• Welcome to Форум на българските шофьори.

GPS навигация за лаптоп

Започната от Lorinser, Петък, 04 Ноември, 2011, 10:04:26

« назад - напред »

0 Потребители и 10 гости преглеждат тази тема.

Lorinser

Относно навигациите, влизаш тук : http://www.ipmart-bg.com/forumdisplay.php?54-GPS-%F1%EE%F4%F2%F3%E5%F0 четеш,някой са само за телефони, и си избираш навигация, необходимо е да се регистрираш.Това е един от най-добрите форуми за ГПС софтуер.
Относно ресийвъра, това е външен ГПС приемник, без който не може да уловиш сигнал от спътниците.Трябва ти това : http://gps-6.com/57-holux-gpslim236-bluetooth-gps.htm%22 , ако лаптопа има блутут.Ако няма търсиш устройство с УСБ кабел.
Ако срещнеш затруднения ми пиши да помагам.

Lorinser

LKW

Една от най-подробните програми(навигаций) за лаптоп за мен е AutoRoute2010.Имам я на лаптопа и съм МНОГО доволен.Но тази програма е подробна за Западна Европа , в другите страни като Румъния,Сърбия,Гърция не е чак толкова подробна , за Турция AutoRoute2010 не става.Ти щом ще ходиш и в Италия AutoRoute2010 ще ти е от много голяма полза.Хубавото и освен ,че показва и пътища и магистрали показва подробно и улиците в градове , градчета и села и тяхните имена (имена на улиците имах в предвид).
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

LKW

WWW.elmaz.com

Trucker_Boy

Цитат на: В.Димитров - Четвъртък, 15 Декември, 2011, 21:46:55
Относно навигациите, влизаш тук : http://www.ipmart-bg.com/forumdisplay.php?54-GPS-%F1%EE%F4%F2%F3%E5%F0 четеш,някой са само за телефони, и си избираш навигация, необходимо е да се регистрираш.Това е един от най-добрите форуми за ГПС софтуер.
Относно ресийвъра, това е външен ГПС приемник, без който не може да уловиш сигнал от спътниците.Трябва ти това : http://gps-6.com/57-holux-gpslim236-bluetooth-gps.htm%22 , ако лаптопа има блутут.Ако няма търсиш устройство с УСБ кабел.
Ако срещнеш затруднения ми пиши да помагам.

Много полезна информация , +1.

Цитат на: LKW - Четвъртък, 15 Декември, 2011, 21:51:17
Една от най-подробните програми(навигаций) за лаптоп за мен е AutoRoute2010.Имам я на лаптопа и съм МНОГО доволен.Но тази програма е подробна за Западна Европа , в другите страни като Румъния,Сърбия,Гърция не е чак толкова подробна , за Турция AutoRoute2010 не става.Ти щом ще ходиш и в Италия AutoRoute2010 ще ти е от много голяма полза.Хубавото и освен ,че показва и пътища и магистрали показва подробно и улиците в градове , градчета и села и тяхните имена (имена на улиците имах в предвид).

Аз също съм с AutoRoute2010 (от замунда) и съм доволен.
Става да я ползваш като атлас ако нямаш приемник.
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

dinko_68

Цитат на: loshdancho - Четвъртък, 15 Декември, 2011, 21:33:16
Днес се обзаведох с едно лаптоп'че и ще му се инсталират навигации така че чакам предложения от къде и какво да му инсталирам. За ифо пътувам в Румъния и Бг за сега , не е изключено по натам(не искам) Гърция  Ит. Тур. и др . Не че не се оправям и без навигация ама нали трябва да сме модерни :D :D :D На отзовалите се предварително голямо мерси.

Колегата Димитров е прав, че ще ти бъде по лесно и ще ти трябва и GPS ресийвър. Можеш да си намериш и такъв който е с кабел и е на USB те са значително по евтини а вършат същата работа.
А от мен като за навигации ще кажа:
1. ИГО 2006(това ползвам аз, че е много по лесна за работа в движение и е по опростена като интерфейс),може и ИГО 8-ВЪПРОС НА ЛИЧЕН ИЗБОР -която да те води
2.Microsoft AutoRoute 2007/2009,map&guide 2008,Google Земя+интернет(където може разбира се) -за и като помощни програми

П.П Има и други но като за начало мисля това ти е достатъчно

LKW

Обаче освен навигаций трябва си и това http://qdeca.snimka.bg/travel/taxograf.639428.25846406 ,всяка година нов (лично мнение).Защото пътищата и магистралите по Европа постояно се строят.За колегите дето имат Auto Route2010 нека видят магистрала А43 в Испания ,на рутата я дава ,че не е изцяло построена , а дефакто магистралата е завършена (почва от А3 преди Atalaya и свършва на CludadReal преди А41).Този атлас си го купих от една бензиностанция от Франция.Имам и подробни карти на отделните държави.Абе трябва си и некое книжле :)
WWW.elmaz.com

Lorinser

Точно затова трябва да си инсталира навигация, която се ъпдейтва през интернет.Този Навигатор 9, има две икони, едната е контрол панел, там има опция обновявания и обновява картите.Относно AutoRoute2010 , не съм я ползвал и не знам как стават ъпдейтите, но предполагам, че ако я ъпдейтнеш ще ти покаже въпросната магистрала. :)

dinko_68

Цитат на: LKW - Четвъртък, 15 Декември, 2011, 22:47:11
Обаче освен навигаций трябва си и това http://qdeca.snimka.bg/travel/taxograf.639428.25846406 ,всяка година нов (лично мнение).Защото пътищата и магистралите по Европа постояно се строят.За колегите дето имат Auto Route2010 нека видят магистрала А43 в Испания ,на рутата я дава ,че не е изцяло построена , а дефакто магистралата е завършена (почва от А3 преди Atalaya и свършва на CludadReal преди А41).Този атлас си го купих от една бензиностанция от Франция.Имам и подробни карти на отделните държави.Абе трябва си и некое книжле :)

Колега аз съм с ИГО и при мен я има А 43 така както я обясняваш от къде почва и къде свършва. :) ;) :P

loshdancho

След инсталация страно но не мога да намеря къде се инсталирала Autoroute 2011...
iGo primo  не мога да го подкарам.  iGo 8.3...  тръгва но няма опцията за камион....
М§G тръгва но няма  BG  и  RO и е от 2006  много е стара.
С една дума нищо не направих .  Какъв съм левак.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

dinko_68

Цитат на: loshdancho - Петък, 16 Декември, 2011, 02:15:15
След инсталация страно но не мога да намеря къде се инсталирала Autoroute 2011...
iGo primo  не мога да го подкарам.  iGo 8.3...  тръгва но няма опцията за камион....

Това Autoroute 2011... земи та го махни и слагай 2007, М§G 2008/2009 имат BG  и  RO но не са подробни, iGo primo не е за PC затова не си го подкарал, iGo 8.3 с опция автобус ще ти върши добра работа стига да свикнеш да бачкаш с него, ИГО 2006-да стара е но има начин да върви с карти от 2008/2009/2010 освен това лесно се работи с нея има БГ меню но говори на руски, което мисля не е голям проблем

Цитат на: dinko_68 - Четвъртък, 15 Декември, 2011, 23:46:48
Цитат на: LKW - Четвъртък, 15 Декември, 2011, 22:47:11

Колега аз съм с ИГО и при мен я има А 43 така както я обясняваш от къде почва и къде свършва. :) ;) :P

Точно в това ИГО 2006 имам въпросната А43 в Испания която наистина я няма в по нови и по професионални програми като Autoroute и М§G например.

Има разбира се какво още да се желае в ИГО но идеалната програма както на нас ни се иска за жалост е невъзможно да се напише. С малко умения и тънкости мисля ИГО е идеалната за нашата работа.

loshdancho

Цитат на: dinko_68 - Петък, 16 Декември, 2011, 12:07:15
Цитат на: loshdancho - Петък, 16 Декември, 2011, 02:15:15

Това Autoroute 2011... земи та го махни и слагай 2007, М§G 2008/2009 имат BG  и  RO но не са подробни, iGo primo не е за PC затова не си го подкарал, iGo 8.3 с опция автобус ще ти върши добра работа стига да свикнеш да бачкаш с него, ИГО 2006-да стара е но има начин да върви с карти от 2008/2009/2010 освен това лесно се работи с нея има БГ меню но говори на руски, което мисля не е голям проблем

Печелиш много плюсчета с тези обяснения.  Ама трябва още- защо е по добро autoroute 2007/9,  защото като знам колко се борих с инсталацията не ми се маха. А акоo дадеш инфо за  актуални карти за igo 8.3 цена няма да имаш.
П.П. предполага се ,че трябва да се заменят фаиловете  в папката с картите  с новите такива и тръгва с новите карти или има друг начин на инсталиране на картите.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

dinko_68

След вторник вече ще съм си у дома и ще имам постоянен и по силен нет така, че ако искаш ще ти го пусна ИГО 8 направо по скайпа,не се инсталира нищо и си тръгва направо без проблем.
Така че ако искаш, само дай скайп.
А за Auto Route 2007 или 2009, не че са по добри но просто са достатъчни тъй като разликата е основно във функциите а не толкова в картата.

fxmaster

Цитат
... А акоo дадеш инфо за  актуални карти за igo 8.3 цена няма да имаш. ...

Абе аз по-принцип съм си безценен ;)

Заповядай!

П.П. Освен карти там има и ДРУГИТЕ интересни неща за ИгО

П.П.П. Това са комплекти от ВСИЧКИ актуални неща, тоест на Навитек, Телеатлас и ТомТом. Ако искаш мога да ти напиша лесно обяснение кое с кое се комплектува за да се получи работещо рутиране за камион. Имам лични наблюдения кои карти къде и как работят

dinko_68

Цитат на: fxmaster - Неделя, 18 Декември, 2011, 12:15:43
Цитат
... А акоo дадеш инфо за  актуални карти за igo 8.3 цена няма да имаш. ...

Абе аз по-принцип съм си безценен ;)

Заповядай!

П.П. Освен карти там има и ДРУГИТЕ интересни неща за ИгО

П.П.П. Това са комплекти от ВСИЧКИ актуални неща, тоест на Навитек, Телеатлас и ТомТом. Ако искаш мога да ти напиша лесно обяснение кое с кое се комплектува за да се получи работещо рутиране за камион. Имам лични наблюдения кои карти къде и как работят

Те това му предлагам и аз на колегата. Готова сборка, при това изпробвана а не да се чуди кое с кое да събере и дали ще му върши работа или не.

djigata

За ресивъра ХОЛУКС, може да работи и през блутут и на уесби с кабел и цената му е нормална 90 до 100 лв има го във всеки магазин на Технополис. Колкото до IGO 8.3 аз го ползвам и има опция за камион бих ти го дал но не знам как иначе. За инсталация е много просто само го копираш вадиш пряк път и тръгва естественно трябва да го вържеш с ресивъра за да те води, но то всички програми ако искаш да те водят се връзват за ресивъра. Опцията за АВТОБУС може да вкара колегата, в много неприятни ситуации, знам го от опит ще питам къде мога да кача IGO 8.3 което имам моето е с опция за камиони ще го кача професионално е. Но след инсталирането иска една настройка иначе води по национали.

Причина за редакция: Две поредни публикации!!!

dinko_68

Цитат на: djigata - Сряда, 21 Декември, 2011, 00:18:09
За ресивъра ХОЛУКС, може да работи и през блутут и на уесби с кабел и цената му е нормална 90 до 100 лв има го във всеки магазин на Технополис. Колкото до IGO 8.3 аз го ползвам и има опция за камион бих ти го дал но не знам как иначе. За инсталация е много просто само го копираш вадиш пряк път и тръгва естественно трябва да го вържеш с ресивъра за да те води, но то всички програми ако искаш да те водят се връзват за ресивъра. Опцията за АВТОБУС може да вкара колегата, в много неприятни ситуации, знам го от опит ще питам къде мога да кача IGO 8.3 което имам моето е с опция за камиони ще го кача професионално е. Но след инсталирането иска една настройка иначе води по национали.

Причина за редакция: Две поредни публикации!!!

С ИГО бачкам от както е излязло така, че му познавам всички форми,версии и опции,карам с ИГО 2006 с опция за автобус и съм нямал проблем, което не значи, че ме е водила до сега безупречно но разбира се затова са ми очите и главата... ;) (некабилно и малоумно е да ти каже-"продължете на ляво"- и там да виждаш знак примерно,че след 200 метра е забранено за МПС над 3.5т и да се наденеш там, разбира се, че избирам друга посока а тя си преизчислява. Що се отнася до ИГО 8-то си има в менюто опция за камион но и това не е 100%-ва гаранция, че ще те води перфектно когато си с камиона (от личен опит го знам),дори ИГО Примо което ми е на навигацията и има също опция камион и не само това а дори задаваш параметри за камиона като височина,широчина,дължина,брой на оси,тонаж....имам и вкарани допълнителни POI за ниски мостове,дори и това ИГО ме е карало да мина под мост 3.60,така че пак ще кажа, че идеалната програмка за нас няма как да се напише поради ред фактори и причини.
Навигацията е не да те води а да ти помага по скоро и ти не трябва да и се доверяваш на 100% а да използваш знанията и уменията си за професията преди всичко.Важни са и самите настройки на програмата и не по малко важно е и да я разбираш и работиш умело с нея, понякога се налага да си промениш маршрута през места където тя не го прави по подразбиране но за теб ще е по удобно или пък просто защото трябва точно от там да минеш а не от където тя е сметнала за добре.
Уффффф, това е много дълга тема и много може да се говори за ИГО и не просто за него а за самото боравене с било то навигационни програми за PC,PDA,PNA,телефони или таблети....

dinko_68