• Welcome to Форум на българските шофьори.

GPS навигация за лаптоп

Започната от Lorinser, Петък, 04 Ноември, 2011, 10:04:26

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

loshdancho

Да там вече пише. ;)
Тия в BG пак не са разбрали (и аз в това число)
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

mylord56

Тук също пише: Изисква се специален USB кабел за да функционира като USB GPS mouse, тоест за да се свърже с вашия лаптоп без да се използва Bluetooth, е необходим специален кабел, който не е включен в комплекта.

http://gps-6.com/308-holux-m-1200.htm

Явно кабелът е бил бонус. Имам в предвид, че дори производителят не го предлага с такъв.
Когато правя крачка назад, това не е повод да се радваш, човече - просто се засилвам !

mylord56

Когато правя крачка назад, това не е повод да се радваш, човече - просто се засилвам !

DeDo Vi

Цитат на: loshdancho - Четвъртък, 05 Април, 2012, 23:14:26
Да там вече пише. ;)
Тия в BG пак не са разбрали (и аз в това число)
:) Пак не си разбрал бе Дани. Само се дърляте за глупости, и си усложнявате живота. Кабели-мабели, Джи-Пи-Ес Ми-Пи Ес, я си карайте без тях да видите колко си е леко и спокойно на душата.Аз като изхвърлих навигаци и приемници ми е по-добре да си джиткам.

bad_kras

Цитат на: mylord56 - Четвъртък, 05 Април, 2012, 23:24:20
Тук също пише: Изисква се специален USB кабел за да функционира като USB GPS mouse, тоест за да се свърже с вашия лаптоп без да се използва Bluetooth, е необходим специален кабел, който не е включен в комплекта.

Явно кабелът е бил бонус. Имам в предвид, че дори производителят не го предлага с такъв.
Аз ти обеснявам , че самия Джипиес М1200 си работи с най обикновен кабел Usb на мини Usb. При този модел няма зависимост кабела. Самият Джипиес така е направен и го твърдя , защото съм го тествал . Колегата ми още си джитка с него и е много доволен.  Няма такова нещо - "друг кабел" !!!!!
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

mylord56

Цитат на: bad_kras - Четвъртък, 05 Април, 2012, 23:38:14
Аз ти обеснявам , че самия Джипиес М1200 си работи с най обикновен кабел Usb на мини Usb. При този модел няма зависимост кабела. Самият Джипиес така е направен и го твърдя , защото съм го тествал . Колегата ми още си джитка с него и е много доволен.  Няма такова нещо - "друг кабел" !!!!!

Извинения, сега прочетох задълбочено сайта на производителя - прав си. Чест и почитания!

bad_kras

Цитат на: mylord56 - Четвъртък, 05 Април, 2012, 23:43:23
Извинения, сега прочетох задълбочено сайта на производителя - прав си. Чест и почитания!
Няма проблем , просто много колеги се лутат така и някои слухове остават в пространството - неразбрани!  С каквото можем , нека си помагаме , ако ли не - поне да не си пречим!!!
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

mylord56

Цитат на: bad_kras - Четвъртък, 05 Април, 2012, 23:46:17
Няма проблем , просто много колеги се лутат така и някои слухове остават в пространството - неразбрани!  С каквото можем , нека си помагаме , ако ли не - поне да не си пречим!!!

Прав си, на същото мнение съм.

Trucker_Boy

Цитат на: mylord56 - Четвъртък, 05 Април, 2012, 23:24:20

Точно от този сайт си взех моят.
Дори при разговора по телефона понеже исках и USB кабел те ми казаха, че имат точно за този модел (1000) кабела и си закупих и него.

п.п : Продължавам да се опитвам да ползвам приемника чрез USB  ;D
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

mylord56

Помогна ли това, което ти предложих? Ако да - сподели го, може и на други да помогне.

Trucker_Boy

Цитат на: mylord56 - Петък, 06 Април, 2012, 00:40:55
Помогна ли това, което ти предложих? Ако да - сподели го, може и на други да помогне.

Да, много благодаря!

За да може да ползвате вашият приемник през USB трябва да имате специалният кабел с чип.
Пример : Holux USB кабел - http://gps-6.com/398-holux-usb-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB.htm
Към него има и драйвъри качени на сайта.
За по-удобно от навигацията се избира Aвтоматично търсене на COM.
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

mylord56

Като отворите линка, отгоре има архив, там са драйверите. Дано сме помогнали с Trucker_Boy

pitona

g_dandy

Едно питане към колегата Sasho:
Мап енд гайд профешънъл 2011 има ли гласова навигация? Нещо не успявам да намеря такава опция,както и информация за оставащото разстояние и друга информация,която се подава при другите навигации.

комбайнер

Имам питане!

AutoRoutе /MapPoint/картата работи ли с координати на точка?

tolio_rs

Здравей колега!изтеглих тази програма ама при инсталацията ми иска лицензен код.НЕщо знаем ли по въпроса? :)

tolio_rs