• Welcome to Форум на българските шофьори.

Разход на гориво

Започната от admin, Събота, 18 Декември, 2010, 11:50:33

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Един литър е към 800 грама и малко отгоре баце(тва за нафтата),има обаче и на кило и на литър зависи къде товариш ,ма едва ли е важно.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

wolves

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Неделя, 14 Август, 2011, 18:33:56Един литър е към 800 грама и малко отгоре баце(тва за нафтата),има обаче и на кило и на литър зависи къде товариш ,ма едва ли е важно.

Не Баце,изобщо даже ,касае ги тия де имат бензиностанции. Нас ни касае другото и то докато се още бутаме дараците.

wolves

Димитър Гебшеменов

Горивото си има относително тегло.Мога да говоря за пропан бутан.НА 90 процента от клиентите продавахме на литър.големите вериги ги зареждахме на реална температура-15 градуса.Имаше клиенти-малко на брой-тях ги зареждахме на килограм.Те никога не губиха-винаги им излизаше газта.На тез дет не им излиза-правете си сметка......наи добрата газ има относително тегло-0,555....За светлите горива-нямам идея......
мразим когато се ебават с мен...ебават ли се с мен-значи се подиграват с моето семейство.....а подиграят ли се с него-не давам гаранции за това какво ще направя....успех на работодателите..........При самохвалците, както и при позлатеното оръжие, вътрешното не отговаря на външното.

wolves

Да ти кажем,аз съм забравил,но 25т дизел при температура от 25-27гр излизат около 500-700литра в повече.За био-дизела отива към 1000литра в повече.само на минусовите температури се свива което е нормално.Аз докат карах цистерната винаги е било на кг, ;) ;) ;) ;)

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

У Илиенци беше на литър,са бем ли го.

admin

Ето тук можете да видите кое гориво в каква мерна единица се продава. Упомената е и температурата, в случая 15 градуса, при която стават измерванията.

http://www.lukoil.bg/Main.do?menuItemKey=1744-35
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

wolves

Страхотна конкуренция,баси монопол както у доброто татово време,как нема а са високи цените.И на това ако му викат свободен пазар,никва разлика у цената та даже и с 0,5 от стинката

Бриги Магнито

Бацета къв е разхода тия дни бре,че нешо не моем го докарам до летнио  :-[ :-[ :-[ :-[ :-[

kobrata-kalugerovo

При мен е доста голям някаде към 45 / 100  пълен пълен КЦМ Пловдив -  минаЕлшица като смятаме че коша го дигам по 3 защото лепи нормало ми гори 37 ,38

ivopifeca

Абе има и чорбаджии, къде искат, камионите при тия температури и натоварени да горят, колко Симсонка ;)

Тонев 88

Батсе сега да те светна и аз как става затоплянето на горивото.Твоя работа дали ще приемеш мнението на един неграмотен по думите ти  ;D
Първо горивото дава разлика дори при 1 градус разлика от резервоара , където се намира и резервоара където го сипваш.
Цистерните за гориво са заровени под земята,където сещаш се температурата е по висока от вън през зимата.Та като сипеш затопленото гориво от цистерната в умрелия от студ резервоар естествено че ще даде отклонение.Горивото има свойството да се разширява като се затопли и да се свива като се изстуди.Ами за сметка на това лятото като се нагрее резервоара пък се разширява и така нещата си идват  по местата.

Админ понеже се драскаш много начетен (ако искаш ми давай бан не ме интерисува) Отговори си първо на въпроса : Защо на мостовете,където минаваш всеки ден са сложени тези железа напречно на пътя и ще се светнеш и за горивото.Вкарай малко логика и напиши 2 реда за нас неграмотните да те видим до какви заключения стигна!
Не ти пиша тези неща с цел да те засягам,а да си мериш приказките и да не окачествяваш някои, които дори не познаваш.

Причина за редакция: Две поредни публикации!!!

VANKO 534

Цитат на: Тонев 88 - Неделя, 05 Февруари, 2012, 22:03:54
Админ понеже се драскаш много начетен (ако искаш ми давай бан не ме интерисува) Отговори си първо на въпроса : Защо на мостовете,където минаваш всеки ден са сложени тези железа напречно на пътя и ще се светнеш и за горивото.Вкарай малко логика и напиши 2 реда за нас неграмотните да те видим до какви заключения стигна!
Не ти пиша тези неща с цел да те засягам,а да си мериш приказките и да не окачествяваш някои, които дори не познаваш.
+1

admin

Цитат на: Тонев 88 - Неделя, 05 Февруари, 2012, 21:50:04

Причина за редакция: Две поредни публикации!!!

Да ти приличам на преподавател по физика? Ще използвам случая да ти обясня, че продължаваш да пишеш в разрез с правилата на форума! Тези правила се състоят само от 21 точки и ще бъде добре да ги прочетеш и да ги спазваш. Недей да даваш някакви смехотворни предположения откъде минавам ежедневно и дали това става по мостове. Спазвай правилата, които си приел, регистрирайки се в този форум и всичко ще бъде наред. Напоследък все да ми става досадно от подобни конфронтации.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

МИНКО ИЛЧЕВ

Някой твърди ли, че при промяна на температурата, НЕ СЕ променят линейни размери, съответно обем. Имаше мнение, че на границата с Турция, затопляли нафтата, на бензиностанциите. Правих сметки, има полза от затопляне http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=112.45
     Мога да твърдя, че само масата не се променя. В Класическата физика има "Закон за запазване на масата". По-нататък малко се ревизира и Е=m.c.c
     Има и, че не може да се върнеш...

Цитат на: VANKO 534 - Неделя, 05 Февруари, 2012, 22:12:46
+1

?!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

dimich87

Горивата на едро се продават на литър, но като се товарят се прави с кантар. Всяко вещество си има специфична плътност. Например евродизела 1л=0.860кг. като знае колко литра товари. Примерно 10000л на кантара трябва да излезе 8600кг. Като отива да разтоварва, ако няма кантар се прави измерване на температурата. При различни температури си има съответна плътност и килограмите трябва да излязат. При 1 градус разлика в температурата, плътността на евро дизела се променя с 8гр

dimich87