• Welcome to Форум на българските шофьори.

Ким Йохансен - Дания

Започната от Roshko, Четвъртък, 05 Януари, 2012, 19:28:47

« назад - напред »

0 Потребители и 19 гости преглеждат тази тема.

Фирмата към този момент черна ли е или бяла?

Черна, работя/ил съм там.
Бяла, работя/ил съм там.
Черна, от написаното в интернет.
Бяла, от написаното в интернет.
Информацията за нея не е достатъчна за да си създам мнение.

Roshko

Цитат на: seal - Неделя, 25 Ноември, 2012, 19:11:29
Здравейте, изчетох цялата тема но не разбрах на какъв щат те осигуряват в тази фирма, ако е 1300-1400 Еуро щата, мисля че е добра фирма. Имаше някакви суми по 40+ еуро на ден това командировачните ли са, моля някой да разясни, че наистина е объркано.
Поздрави !

Няма нищо объркано, просто за мен и никого досега не е било важно...
Заплащането се формира от 32 евро /командировъчни/ за всеки Божи ден, в който си на разположение на фирмата, дори и когато летиш от и за... и 16+ евро /заплата/ за дните в които си управлявал. Отчисленията са 23% от заплатата. Получава се осигурителен доход над 350 евро.

Roshko

seal

350-400 Еуро щат, незнам да има такъв в Дания дори и на половин работен ден особенно Втора категория труд, освен ако е фалшив. Момчета замисляли сте се ако влезете в някое здравно заведение и такъв осигурителен щат какво ще последва, на никой не го пожелавам, но трябва да се има в предвид защото нещата се случват.

seal

Roshko

Цитат на: seal - Неделя, 25 Ноември, 2012, 20:26:01
350-400 Еуро щат, незнам да има такъв в Дания дори и на половин работен ден особенно Втора категория труд, освен ако е фалшив. Момчета замисляли сте се ако влезете в някое здравно заведение и такъв осигурителен щат какво ще последва, на никой не го пожелавам, но трябва да се има в предвид защото нещата се случват.

В България е наполовина, а това е естонски договор. Очевидно не си чел достатъчно или ние не сме били достатъчно изчерпателни за да покрием критериите ти за информираност. Бъди сигурен, че достатъчно сме се замисляли! В Норвегия ми се наложи зъболечение за 1200 евро и естонската здравна каса се съгласи да го плати 100%. По стечение на обстоятелствата се "разминах" с 250евро вадене на зъб, пак 100% за тяхна сметка. На друг колега му покриха 100% лечението на инфаркт за 30 000 евро + 240 евро на месец болнични. Малко, но от сърце. Не знам в българска фирма какво ще се случи в такава обстановка...

stoil nedev

Цитат на: seal - Неделя, 25 Ноември, 2012, 20:26:01
Колега, виждам че ти си един и голям специалист по здравно-пенсионно осигуряване и категории труд.
Понаписал си някой , меко казано несъвместими неща , затова чети и пресмятай.
Ние тука , всички балкански и славянски хайванчета сме подписали не датски а ЕСТОНСКИ договор.
Заплаща се по следната система - като за старт- после има леки промени: 32 евро за всеки ден престой във фирмата , плюс 20.8 евро за работен такъв бруто обаче. От тези 20.8 евро като извадиш данъци и такси остават чисто 15.87 евро. За един работен ден ти се падат 47.87 евро.
Тук такива неща като категория на труд няма!!! Има други привилегии но те не са за нас по ред причини.
Осигуряват те според естонската осигурителна система на брутна заплата от над 1400 евро винаги, като обаче командировъчните не ги облагат с никакви такси.
За сравнение с България си е повече от свръх-супер добре. Специално за осигуровките.
Други подробности има още толкова много че не можеш да им хванеш началото или края.
А ти на каква огромна заплата те осигуряват? Или нормална? Сподели ако може!?
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

seal

В момента карам за БГ фирма и щата ми 414лв. Мисля да се връщам да карам вътрешно из Европа за няколко месеца но сигурно ще е за някоя испанска фирма, понеже имам право да работя там. Интересувах се за тази датска фирма, защото ми харесва в Дания, това е в общи линии.
Поздрави!

Люси

Може ли някой да ми каже в кои държави се кара примерно ако си във Франция,Норвегия или Дания?

imter

Имам въпрос към колегите работещи в Ким,задължителен ли е АДР и професионалната компетентност?Защото разбрах ,че в края на Януари ще назначават шофьори,и евентуално съм се запътил на там,но ми омръзна да наливам пари в документи :),напразно.

Люси

За професионална компетентност на 100% трябва,а като гледам и формуляра с който се кандидатства искат копие на АДР!!!
И аз се интересувам и мисля към края на януари да си пробвам късмета!!!

kanonir

От 03.12.2012г върви обявата ,чрез фирма посредник в района на гр.Шумен.
Човекът е човек,когато е на път-жената е жена ,когато е по гръб!!!

Люси

Добре де,а какво печелят посредниците които набират персонал за    Ким Йохансен?

JoroBoro

Росен казваше, към 100 евро на човек, изкарал изпитателния срок :)

rider777

http://www.vbox7.com/play:adb8718753  Негър с камион на КИМ,,,, ама тоя негър си е французин и него си го ,,, с вазелин,,,, на Бг шоферите не слагат вазелин.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

stoil nedev

Бреййй брейй тцтцтцтцт ,колко разбирачи колко специалисти , колко "професорВучковци" пишат ли пишат и драскат всякакви небивалици ;D
Има напред в темата  едни телефони дадени там, който е грамотен при желание може да ги прочете и да се обади и да пита!
И докато въпросните люде си разработват клавиатурите в описване на умозаключителни смехотворения мога само да отбележа че всичко което не ми харесва в тази компания е сътворено от българските селски гащльовци и румънските циганя.
Що ли не си пия кафенцето сутринта ??? и да се радвам на оставащата част от почивката ами съм седнал да се правя на некЪв онлайн самурай :)  Ей че и мозък съм и аз 8)
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

kanonir

Е такива негри-шофери  редовно ги срещам из Франция,даже на едно ейре единият си изми краката , опъна килимчето в 17ч.и започна да се моли на неговият си мангалски бог.
Човекът е човек,когато е на път-жената е жена ,когато е по гръб!!!

imter

Мисля,че Ким,остана една от малкото свестни фирми,поне от това,което споделят колегите.

imter