• Welcome to Форум на българските шофьори.

Професионална компетентност

Започната от admin, Понеделник, 29 Ноември, 2010, 16:23:15

« назад - напред »

0 Потребители и 10 гости преглеждат тази тема.

pumix

По-вероятно да се е записал за психо,то струва 25лв.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

pumix

vasko_iq

Не е психо защото ми каза за учебник които е със зелено и има камион на него и каза че учи някакви казуси.Дали не е за Ръководител на транспортна дейност едно и също ли е?

vasko_iq

pumix

За учебник не знам какъв може да е,евентуално регламент 561,ако изобщо го има,като учебник,но казваш няма С кат.А мисли ли да я кара,защото ако мисли да кара,първо трябва да изкара психо-25 кинта.Професионална компетентност струва доста повече и за нея май трябва да има С кат.,предварително май нема как да се изкара.Абе баш си е психо. ;D

vasko_iq

100% не е психо а учебника сигурно е http://www.naredba41.com/ както го описа иначе няма да кара С-категория.Той в петък е на изпит и след това ще го видя какво е изкарал нали ще му дадат документ ще разбера какво е. :)

Rammbon

Изкарах курса за професионална компетентност преди 1 седмица. От школата ни подариха 2 помагала. За дигиталните тахографи и межд. автомобилни превози на товари. 2 дни след изпита ни раздадоха кетапите. С копие от този кетап, копие на шофьоската книжка, син или оранжев талон и личната карта се подават документи в АА / ДАЙ / + такса от 82.50лв и след 30 дни ще получа картата. Дали е готова може да се привери на сайта на АА долу в дясно, по дати и градове е записано , на кои водачи картата е готова.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: vasko_iq - Сряда, 25 Април, 2012, 13:06:46
Здравейте днес мои познат които няма С-категория се е записал в дай за изпит за Професионална компетентност,и е платил само 25лв.(или 26лв.нещо такова).Закупил си е учебник и се явява на изпит без да минава през някоя фирма.Та въпроса мие мога ли аз които сега карам за С-кат.след като изкарам да се запиша така или трябва през фирма което струва доста пари?или дали става дума за една и съща компетентност (или аз нещо не съм  разбрал правилно)? :(

Не може без курс, на същата логика може и на шофьорски изпит да се явиш, без курс. Все пак целта е фирмите да приберат, повече пари от Държавата.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

rider777

Я сега да ви задам един корупционен въпрос,,,имате ли идея къде мога да си поговоря на финикийски с някого и да не ходя на курс,,,даже ако има и вариант директно да си взема картончето още по-добре,,,, Ако някой има предложение нека да е на ЛС  :)
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

popov74

Здравей адаш,
само ме светни как се влиза в лс ;), че тук съм нов и ще ти кажа ;D

rider777

Адаш,,там под името ми има едно като писмо нарисувано,,като сложиш мишката върху него трябва да ти изпише Лично съобщение или нещо от рода,,,пробвай :)  Отдясно на писмото е,,,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

popov74

Батко Иво,
писах някъде преди около 50мин дай индикация прочете ли нещо ::)

dimich87

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Сряда, 25 Април, 2012, 16:47:12
     Не може без курс, на същата логика може и на шофьорски изпит да се явиш, без курс. Все пак целта е фирмите да приберат, повече пари от Държавата.
В САЩ няма да имаш никакви проблеми да се явиш само на изпит, но там и законодателството е друго. В нашата държава всеки иска да "цица". Получава се кравата да цица от телето.

vasko_iq

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Сряда, 25 Април, 2012, 16:47:12

Точно за това на мене ми стана интересно,и за да не съм в някаква грешка в петък след изпита ще го видя да ми покаже какво точно пише на картончето(бланката).Ако е изкарал разбира се  :) Защото той каза че после с това,може да работи в транспортна фирма.

vasko_iq

Цитат на: vasko_iq - Сряда, 25 Април, 2012, 22:55:26
Точно за това на мене ми стана интересно,и за да не съм в някаква грешка в петък след изпита ще го видя да ми покаже какво точно пише на картончето(бланката).Ако е изкарал разбира се  :) Защото той каза че после с това,може да работи в транспортна фирма.

Днес моя приятел беше на изпит каза че след няколко дни пак трябва да ходи че се провежда на няколко етапа,и се води УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА КОМПЕТЕНТНОСТ НА РЪКОВОДИТЕЛ НА ТРАНСПОРТНА ДЕЙНОСТ-МЕЖДУНАРОДЕН ПРЕВОЗ НА ТОВАРИ.Това същата компетентност ли е която трябва и аз да карам за С-кат.

dimich87

Не е същата. За шофьорите е "професионална компетентност за превоз на пътници и товари". Като за товари се кара един курс и за пътници друг курс.

bad_kras

Цитат на: vasko_iq - Петък, 27 Април, 2012, 23:00:47
Днес моя приятел беше на изпит каза че след няколко дни пак трябва да ходи че се провежда на няколко етапа,и се води УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА КОМПЕТЕНТНОСТ НА РЪКОВОДИТЕЛ НА ТРАНСПОРТНА ДЕЙНОСТ-МЕЖДУНАРОДЕН ПРЕВОЗ НА ТОВАРИ.Това същата компетентност ли е която трябва и аз да карам за С-кат.
Той твоя приятел за шефче се явява , ако и ти ще ставаш шеф , трябва същия курс да изкараш - нищо че е за С-кат.
Ако е само за шофьор е друг , тук има инфо : http://www.naredba41.com/
Прочети и ще разбереш кой курс за кое се отнася!  ;)
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

bad_kras

>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***