• Welcome to Форум на българските шофьори.

Професионална компетентност

Започната от admin, Понеделник, 29 Ноември, 2010, 16:23:15

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

МИНКО ИЛЧЕВ

Моля, да не го обръщате на чат! Изчети темата има много отговори.

Цитат на: kakadykaka - Вторник, 12 Март, 2013, 13:08:47

А изпита в ДАЙ ли се държи или в Автошколата

Този въпрос го задай на автошколата, има и двата варианта.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

velizar

Интересувам се от следният въпрос.
Водач е изкарал С категория 31.01.1977г. На 1.03.2013 придобива Е категория и има периодична квалификация за водач от 2011 и важи до 2016 г.
Трябва ли да изкара начална квалификация?

velizar

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: velizar - Сряда, 20 Март, 2013, 10:01:23
Интересувам се от следният въпрос.
Водач е изкарал С категория 31.01.1977г. На 1.03.2013 придобива Е категория и има периодична квалификация за водач от 2011 и важи до 2016 г.
Трябва ли да изкара начална квалификация?

Коментирали сме го преди. Важно е "С" категория, квалификацията е за нея. Въпреки че, на картончето пише и "С+Е". Или с една дума, не.

velizar

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Сряда, 20 Март, 2013, 11:10:28Коментирали сме го преди. Важно е "С" категория, квалификацията е за нея. Въпреки че, на картончето пише и "С+Е". Или с една дума, не.
Човека е глобен от джедай, че няма начална квалификация.
Сега като е дискутирано толкова пъти, защо моя човек  е глобен?

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: velizar - Сряда, 20 Март, 2013, 14:57:17
Сега като е дискутирано толкова пъти, защо моя човек  е глобен?

Мое предположение, нашите ДАИ-джии, не познават закона. Можеше да го споменеш преди. Ако и в съда не му отпадне може да се съглася донякъде.

П.П. Все съм бил любител, във форумите да се пишат обстойно нещата, а не да бъдат като чат. И да се пишат 7-8 публикации, докато що годе стане, за какво се пита!

Rammbon

И на мен ми е интересно , какво трябва да е в случая, защото и аз съм с Е след 2009 г, както го пише в закона. Дали да се кара тази начална за едни си никакви си 1000лв :)))) или не. Аз съм имам случаи, за едно и също нещо джедаите в района на Монтана казват едно, а в района на В.Търново друго. Също глоба от района на София, отпада на дело в Бургас.

admin

Гледа се основната категория - C или D.
Стана ми интересно как така глобата от София отпада в Бургас? Обжалването не става ли в съда, в близост до мястото на евентуалното нарушение?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

grants

Цитат на: admin - Сряда, 20 Март, 2013, 20:12:03
Стана ми интересно как така глобата от София отпада в Бургас? Обжалването не става ли в съда, в близост до мястото на евентуалното нарушение?
И аз мисля че е така.Мен ме глобиха в Перник и обжалвам с София.
Не всичко е пари,но всичко е с пари

Rammbon

Цитат на: admin - Сряда, 20 Март, 2013, 20:12:03
Имаше едно време на 2012 г, когато едни чорбаджии раздадоха агнета на всеки джедай от един район , ама малко преди гергьов ден направили рокада на инспекторите. От София ги пратили в Бургас, От Шумен в Кърджали и така. И онези   платениете  бяха сгащени с едни тонажи ...
Та акт от София не е от района, а от софийската група в Бургаско и там обжалваха всичките 18 акта. Само 1 неотпаднал.

grants

Цитат на: Rammbon - Сряда, 20 Март, 2013, 20:25:51
Имаше едно време на 2012 г, когато едни чорбаджии раздадоха агнета на всеки джедай от един район , ама малко преди гергьов ден направили рокада на инспекторите. От София ги пратили в Бургас, От Шумен в Кърджали и така. И онези   платениете  бяха сгащени с едни тонажи ...
Та акт от София не е от района, а от софийската група в Бургаско и там обжалваха всичките 18 акта. Само 1 неотпаднал.
Да разбирам ли, че ако ти пишат Акт примерно Русе, може да обжалваш у Видин /примерно казвам/
Не всичко е пари,но всичко е с пари

Rammbon

Ако видинската група е в Русе район, може. Както и са направили в онази фирма, иначе е от  черния списък.

!.!.!

А на какъв принцип изчисляват кой кога трябва да придобие въпросната професионална компетентност? Питам защото аз съм с категория С от 1993г. а категория Е притежавам от 1997г. и при извършване на контрол край Войводино до Пловдив първо ми я поискаха но като погледнаха свидетелството за пр-ние казаха ,че ми е рано. А аз си имам но така и не го показах след като според тях не трябва да имам на тоя етап. Впрочем това бе първият път когато някой ми е изисквал тази прескъпа карта и пак си остана без сефте. Чух от колеги,че ТРАФИК КОНТРОЛ в Румъния доста се заяждали за това,но аз често имам контроли там и нямам такива ситуации. Започвам да си мисля дали това не е поредната доиииилка.!!!            
Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

godji

Цитат на: velizar - Сряда, 20 Март, 2013, 14:57:17
Сега като е дискутирано толкова пъти, защо моя човек  е глобен?
При 26 страници тема ,отговора ти е на първа страница ,3-ти пост  :) Твоя човек е глобен, защото е изкарал кат. C+E след 10 септември 2009 г.  
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

admin

Преди ми се обади по телефона колега от форума и сподели, че в момента обжалва наказателно постановление за съставен акт. При него ситуацията е категория С от 1974 и категория С+Е от 2002 и в момента се съдят с ДАИ защото Наредба 41 е написана много глупаво и не може да се разбере фактически коя категория точно се гледа.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

godji

Значи колегата трябва след 31 декември 2011 г. да има документ за завършен курс на периодично обучение! Според мен наредбата си е написана съвсем разбираемо !
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

godji