• Welcome to Форум на българските шофьори.

Професионална компетентност

Започната от admin, Понеделник, 29 Ноември, 2010, 16:23:15

« назад - напред »

0 Потребители и 7 гости преглеждат тази тема.

Boroman21

За мен и за всички каращи автомобили в категория Ц+Е  и взели същата категория след септември 2009г.Ако караш автомобил с Ц няма проблем до 2014г и може да се изрепчиш на унгареца.
Цитат на: В.Димитров - Петък, 06 Януари, 2012, 22:55:20

2. за водачите, придобили правоспособност за управление на моторно превозно средство от подкатегории C1, C1+E и категории C или C+E след 10 септември 2009 г.

Това как да го тълкувам???  ??? Последно Цто ли ми се гледа от кога е придобито или ЦЕ то? Тоя горния текст е недвусмислен или аз съм глупав за да не мога да го разбера?

Е или караш С или С+Е , но двете със сигурност не са едно и също.Тоест се гледа категорията на автомобила с който са те спряли в момента.

Boroman21

admin

Цитат на: ilki4a1 - Петък, 06 Януари, 2012, 22:46:55
За кой става въпрос Админ,за мен или за driwer1.Ако е за мен аз ви казвам ,какво ми казаха като тръгнах да си вадя проф.компетентност.

Обърни внимание на цитата, който съм ползвал. В случая твоята публикация е подцитат. Става дума за Driver1.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Lorinser

А какви са санкциите в Европа, защото карам без компетентност?

ilki4a1

Да, благодаря Админ!Сега да отговарям на Boroman,колега на мен ми обясняваха тез дето провеждат курсовете че щом съм изкарал катC 2010г подлежа на начално обучение.

Boroman21

Да подлежиш на начално независимо какво ще караш С или С+Е.

А дали някъде може да се изкара курса по още по-съкратена процедура от съкратената ;D щото на дали всеки може да си позволи един месец у дома.

driver1

Последен опит правя да обясня въпроса си, след което се обявявам за тъп! :)

Имам кат. С от 14.02.1986г.
Имам кат. Д от 16.12.1991г.
Съответно и "подкатегория" Е ми е от 16.12.1991г.

Въпросът ми е: кой е крайния срок за да се явя на курс зА професионална компетентност?

Roshko

Цитат на: admin - Петък, 06 Януари, 2012, 22:32:51
Цитат на: driver1 - Петък, 06 Януари, 2012, 22:12:46
Цитат на: ilki4a1 - Петък, 06 Януари, 2012, 22:08:40
За кат.Д+Е не коментирам,защото ги нямам тях,имам C+E.

Ами аз затова съм като в небрано лозе...Защото е логично, ако ме спрат с камион с ремарке да се интересуват от категория С+Е. От друга страна, категория Д е по-горна категория и затова не следва ли да се зачита протокола от изпита за нея?

Ти не разбираш ли, че няма категория Е? Такава категория имаше преди години, но сега вече няма. Опитай се да вникнеш в съчетанието С+E и D+E. Защото на практика можеш да имаш D и същевременно да нямаш D+E. Както можеш да имаш С, но да нямаш С+E. И съответно заради това, че имаш D, ще минеш една година по-рано от този, който в същия ден заедно с теб е получил своята категория С.

Що за щуротия? Нямало Е категория!?!?  :o Е как да няма? Това е категория за прикачено ремарке над 750кг., независимо към коя категория е прикачено. Има В+Е, С1+Е и С+Е зависи към какво превозно средство си го прикачил това ремарке. 
Пише С ИЛИ С+Е, тоест ако си само с С се гледа С, ако след нея си изкарал и Е, значи се гледа Е или С+Е.
В противен случай аз ще обявя всеки друг за луд, но не и себе си...!

ilki4a1

Отговарям на колегата Boroman,колега ти щом имаш катC преди 10 септември 2009г няма да караш начална,а само периодична(т.е съкратената),което е по-малко пари.А тез колеги където са изкарали катC след 10 септември 2009г трудно ще намерят курс за начална,а да не говорим за съкратена и още по-трудно по-съкратена.Един колега тук предлага курсове мисля че Joro се представяше,допитайте се до него,той от предните постове даваше и телефон.

Lorinser

А бе нали бороман ще кара камион с ремарке, за какво му е да си вади само за Ц-то?

admin

Цитат на: Roshko - Петък, 06 Януари, 2012, 23:34:55
Що за щуротия? Нямало Е категория!?!?  :o Е как да няма? Това е категория за прикачено ремарке над 750кг., независимо към коя категория е прикачено. Има В+Е, С1+Е и С+Е зависи към какво превозно средство си го прикачил това ремарке. 
Пише С ИЛИ С+Е, тоест ако си само с С се гледа С, ако след нея си изкарал и Е, значи се гледа Е или С+Е.
В противен случай аз ще обявя всеки друг за луд, но не и себе си...!

Ще ти го напиша пак. Няма Е категория! Преди години имаше, но сега няма отделна Е категория. Има B+E, C+E и D+E. Ако имаш например само категория В и се явиш на изпит за В+E, и го издържиш успешно, ще получиш категория В+E. Но ако след това искаш да получиш С+E, трябва първо да се явиш на изпит за категория С и едва след една година имаш право да се явиш за С+E. Сега най-после изясни ли ти се за какво става дума, или трябва още примери да ти дам?

georgi87

Като навърших годините за Д и Е категории.Първо карах С+Е после Д, като си извадих новата книжка на нея пише че имам и Д+Е със същата дата на която съм взел Д категория. А аз никога не съм държал изпит на рейс с ремърке.

driver1

Цитат на: georgi87 - Събота, 07 Януари, 2012, 00:42:44
Като навърших годините за Д и Е категории.Първо карах С+Е после Д, като си извадих новата книжка на нея пише че имам и Д+Е със същата дата на която съм взел Д категория. А аз никога не съм държал изпит на рейс с ремърке.

Аз пък съм карал към "Столичен транспорт" курс за Д+Е и курса се караше на Шкода-Мадара с ремарке и на съчленен Икарус, както и на Чавдар. Изпита обаче беше само на Икаруса и ни дадоха Д+Е.

admin

Цитат на: georgi87 - Събота, 07 Януари, 2012, 00:42:44

Това обяснява ли ти казуса? С други думи, ако вече имаш С и С+Е, и придобиеш D, автоматично получаваш и D+E. Но ако имаш B+E и придобиеш С, не получаваш C+Е.

(4) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Водач с право за
управление на моторни превозни средства от категория С+Е и на моторни превозни
средства от категория D има право да управлява и моторни превозни средства от
категория D+Е.

georgi87

LKW

Съчлене автобус се кара само с D категория , не трябва да имаш Е категория.Преди много години в градски транспорт е имало , караш D и подписваш 3 години договор ако имаш С , ако ли не 5 години.Курса го е поемал градския транспорт.В периода на тези години имаш право да караш само автобус в системата на градски транспорт.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

LKW

Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com