• Welcome to Форум на българските шофьори.

Ким Йохансен - Дания

Започната от Roshko, Четвъртък, 05 Януари, 2012, 19:28:47

« назад - напред »

0 Потребители и 5 гости преглеждат тази тема.

Фирмата към този момент черна ли е или бяла?

Черна, работя/ил съм там.
Бяла, работя/ил съм там.
Черна, от написаното в интернет.
Бяла, от написаното в интернет.
Информацията за нея не е достатъчна за да си създам мнение.

динко

Не е по темата,ама те и момите не я карат така.23 часа в Бг почти 1000 километра.Ще се повредите бе колеги,по полека с километрите.

динко

kkkvd

Колеги, оставам с впечатлението, че само аз и Рошко от пишещите сме работници (пардон шофьори, явно има разлика) в Ким.
Просто информацията която даваме може да е леко различна, понеже аз съм във парижкия офис, а той в гревенския.
Та ако в Греве се сменяват камионите, то в Париж не. Взимаш камион и газ. Газ, газ, колко пък толкоз, газ, за месец и половина имам не повече от 11, 11 и нещи хиляди км., което е супер малко

В Париж, работим по летищата, кара се въздушно карго, в онези ремаркета с ролки, кой не е виждал да пита гугъл.
Работата е специфична, но в никакъв случай тежка. Специфичното е че трябва да се спазват графици, самолета не чака... а пък ДХЛ, правят проблем дори за 1 минута закъснение. Но разбира се всичко е пресметнато и обиграно с години, за да допуснеш грешка трябва да си голямо диване. Кофтито на тия графици е, че се работи предимно нощем, тръгва се и се прибира в различни часове през нощта и рано сутринта (бонуса на това е, че няма трафик и куки нощем). Много рядко се карат индустриялни товари и се разкриват ремаркета. На мен ми се наложи веднъж, един естонец се беше престарал с коланите, ама аз им намерих цаката и без да разкривам ремаркето... ама щото съм си хитричък.

Относно фирмите с БГ, ама да не разводним темата на Росен, да, някъде се изкарват тия пари, аз лично съм ги изкарвал в БГ фирма, но с бележки за почивки, вместо почивки, със силни закъснения в плащането (а сметките не чакат) и засечки с горивото. Накрая като сметна колко често си виждам детето, излиза, че при Ким ще е по-често.

Нарушения на раб. време, не само че не се правят, но са ЗАБРАНЕНИ. Магнита и каране без карта е табу! Директно те уволняват.
Малко се престарават с някои неща, ама като си направим наши фирми ще е както ние искаме. Обстановката е търпима.

Сега относно приема... тук аз не мога да коментирам, знам че постоянно има уволнени работници, за всякакви неща, някои глупави, други напълно заслужени. Приема все още е пълна мистерия за мен, примерно наистина има лошо представящи се млади колеги на изпита, ама минават, друг път стари МАТ-аджии не минават.... факт. Но паркирането на заден е много важно, че има тесни рампи, то май там най много отпадат, а и да не окачиш някой бордюр

Сега къде е по-добре, в Дания или Франция... Зависи, аз първо мислех, че в Дания, бях там за ден, не можах да преценя добре, но като че ли повече ми допада във Париж.

Дано съм помогнал. От днес съм 2 седмици ваканция, та ще ви пиша малко..

Това е засега моя коментар

kkkvd

Rammbon

kkkvd-Krasimir Todorov, много полезна информация. От мен имаш + . Надявам се някой ден правилата на тази игра да стане реалност и в България. Да се кара по регламента. Имам приятел, кара за Ким може би вече 2 или 3 години и е много доволен. Само в скандинавските страни с хубавите дълги композиции .

kkkvd

Ще стане като се сложат дигитали, с тия шайби няма как. Темата е за КЙ, да не разводняваме.
Карат се Ивека, най-големите боклуци сред камионите и Дафчовци, от тези с горните фарове. Тези са добри, макар и вече малко... как да кажа... абе с тия леки тонажи не се представят много добре в баирите. За мен причината е в лошата им поддръжка, всичко се прави от механици, шофьора не пипа и крушка да смени. Аз взех един камион, който имаше забележки, почнах по малко да се опитвам да искам от тях да оправят това-онова, ама много ги мързи във френския офис механиците, незнам как в горния... Но аз решавам проблема по друг начин. Пиша си в тетрадката каквото има да се прави по камиона, отивам в офиса, карам някой от там да прочете и ми се разпише на тетрадката какво има да се прави по камиона. От там нататък не ме интересува, предупредени са. Съветвам ви така да правите и вие, да няма после "Ти не си казал"
Аз така и приех камиона, направих опис и накарах румънеца да се подпише под инициалите си. Ама ние, вика, не правим така в Греве. И ние, викам му, не правим така тука, ама аз така, да няма после "спирам ти едни пари".

Roshko

Цитат на: kkkvd-Krasimir Todorov - Събота, 09 Юни, 2012, 18:49:03

Колеги, оставам с впечатлението, че само аз и Рошко от пишещите сме работници (пардон шофьори, явно има разлика) в Ким.

Мързеше ме тези дни да пиша, но няма как да не уважа с един гоуем заслужен "+" отделеното време...
Аз съм в Осло, не в Греве, но това не е от особено значение. Радвам се, че си ок, нямах почти никакво инфо за там.
Общата политика е единна, като всеки офис си има отличителни белези. Някои добри, някои не чак толкова, но както и ти призова - да бъдем реалисти!
От това което чета, потвърждаваш 100% инфото донесено от мен, та по този повод драстично намаляват шансовете да ме "обвинят" в лъжесвидетелство. Тези, които отвреме на време изцъркат по някоя глупост няма да ги коментираме...
Ще се радвам да се видим някой ден! Лека и ползотворна почивка и успех!  ;)

bruto

Цитат на: kkkvd-Krasimir Todorov - Неделя, 10 Юни, 2012, 07:56:04
Ще стане като се сложат дигитали, с тия шайби няма как. Темата е за КЙ, да не разводняваме.
Карат се Ивека, най-големите боклуци сред камионите и Дафчовци, от тези с горните фарове. Тези са добри, макар и вече малко... как да кажа... абе с тия леки тонажи не се представят много добре в баирите. За мен причината е в лошата им поддръжка, всичко се прави от механици, шофьора не пипа и крушка да смени. Аз взех един камион, който имаше забележки, почнах по малко да се опитвам да искам от тях да оправят това-онова, ама много ги мързи във френския офис механиците, незнам как в горния... Но аз решавам проблема по друг начин. Пиша си в тетрадката каквото има да се прави по камиона, отивам в офиса, карам някой от там да прочете и ми се разпише на тетрадката какво има да се прави по камиона. От там нататък не ме интересува, предупредени са. Съветвам ви така да правите и вие, да няма после "Ти не си казал"
Аз така и приех камиона, направих опис и накарах румънеца да се подпише под инициалите си. Ама ние, вика, не правим така в Греве. И ние, викам му, не правим така тука, ама аз така, да няма после "спирам ти едни пари".

Браво това с инспекцията го чета за първи във форума.....евала .И на мен когато ми зачисляват нов камион и аз права така ,даже права и снимки и си ги паза в архива и ако някой специалист рече да ми се отвара му затварам устата за секунди .

stoil nedev

Рошко! Кога си в Осло? Мен ме пратиха тук, след изпита в Греве. Офиса тук е 100 пъти по хубав от Греве, но в Норвегия е, 3 пъти по скъпо, от другите ЕУ страни. Само бели нощи и дъждове.
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

kkkvd

Е, стига бе, само аз ли се прее*ах да работя в Париж, след като в Осло е най-добре. Дали ако ги замоля да ме трансферират натам ще се навият? Май нямам шанс, заради пустия английски. Ама ще взема да пробвам...

Roshko

Цитат на: stoil nedev - Неделя, 17 Юни, 2012, 14:01:21
Рошко! Кога си в Осло? Мен ме пратиха тук, след изпита в Греве. Офиса тук е 100 пъти по хубав от Греве, но в Норвегия е, 3 пъти по скъпо, от другите ЕУ страни. Само бели нощи и дъждове.

Тъкмо кацам! Първото Ивеко на дългата редица откъм хотела Т475
До среда вечер съм тук.

Цитат на: stoil nedev - Понеделник, 07 Май, 2012, 22:35:54
Тая фирма няма да набира хора поне до нова година бе пич. Гарантирам ти го на над 100%   
Знам го със сигурност от три места. От госпожата във френския офис от посредниците им в Шумен и от човека който одобрява формите за работа пуснати и попълнени по интернет.
Който твърди нещо друго просто поднася всички останали

Забравих да ти честитя новата година...  :D :D :D  Без прасе на чеверме  и каса бира, ич не се появявай!!!  ;D ;D ;D

Roshko

Роско, събирай  си постовете, плс  ;) Нищо лично. ма няма как за едни да може, а за други да минава номера  ;D

Roshko

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Вторник, 19 Юни, 2012, 00:48:21
Роско, събирай  си постовете, плс  ;) Нищо лично. ма няма как за едни да може, а за други да минава номера  ;D

Не знам как става! Съжалявам!  :-[ Не е ли туй твоята задача?  :D :D :D
Обаче знам къде е буквичката "ш" на клавиатурата...  ;D ;D ;D

Роки

Здравейте колеги работя в друга фирма в момента но преди да започна бях пуснал заявка и в Ким Йохансон докато пътувах ми се обаждаха на два пъти от Ким.Тогава не мислих за смяна на работата но тук нещо започнаха да бавят парите и се замислям.както разбирам от Вас парите ги плащат на деня.Може ли да поясните с какви пари се започва и какво може да се очаква като заплата след определено време?Също така ме притеснява постоянната смяна на камиони-та ако ме же малко повече инфо и за това?

Roshko

Цитат на: Роки - Вторник, 26 Юни, 2012, 13:28:35
Може ли да поясните с какви пари се започва и какво може да се очаква като заплата след определено време?Също така ме притеснява постоянната смяна на камиони-та ако ме же малко повече инфо и за това?

Нямам нищо против да препиша всичко написано дотук, което ти желаеш да знаеш, но ще ме скастрат предполагам, просто го прочети, считам, че е предостатъчно. Хората доверили се на написаното, НЕ съжаляват, напротив!
Заплата 1360 - 1600 евро. Ако се справяш добре имаш автоматично увеличение с около стотина евро след четвъртия месец. След това когато направиш една година, но преди всичко вече, ще зависи от степента на трудност на задачите.
Ако те притеснява нещо, просто не го прави!
Успех!

milko

Здравейте искам да ви попитам във тез квартири има ли вероятност да спите по петима в стая или винаги има самостоятелни такива?

Roshko

Цитат на: milko - Събота, 21 Юли, 2012, 21:28:48
Здравейте искам да ви попитам във тез квартири има ли вероятност да спите по петима в стая или винаги има самостоятелни такива?

Има вероятност и по много повече! Никога не можеш да разчиташ на самостоятелна такава, освен в хотел за собствена сметка!

Roshko