• Welcome to Форум на българските шофьори.

Професионална компетентност

Започната от admin, Понеделник, 29 Ноември, 2010, 16:23:15

« назад - напред »

0 Потребители и 6 гости преглеждат тази тема.

BoBy_BoY

Цитат на: woolves - Петък, 04 Февруари, 2011, 20:36:50
много е сложно баце,почти невъзможна мисия.аз пробвах и дирек
При мене се получи август месец мин.година. 300 кинта! То само у Големо село ли може се искара този документ? Аз го карах в провинцията! Въпроса е да има документ за завуршен курс, а картата по адресна регистрция в ДАИ. И пак чакане по опашки,това не си направил,връщат те,пак на ново,ужас!

BoBy_BoY

imter

На кой му дойде тази тъпотия не знам >:(,само документи ,само пари се хвърлят и накрая за капак и някоя фирма те прецака и положението става розово.

imter

BoBy_BoY

Не е ли по-добре да се редактира ,,Квалификация на водача"? Все пак компетенцията е за Управители на фирми и таксиметриви служители,мисля! И на издадения документ пише ,,Карта за квалификация на водача на МПС"!

admin

Ами май е така...карта за квалификация на водача. Ама като ги гледам колко са квалифицирани повечето и се плаша.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

момци -квалификация и компетентност мислим са мноо близки и по смисъл и по значение,отварям скоба на мен мисленето ми е малко сложен момент ,та гледам мноо мноо да го неползвам
Та наречети ги как си пожелаете едното се ползва у моя жаргон другото си е по буквар
Не мисля,че какъвто и да е документ ще покаже кой колко е текезесарче или шоферче,но пък е видно,че ще ги дират тез бумаги та за тва се допитвам кой къде го е карал мнооо ли е трудно и ред такива нещица.И най-важнио момент поне за мен колко аджеба ще ми излезе туй удоволствие или да  си клепам мотичето и да зафатам нивето с компир те тва е.

BoBy_BoY

Глеи ся,компира и мотичето го остави на ора да си му го разбират. Това там где ще го чуеш и после ще го каеш не е нищо ново по небето. За кинти е напраино,ръиж ли мъ? Нема ко съ праим на низнам си ко! Одиш,кихаш кинти,праиш са,чи ни разбииш и кога та питат каиш и гутоу. Га земиш испиту одиш у ДАИ пак ихаш кинти,пишиш и дааш инъ снимка и гутоу. Само кинти да имаш и да мои да кихаш! ;)

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: boby_yor - Събота, 12 Февруари, 2011, 00:30:49
Глеи ся,компира и мотичето го остави на ора да си му го разбират. Това там где ще го чуеш и после ще го каеш не е нищо ново по небето. За кинти е напраино,ръиж ли мъ? Нема ко съ праим на низнам си ко! Одиш,кихаш кинти,праиш са,чи ни разбииш и кога та питат каиш и гутоу. Га земиш испиту одиш у ДАИ пак ихаш кинти,пишиш и дааш инъ снимка и гутоу. Само кинти да имаш и да мои да кихаш! ;)

Ясно па трее да праим бърз кредит то се е видело........ :( :( :( друго,че се измисля ли като папири та да ги предвидим и тех като разход

bo4a

колеги, а някой може ли да разясни повече относно провеждането на самия курс и изпита в какво се състои, и кой те изпитва

kickerlike

В момента карам компетентноста , струва ми 450 мили левчета и 50 левчета за изпит.Досега ми се обадиха , че изпита ми е на 4ти април.Нито съм ходил на курс нито знам за какво става реч , само ми продадоха 1 книга за 20 кинта и тва е.

bo4a

Цитат на: kickerlike - Вторник, 22 Март, 2011, 10:31:50
В момента карам компетентноста , струва ми 450 мили левчета и 50 левчета за изпит.Досега ми се обадиха , че изпита ми е на 4ти април.Нито съм ходил на курс нито знам за какво става реч , само ми продадоха 1 книга за 20 кинта и тва е.
колега надявам се да пишеш в какво се състои изпита

bo4a

Цитат на: bo4a - Вторник, 22 Март, 2011, 13:16:40
Цитат на: kickerlike - Вторник, 22 Март, 2011, 10:31:50
колега надявам се да пишеш в какво се състои изпита
А книгата каква, дали вече я няма качена в нета та поне една двайсетачка да спестиме

miki07

Колеги, след изпита отивате в любимия даи, плащате 12.60 за едно заявление, попълвате го и още 73лева и ще чакате 30 работни дни моята карта за квалификация на водача дано съм бил полезен.

scania,volvo forever

admin

Изключително си полезен, благодаря ти за информацията, но ако не си пооправиш правописа, следващия път направо ще ти изтрия публикацията! Бива правописни грешки, ама на теб всяка дума ти е грешна.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

kickerlike

loshdancho

Здравейте господа колеги. Имам един въпрос , за късмет или не .....
Притежавам  удостоверение за професионална компетентност издадено от министерство на транспорта държавна автомобилна администрация:че същият е издържал изпита  за професионална компетентност за водач на товарни автомобили. На основание чл.8,ал.1т.1,б.г от наредбата за международен превоз на пътници и товари и протокол
N 683/15.5.1998 г. удостоверението е издадено  на 22 май 1998 г.
ТА ВЪПРОСА  ми е  след като тогава се напъвах  да го науча  и платя този курс  и ми казаха  ,че това удостоверение се издава и остава за цял живот ..... сега  мога ли само да ходя в ДАЙ и да си сменя  талончето  с ново европейско или трябва да изкарам  пак целия курс .....
ЗАЩОТО парадокса  на параграф 22 важи  в пъна сила  за  този курс  от 1998 : Издават ти удостоверение,че си международен шофьор НА  БЪЛГАРСКИ  и удостоверението  важи само в България (ха ха) не,че някой в България ми го иска, а и как да ми го иска,  като ти все още  не си напуснал  границата и не съм  ......(международен  тираджия) и на вън няма как да го поискат а и не знаят да  си го преведат  :o ::) ??? :'( ;D
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.