• Welcome to Форум на българските шофьори.

Професионална компетентност

Започната от admin, Понеделник, 29 Ноември, 2010, 16:23:15

« назад - напред »

0 Потребители и 7 гости преглеждат тази тема.

матадора

Цитат на: Бриги Бичкията - Събота, 12 Януари, 2013, 21:47:00
Бацин една фирма вижда лиценз когато има служител с,,Професионална компетентност за Управител на фирма,, там няма за вътрешен или международен ,поради таз причина си помислих,че туй търси чиляка,но то пък имало и за международен  :D :D :D само се питам кой му го изисква,че не моем се сетим.
Бриги,никога не бих заявил нещо,в което не съм сигурен.Не е задължително управителят да е човекът с професионална компетентност,всеки служител във фирмата може да е притежателят на тази тапия.И тогава той се води Ръководител транспортна дейност.Служител във фирмата,на заплата.Аз самият съм ръководител транспорт в нашата фирма,а не управителя.И в същото време си карам единият камион.Без служител с тапията фирмата няма да получи лиценз за транспорт на товари в ИААА,било то вътрешен или международен. Ръководител транспорта може да работи на две места като такъв,т.е. в две фирми едновременно,но не в повече.Тези работни места се следят в ИААА.
Виждам,че караш Гърция.Може да се засечем някой ден за по кафе.Бяло Волво с брезент на LKW WALTER.
Поздрави!
Ако съдбата ти обърне гръб...бъди търпелив,изчакай я да се наведе!

матадора

Ако съдбата ти обърне гръб...бъди търпелив,изчакай я да се наведе!

Бриги Магнито

матадора евала бацин гледам усещаш ги нещата,аз също съм писал служител ,тъй че сме на едно мнение.

Цитат на: Rammbon - Събота, 12 Януари, 2013, 22:46:31
Искат от АА, при проверки по офисите на транспортните фирми, както още 30 документа. Ако ги нямаш има едни други по-високи глоби, отколкото ако си шофер и те спрат в нарушение джедаите . Всико е 3а пари, карти, карти, карти, книжки.
:) :D :D Бацин гледам някой Ви ги разказва цветни нещата,но да те светна ИАА не прави проверките в офисите на фирмите  ;) и гаранция ти давам тва с ,,Ръководител международен транспорт ,, няма кой да ти го иска при положение,че си имате служител с тапия за Ръководител.

Относно 30-те документа които търсили може и да са толкова ако броиш броя пътни листа и шайби иначе търсат 5-6 неща ,същото е и при насрещна проверка от НАП,но тва са подробности.

Бриги Магнито

admin

Цитат на: Бриги Бичкията - Неделя, 13 Януари, 2013, 09:28:08
матадора евала бацин гледам усещаш ги нещата,аз също съм писал служител ,тъй че сме на едно мнение.
:) :D :D Бацин гледам някой Ви ги разказва цветни нещата,но да те светна ИАА не прави проверките в офисите на фирмите  ;) и гаранция ти давам тва с ,,Ръководител международен транспорт ,, няма кой да ти го иска при положение,че си имате служител с тапия за Ръководител.

Относно 30-те документа които търсили може и да са толкова ако броиш броя пътни листа и шайби иначе търсат 5-6 неща ,същото е и при насрещна проверка от НАП,но тва са подробности.

Бриги, правят проверки и по офисите. Поинтересувай се и е възможно да научиш какви пикантни неща се случват по време на тези проверки.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

abator

Правят проверки по офисите, но само на някои фирми. При другите минават за по кафенце и гледат дали има лиценз и дали бачкат чистачките на дръгела. Т.е. всички са равни, но някои са по-равни.

Rammbon

Вярно че има разни проверки, според фирмата. За тези които си плащат -проверката минава леко, за другите е по-пълна и всички документи и дръгели трябва да са 6. А рано или късно , ще вкарат всички фирми в крак с правилата.

Люси

Докато има корупция никога няма да се случи това в България,а за да спрат корупцията трябва да дадат на държавните служители мноооого хубави заплати което също няма да стане!!!! :-\

sush1978

Цитат на: Rammbon - Неделя, 13 Януари, 2013, 10:32:55
Вярно че има разни проверки, според фирмата. За тези които си плащат -проверката минава леко, за другите е по-пълна и всички документи и дръгели трябва да са 6. А рано или късно , ще вкарат всички фирми в крак с правилата.

Вярно е.
На 6 месеца те викат в ДАИ. С пътните листи и тахошайбите.Дневниците на шоферите и т.н. има много простотии. На някой се гледат под лупа,на други .......................
От там излиза и много информация кой, каде, на кого и за колко кара.
Успех на всички
Умирай трудно

mal4o57

Здравейте колеги.Интересува ме искат ли професионална компетентност в Румъния при положение че  още мога да карам  без нея в България.Благодаря предварително.

admin

Цитат на: mal4o57 - Понеделник, 04 Февруари, 2013, 16:06:08
Здравейте колеги.Интересува ме искат ли професионална компетентност в Румъния при положение че  още мога да карам  без нея в България.Благодаря предварително.

Същият казус стои и пред мен. По график мога да карам без този документ до есента на 2014-та. Не се знае обаче в чужбина на какъв ще попаднеш. Би трябвало правилата да важат във всички държави от ЕС, но знае ли човек дали е така...

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: mal4o57 - Понеделник, 04 Февруари, 2013, 16:06:08

Не мога да ти кажа дали важи графика. Но преди две седмици на Крайова, за първи път ми я искаха изобщо. Попитах колко е глобата 6 000 леи, около 2 700 лв. Не е оправдан риска без нея!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

kratun4o

Здравейте,доколкото знам този гратисен период е,само за България.

admin

Да ви се "похваля" нещо. Както си мислех, че по график трябва да имам Карта за квалификация на водача след 10 септември 2014-та, след обаждане до ДАИ се оказа, че това важи само за България. За навън трябва задължително!

дядката

Цитат на: Бриги Бичкията - Събота, 12 Януари, 2013, 21:47:00
Бацин една фирма вижда лиценз когато има служител с,,Професионална компетентност за Управител на фирма,, там няма за вътрешен или международен ,поради таз причина си помислих,че туй търси чиляка,но то пък имало и за международен  :D :D :D само се питам кой му го изисква,че не моем се сетим.
Скъпи Бриги! Да си чувал,че с такава компетентност и говорим английски може да си въртиш синджирчето в някоя западна фирма за 2-3хиляди евро/и то защото си туземец за тях/ Дипломата придобита у нас е валидна и в европейския съюз. Учете момчета докато сте млади и не се изказвайте не подготвени!!!!!

niki2

Колеги предстои ми подмяна на свидетелството за професионална компетентност!Казвам подмяна понеже старото ми важеше до 31-12-2012г!Та въпроса ми е!Пак ли трябва да плащам за новото!

abator

До колкото знам, да. Идеята на така наречената професионална компетентност е водачите да минават периодични курсове на обучение. Преведено на български ще рече, периодично да си плащаш.

abator