• Welcome to Форум на българските шофьори.

Ким Йохансен - Дания

Започната от Roshko, Четвъртък, 05 Януари, 2012, 19:28:47

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

Фирмата към този момент черна ли е или бяла?

Черна, работя/ил съм там.
Бяла, работя/ил съм там.
Черна, от написаното в интернет.
Бяла, от написаното в интернет.
Информацията за нея не е достатъчна за да си създам мнение.

motovalve

И на мен се обадиха, но за неделя от 9ч. Мисля да се пробвам. Все пак нямам никакъв опит в международния транспорт, имам само документи-опита отсъства. От скоро търся оферти за работа, но навсякъде искат опит минимум 1 година и да е след 2009 година - разбираемо е и аз ако съм работодател бих искал готови кадри. Доколкото разбрах част от изпита е гараж под 90 градуса и "осморки", но какво е осморка с камион незнам.
Поздрави!

motovalve

Roshko

Цитат на: minchev75 - Сряда, 04 Декември, 2013, 18:48:57
  Здравеите колеги , тази събота ме викат в София на изпита за започване в тази фирма , как е сега , заслужава ли си да ходя изобщо, като чата из форума  някой пише добре други зле и незнам
този Христо ми насрочи 7.12 . 2013г  от 9ч   има ли и други които ще ходят  ако има можем да се разберем да ходим тел 0898957595

Ние по дифолт сме супер неблагодарно и консуматорско племе. Темата има над 40 хиляди прочита, а полезното и актуално инфо напоследък почти изцяло липсва. Вероятно стотици се облагодетелстваха от нея, ако може така да се нарече, но... дотам... След нас и потоп... Няма да отделим дори няколко минутки да се реваншираме и да споделим опита си по темата с което да помогнем на други в нашето положение. Затова като видя български камион или чуя родна реч наоколо, обръщам се и дим да ме няма!

Roshko

minchev75

как каде бе в Софиа  мотел Божур  паркинга

Люси

mony124

driver1

А бе не знам какви ги събират в тая фирма, ама явно са абсолютни тояги. Да разкажа какво ми се случи онзи ден, на 03.12.2013гг.: Имах разтоварване на едни картонени опаковки в една фирма във Venissieux/Lyon. Двора им не е широк и има три рампи, а срещу тях асфалтирано уширение за да изправиш композицията и да можеш да се позиционираш и да върнеш към рампата. Та точно в това уширение и то - по средата му, се беше курдисал един образ и си правеше пауза. На жеста ми, че пречи на маневрите само повдигна рамене. Никак не приличаше на датчанин, ше знаете... Мога само да гадая какъв е по народност, но в едно съм сигурен - не е колегиален простака.

gadinka

Цитат на: driver1 - Петък, 06 Декември, 2013, 14:29:15
А бе не знам какви ги събират в тая фирма, ама явно са абсолютни тояги. Да разкажа какво ми се случи онзи ден, на 03.12.2013гг.: Имах разтоварване на едни картонени опаковки в една фирма във Venissieux/Lyon. Двора им не е широк и има три рампи, а срещу тях асфалтирано уширение за да изправиш композицията и да можеш да се позиционираш и да върнеш към рампата. Та точно в това уширение и то - по средата му, се беше курдисал един образ и си правеше пауза. На жеста ми, че пречи на маневрите само повдигна рамене. Никак не приличаше на датчанин, ше знаете... Мога само да гадая какъв е по народност, но в едно съм сигурен - не е колегиален простака.
Ами фирма, която започне да назначава шофьори без опит, бавно но славно тръгва надолу.

Люси

Като гледам как се развиват нещата скоро и без книжки ще почнат да ги взимат!!!

Roshko

Цитат на: driver1 - Петък, 06 Декември, 2013, 14:29:15

Срещат се подобни ситуации, макар обстоятелствата да не са съвсем ясни. Може да има намесени/виновни и други лица, инак кой ще го остави ей тъй - ще му бият шута на секундата. Може и аз да съм изпадал в неговото положение...

Цитат на: gadinka - Петък, 06 Декември, 2013, 15:08:57
Ами фирма, която започне да назначава шофьори без опит, бавно но славно тръгва надолу.

Това не е единствената причина. И не само шофьори работят за компанията. И не само шофьорите са склонни към некадърност!
Но все пак си остават едни прилични парички на общия фон и то редовни. Това че е ПУЦ е един допълнителен голям +. По естествен начин ще се отсеят качествените...

motovalve

Днес бях на изпита на Божурище, неприятната част беше гараж на 90 градуса. Изпита горе-долу протича така - потегляне на соло влекач, прикачване на ремаркето, следва обиколка на полигона с преминаване през стеснен участък(коридор образуван от подредени външни гуми), следва вкарване назад в гараж, казваха му "тунела", после пак обиколка и преминаване през стесненият участък и гараж назад, като изпитващия ви кара да позиционирате камиона малко встрани от гаража за да се наложи назад да го насочвате, след този гараж следва пак вкарване в същия гараж, но камиона се позиционира перпендикулярно на гаража, останах с впечатлението, че повечето пъти изпитващия караше кандидатите да направят по 2-пъти 90 градусовата маневра, ако всичко е ОК следва разкачване на ремаркето и изтегляне на влекача в изходна позиция в готовност за следващия кандидат, ако изпитващия е недоволен прекратява участието на кандидата и сам привежда влекача в изходна позиция.                        
На успелите Честито!

Люси

motovalve

Изпитващият беше чужденец, говореше английски. Той се занимаваше с камиона, а имаше и българин, който държеше CV-тата на кандидатите. Имена не знам.

JoroBoro

По-принцип, нещата които изреди, не би трябвало да са проблем, но, ако ще взимат без стаж, би трябвало да са наясно, че не могат да очакват чудеса в управлението. То и заплатата май ме им беше от силната им страна!

stoil nedev

С всеки изминал ден тази фирма става от отватителна по-отвратителна. Започнаха да не заплащат по 2-3 или повече работни дни , а като ти ги изравнят на другият месец ти ги плащат най-много половината.
Скапания и миризлив гревешки хотел е претъпкан от няколко месеца и на пристигащите от път шофьори често , ако ли не винаги им се налага да чакат от вън за стая поне 4 или 5 часа.
Нали ви е ясно че като си карал цяла нощ  и ти вземат лайняния и мръсен камион за да го дадат на друг, не е много приятно да дремеш с всичкия си багаж отвън прав като кон!!!!!  Особенно сега през хубавият зимен сезон когато температурите скоро ще дръпнат под нулата.
И преди имаше абсолютни простотии и тъпотии но като сега такива извращения не си спомням, а правя там 2 години след няколко месеца.
На започващите работа мога да кажа да не се надяват че ще вземат заплата над 1400-1420 евро , пък ако ще и да направят стаж при евреина Ким и 10 или 15 години.
Нещата отсега нататък само ще стават от зле по-зле. Не ми се пише и за още други гадости .
Дано поне продължават да плащат навреме. Че както е тръгнало.......... 
Нищо няма да се поправи и да се оправи, щото на никой не му дреме!!!!!!!!
Явно поуката която трябваше да си вземе стария евреин след тоталният фалит на работата в Норвегия липсва.
Ма пък какво ли и му дреме , той дрът бездетен фрашкан с мангизи.
Все ще измисли нова схема с лъжи и пак ще просперира!!!
Но ...... все пак , надеждата си отивала последна- казват
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

Tedkata

Привет на всички стари войни от подчертавам , кандидат - новобранец . Нямам опасения нито от езикови нива , нито от шофьорски умения при кандидатстването в Ким . Притеснен съм от липсата на познанство с човек ,който има щастието да  води  живот на шофьор от категория ' МЕЖДУНАРОДЕН'. Искам просто приателски съвет- какво да нося като багаж . Навигации , котлони и прочие. Благодаря предварително , искам да  се водя от опитът ВИ , защото отдавна съм се убедил , че гробищата са пълни с всичко знаещи и можещти незаменими безхаберници , които само са чували. С пожелания за приатен ден.

Tedkata