• Welcome to Форум на българските шофьори.

Професионална компетентност

Започната от admin, Понеделник, 29 Ноември, 2010, 16:23:15

« назад - напред »

0 Потребители и 7 гости преглеждат тази тема.

Rammbon

Цитат на: vasko_iq - Вторник, 05 Юни, 2012, 23:43:30
Да питам нещо че неми е ясно,сега изкарах С,и съм решил да се записвам на компетентност ,въпроса ми е след 1-год.като изкарам Е-кат.трябва ли да подменявам картата или да карам на ново курса,какво се прави след изкарване на новата категория?
Ще я подмениш като изминат 5-те години. Тя е за превоз на товари, а не Е или само за С категория. Ако ще караш и Д категория, ще трябва да изкараш и още един курс и още една карта за превоз на пътници.

Rammbon

jorocars

Цитат на: Rammbon - Вторник, 05 Юни, 2012, 23:47:17
Ще я подмениш като изминат 5-те години. Тя е за превоз на товари, а не Е или само за С категория. Ако ще караш и Д категория, ще трябва да изкараш и още един курс и още една карта за превоз на пътници.

Здравейте колеги,

Нов съм във форума, ще ми е драго да стана част от Вас.

Между-другото, колегата  Rammbon  е прав.

jorocars

emcho

Днеска ходих да си подавам документите,за прословутата карта такова,три часа чаках,за да я подам. >:(

morskia86

Цитат на: emcho - Четвъртък, 07 Юни, 2012, 15:51:14
Днеска ходих да си подавам документите,за прословутата карта такова,три часа чаках,за да я подам. >:(
Много бе колега,аз моите ги подадох за има няма 5 минути.

emcho

Цитат на: morskia86 - Четвъртък, 07 Юни, 2012, 19:06:19
Много бе колега,аз моите ги подадох за има няма 5 минути.
Еми незнам,много народ имаше,тук в Стара Загора.

morskia86

Цитат на: emcho - Петък, 08 Юни, 2012, 19:56:02
Еми незнам,много народ имаше,тук в Стара Загора.
Във Враца е доста по-спокойно.

emcho

Здравейте, колеги. Възможно ли е картата да ми е готова за една седмица? Защото в сайта на ИААА пише на 18.06 мога да ида да си я взема. Ама си викам да не е някой със същите имена.

Причина за редакция: Правопис!!!

valzar

По телефона няма ли да стане, с малко повече вежлив глас?

kirkooo

Здравейте колеги!
Имам един въпрос.Носи се някаква мълва,че за хората изкарали книжка след 2009 год. от ДАИ изискват професионална компетентност за начинаещи шофьори(или нещо подобно).ИМА ЛИ ТАКОВА НЕЩО ИЛИ СА САМО СЛУХОВЕ?
Благодаря предварително. Поздрави.

admin

Колега, има си график и ето тук можеш да го разгледаш.

http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=16.0;msg=745
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

!.!.!

Цитат на: kirkooo - Петък, 15 Юни, 2012, 09:46:40
Здравейте колеги!
Имам един въпрос.Носи се някаква мълва,че за хората изкарали книжка след 2009 год. от ДАИ изискват професионална компетентност за начинаещи шофьори(или нещо подобно).ИМА ЛИ ТАКОВА НЕЩО ИЛИ СА САМО СЛУХОВЕ?

Вярно е :( Подготви си и едни 800 - 1000 лв. за курса :(
Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

emcho

Цитат на: kirkooo - Петък, 15 Юни, 2012, 09:46:40
Здравейте колеги!
Да ти,трябва да караш начална клалификация.Аз в Стара Загора за 500лв я изкарах началната.

kirkooo

Цитат на: !.!.! - Петък, 15 Юни, 2012, 10:17:23

Вярно е :( Подготви си и едни 800 - 1000 лв. за курса :(
Видях го графика Благодаря.Но там не виждам да пише за тези които са изкарали книжка след 2009г
И друг въпрос имам датата на последната изкарана категория ли се гледа или на "С" категорията?

morskia86

Цитат на: kirkooo - Петък, 15 Юни, 2012, 23:50:37
Видях го графика Благодаря.Но там не виждам да пише за тези които са изкарали книжка след 2009г
И друг въпрос имам датата на последната изкарана категория ли се гледа или на "С" категорията?
Гледа се "С" кат.

valentino_88

Прочетох цялата тема с интерес, но не намерих отговор на моята питанка. В момента карам курс за кат. C и се надявам  до 20 дни да съм с нова книжка. Та въпроса ми е, има ли някакъв срок, в които трябва да се изкара тази проф. компетентност след вземането на книжката? Задължителна ли е тази компетентност, ако работодателя не ми я изисква, т.е  органите на КАТ ще ме санкционират ли ако карам камион без компетентност в родната ни държавица?

Лек и безавариен!
I LOVE TRUCKS!!!

valentino_88

I LOVE TRUCKS!!!