• Welcome to Форум на българските шофьори.

Има ли криза в България?

Започната от admin, Сряда, 21 Септември, 2011, 18:29:55

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Има ли криза в България?

Да
11 (78.6%)
Не
3 (21.4%)
Нямам мнение
0 (0%)

Общ брой гласове: 14

Механик-водач

И от елините можем да понаучим нещичко...
Не съм видял гръцки камион да прави сметки на разхода на гориво.А и при товаренето в Гърция техните камиони не чакат ред.
Беден е не този, който има малко, а този, който иска да има повече.
Никога не спори с глупак. Хората може да не разберат кой е умният!

Механик-водач

Беден е не този, който има малко, а този, който иска да има повече.
Никога не спори с глупак. Хората може да не разберат кой е умният!

Бриги Магнито

Цитат на: admin - Сряда, 21 Септември, 2011, 20:38:18
Цитат на: !na - Сряда, 21 Септември, 2011, 20:32:00
Генерализираш, не си прав.
Твърде много оплюваме себе си, твърде много величаем другите.
Мое мнение.

Иска ми се българите да сме като германците например. Обаче не става. Просто ген. Нямам друго обяснение. И не ги величая, констатирам факти.
Не познавам швабите и не ми е зор кви са,но българите трябва да сме българи в тва ни е чара.Лично мнение

Бриги Магнито

loshdancho

Цитат на: admin - Сряда, 21 Септември, 2011, 20:27:55
Помня го фалита на Леман Брадърс. Доста милиарди потънаха там. А за фирмите от Западна Европа не мога да коментирам, но където има намесени българи, има и забавени плащания и неуредени отношения. Ето нещо, което можете да прочетете през свободното си време.

Източник: http://www.larryhannigan.com/EarthPlus.htm
Превод: www.relfe.com

Жестока статия!  Само опипвах проблема  и не можех да го видя в Огромната му цялост!
Мерси много! :) +1

Причина за редакция: Коригиран цитат!
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

!na

Цитат на: свилоза транспорт - Сряда, 21 Септември, 2011, 20:42:19
И от елините можем да понаучим нещичко...
Не съм видял гръцки камион да прави сметки на разхода на гориво.А и при товаренето в Гърция техните камиони не чакат ред.

От елините може, но от днешните гърци на какво да се научим?
Как да си фалираме държавата може би ...
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

admin

Явно темата за кризата е наистина много дълга. Ще си позволя да припомня, че всъщност гръцката икономика е около 10 пъти по-голяма от българската. Съответно и дълговете им са около 10 пъти по-големи. А за тези, които все още не могат да вникнат в същността на проблема ще припомня, че атаката срещу Гърция всъщност е атака срещу еврото. И ако в началото на гръцката трагедия имаше някакви начини, то сега Гърция е нарочена за изкупителна жертва. Гръцкият дълг не е никак голям в сравнение с дълговете на САЩ. Където по последни данни всеки втори похарчен долар е взет на кредит. Колко време още може да продължи това?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

!na

Обемът на икономиката не е пряко пропорционален на дълга.
Гърците години наред представяха неверни данни на Евростат за ръста на БВП и другите маркоикономически показатели.
За каква атака говориш?

admin

Цитат на: !na - Четвъртък, 22 Септември, 2011, 09:40:48
Обемът на икономиката не е пряко пропорционален на дълга.
Гърците години наред представяха неверни данни на Евростат за ръста на БВП и другите маркоикономически показатели.
За каква атака говориш?

От думите ти оставам с впечатление, че имаш доста познания в областта на икономиката. Ще се радвам, ако ни разясниш по-обширно нещата.
Колко е лесно да се обвинят гърците, че са лъгали. Сякаш тяхната икономика е била покрита с воал и никой не е могъл да види какво има отдолу.
Питаш за каква атака говоря. За такава, при която финансовите спекуланти извличат огромни печалби от сътресенията на борсите. Замисли се само на кого всъщност Гърция дължи тези пари?

!na

Познанията ми са скромни, стигат ми да имам собствено мнение.
Изразявам го, но не бих си позволила да го налагам.  :D

Да са живи и здрави гърците, и да се оправят, защото нашата икономика е много зависима от тяхната.
Що се отнася до финансовите спекуланти, тях ги има навсякъде, а докъде успяват да стигнат зависи и от стабилността на държавата.

П.С. Относно воала, да точно така е било, Евростат просто получават данни, но допреди Гръцкия сценарий понятие като контрол и проверка не е съществувало. Наивно според мен и със съответните последствия за общността.

admin

Вероятно успяват да стигнат доста далеч спекулантите. Особено когато държавите се отказват от суверенитета си в името на някакви благородни каузи и го поверяват в ръцете на шепа хора.

tirtonev

запомнете!!!винаги ще бъда зад вас:)))))

Бриги Магнито

:D :D :D Определено туй девойче е у криза.

Бриги Магнито