• Welcome to Форум на българските шофьори.

Професионална компетентност

Започната от admin, Понеделник, 29 Ноември, 2010, 16:23:15

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

driver1

Добре, но какво гледаме, ако категория С е от '86г., а категория Д+Е е от '91г., но ни спрат управлявайки камион-прицеп?

driver1

admin

Цитат на: driver1 - Петък, 06 Януари, 2012, 20:43:28
Добре, но какво гледаме, ако категория С е от '86г., а категория Д+Е е от '91г., но ни спрат управлявайки камион-прицеп?

Този вариант не е възможен при новите книжки. Имаш си С от една дата и С+Е от друга дата. Съответно гледаш С+Е и преценяваш до коя дата си.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Lorinser

Добре прочетох го и пак не разбрах какъв курс и кога трябва да карам аз? Ясно е , че ми трябва начална компетентност но кога трябва да я изкарам?  ::)

admin

Цитат на: В.Димитров - Петък, 06 Януари, 2012, 21:30:22
Добре прочетох го и пак не разбрах какъв курс и кога трябва да карам аз? Ясно е , че ми трябва начална компетентност но кога трябва да я изкарам?  ::)

Дай информация за датите на твоите категории.

ilki4a1

Здравейте,не споря  но в момента си блъскам главата с тази проф.компетентност но наистина е ,както е таблицата в горните постове.Изкаралите кат C след 2009г подлежат на начално обучение.

Lorinser

Категория C-1994 година, категория C+E-2011 година.  ::)

ilki4a1

Колега В.Димитров ти попадаш в графата за периодично обучение.

driver1

Цитат на: admin - Петък, 06 Януари, 2012, 20:57:43
Цитат на: driver1 - Петък, 06 Януари, 2012, 20:43:28

Този вариант не е възможен при новите книжки. Имаш си С от една дата и С+Е от друга дата. Съответно гледаш С+Е и преценяваш до коя дата си.

Е, как да е невъзможно? Датата на протокола за кат. С е от 86г., а за Д+Е - от 91г.

ilki4a1

За кат.Д+Е не коментирам,защото ги нямам тях,имам C+E.
Админе,питат кога е изкарана само кат.C,кога е изкарана Е не питат.

Причина за редакция: Две поредни публикации!

driver1

Цитат на: ilki4a1 - Петък, 06 Януари, 2012, 22:08:40

Ами аз затова съм като в небрано лозе...Защото е логично, ако ме спрат с камион с ремарке да се интересуват от категория С+Е. От друга страна, категория Д е по-горна категория и затова не следва ли да се зачита протокола от изпита за нея?

ilki4a1

Аз затова писах че не коментирам катД а и не съм се задълбочил в тоз график от горните постове(не че може  и дали ще го разбера).Интересуваше ме за кат C+E и това ми обясниха.

admin

Цитат на: driver1 - Петък, 06 Януари, 2012, 22:12:46
Цитат на: ilki4a1 - Петък, 06 Януари, 2012, 22:08:40

Ами аз затова съм като в небрано лозе...Защото е логично, ако ме спрат с камион с ремарке да се интересуват от категория С+Е. От друга страна, категория Д е по-горна категория и затова не следва ли да се зачита протокола от изпита за нея?

Ти не разбираш ли, че няма категория Е? Такава категория имаше преди години, но сега вече няма. Опитай се да вникнеш в съчетанието С+E и D+E. Защото на практика можеш да имаш D и същевременно да нямаш D+E. Както можеш да имаш С, но да нямаш С+E. И съответно заради това, че имаш D, ще минеш една година по-рано от този, който в същия ден заедно с теб е получил своята категория С.

Boroman21

Аз си го разтълкувах така: C-21.07.2009г/ C+E-29.08.2011г
Спират ме куки с прицеп и съответно гледат в книжката кога съм взел C+E .В случая аз съм я взел след 2009г и ми трябва начален курс за компетентност.

§ 1. Изискването за начална квалификация се прилага:
1. за водачите, придобили правоспособност за управление на моторно превозно средство от подкатегории D1, D1+E и категории D или D+E след 10 септември 2008 г.;
2. за водачите, придобили правоспособност за управление на моторно превозно средство от подкатегории C1, C1+E и категории C или C+E след 10 септември 2009 г.

Така че всички дето сме взели C+E(след 2009) и  D+E(след 2008) трябва да изкараме началния курс дето е една камара пари и време >:(

ilki4a1

За кой става въпрос Админ,за мен или за driwer1.Ако е за мен аз ви казвам ,какво ми казаха като тръгнах да си вадя проф.компетентност.

Lorinser

2. за водачите, придобили правоспособност за управление на моторно превозно средство от подкатегории C1, C1+E и категории C или C+E след 10 септември 2009 г.

Това как да го тълкувам???  ??? Последно Цто ли ми се гледа от кога е придобито или ЦЕ то? Тоя горния текст е недвусмислен или аз съм глупав за да не мога да го разбера?

Lorinser