Обикновено работата все дава зор, та багажа го нахвърлям в кабината и тръгвам. Два-три дена нема живот, доде не си застане всичко на мястото.
За багажа-всичко се събира по списък .. и в кашончета.
Има кашонче с играчки-телефони, зарядни, фотоапарат, лаптоп, навигация, атласи, тетрадки и...др.
Кашонче с "устройства за готвене"-тенджерка тефлонова с дръжка и капак /с малък диаметър и висок борд/, дървени бъркалки, дъска за рязане, 1-2 чинии от алпака за подгряване на манджата /консервата/ и др.
Кашонче с варива и подправки.
Газов котлон туристически + малко котлонче за чая.
Разцепено ПВЦ шише с приборите.
Туба с кранче за вода за миене.
И т.н.
Ръчно пране покрай многократно превишаващ брой абита е рисковано.
Банята обикновено е 2 евро, и въпреки лафа, че ги има навсякъде, е за предпочитане като видите да я ползвате. Водя си статистика за това къде има баня.
Пералните и сушилните също не са толкоз срещани, па и 5-7 евро за едното не е хептен евтино.
Ако има празен сандък от пожарогасител по ремаркето, може да събере 4*5л туби с вода за пиене.
Препарат за стъкла и рула хартиена кърпа, добре чистят стъклата и огледалата.
Кабината трябва да е почистена много добре, за да не се вдишва прахоляк от пода.
Добре е освен походно столче, да има и сгъваема масичка-ако няма по ремаркето сандък, чийто капак да се ползва.
Една сгъваема количка за пазаруване също ще е от полза.
Стъклата на вратите оставям достатъчно отворени, за да влиза чист въздух. Затворените стъкла не спасяват от упойващ спрей.
Вечер преди лягане пия повече течности, та да ми гарантират през нощта 2-3 проверки на камиона. ;)Не се набиват само консерви, ако е косерва е добре малко да се "облагороди" с вода и др. подръчни храни. Храната трябва да е разнообразна, колкото и да е евтина.