• Welcome to Форум на българските шофьори.

Професионална компетентност

Започната от admin, Понеделник, 29 Ноември, 2010, 16:23:15

« назад - напред »

0 Потребители и 7 гости преглеждат тази тема.

djingov

Ако имаш възможност изкарай курса сега,защото не се знае какви глупости ще измислят след година,а и цените се увеличават.

djingov

harpar

Колега дай некви контакти на тези от Варна

harpar

rolly_s

Колеги,ако 2013 съм изкарал D първоначалната компетентност задължително ли се кара или може формално да се вземе?Ако е писано по въпроса ,извинявам се
Не ми казвай какво да правя, защото ще ти кажа къде да идеш

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: rolly_s - Вторник, 02 Април, 2013, 10:53:23
Колеги,ако 2013 съм изкарал D първоначалната компетентност задължително ли се кара или може формално да се вземе?Ако е писано по въпроса ,извинявам се

Не ти разбрах въпроса! В България, всичко се кара формално. Дори, ако искаш реално, няма как да стане.

"§ 1. Изискването за начална квалификация се прилага:
1. за водачите, придобили правоспособност за управление на моторно превозно средство от подкатегории D1, D1+E и категории D или D+E след 10 септември 2008 г.; ..."

Твоя случай, какво е по-особено?!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

admin

Е как в България всичко е формално? При мен този курс си беше напълно реален. Например научих, че мога да карам непрекъснато 4 часа и половина, след което трябва да направя почивка. Научих и още няколко важни неща, които всъщност май си ги знаех и преди това. Обаче пък от друга страна вече имам 250 лева по-малко.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

stoil nedev

Цитат на: djingov - Вторник, 26 Март, 2013, 10:09:44
Ако имаш възможност изкарай курса сега,защото не се знае какви глупости ще измислят след година,а и цените се увеличават.
Не сте прав мистър, цените падат и то поголовно. Преди година трудно можеше да се намери курс под 420-450 лв . а сега е 250 лв. и надолу ;)
Цитат на: admin - Вторник, 02 Април, 2013, 11:57:07
Например научих, че мога да карам непрекъснато 4 часа и половина, след което трябва да направя почивка. Научих и още няколко важни неща, които всъщност май си ги знаех и преди това. Обаче пък от друга страна вече имам 250 лева по-малко.
Много , страхотно много си прав. Особенно за последното. :)
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

rolly_s

За D е 600 лв -първоначална,но времето ми е проблем ,един месец.Трябва да сменя лична карта,книжката,дигитал -всичко е време.Ако трябва да се моткам и с тая компетентност един месец-престоя в България не ми се плаща.
Не ми казвай какво да правя, защото ще ти кажа къде да идеш

zli1

За региона на Пазарджик и Пловдив  се предлага професионална компетентност. Едната е 200 лева другата  не помня колко беше, но и тя е доста евтина, ако някой го интересува. Да пусне едно ЛС за координатите.

Редакция поради:
пазарджик
пловдив
помна
ефтина
някои
кординатите

И липса на главни букви!!!
разделяй и владей

ivo_drifta

Някои знаели колко струва про. компетентност в Плевен?
Бързата работа – срам за майстора.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: ivo_pleven - Петък, 12 Април, 2013, 13:37:57

Бавно спада от 400 до 300 лв напоследък. Ако търсиш най-скъпата, в Плевен е! Приятел наскоро го кара "задочно", ако те интересува на лични съобщения.

На кафе "Париж" улица "П. Р. Славейков", се събират инструкторите, там ще ти кажат "по-прясна" информация.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

valentino_88

Във вторник си подадох документи за издаване на карта за квалификация на водача и ми казаха , че ще е готова след 20 дни. Та да питам , мога ли да карам с това талонче, което ми го дадоха от дай или трябва да чакам картата, че всеки ми казва различно, а работата е на зор ? ;D
I LOVE TRUCKS!!!

grants

Цитат на: valentino_88 - Събота, 04 Май, 2013, 19:47:06
Във вторник си подадох документи за издаване на карта за квалификация на водача и ми казаха , че ще е готова след 20 дни. Та да питам , мога ли да карам с това талонче, което ми го дадоха от дай или трябва да чакам картата, че всеки ми казва различно, а работата е на зор ? ;D
Аз поне не съм имал проблеми. Спирали са ме тук в България и няма проблем. Даже съм спирал да питам Джадаите. За в Европа незнам как е.Лек път.
Не всичко е пари,но всичко е с пари

admin

Цитат на: valentino_88 - Събота, 04 Май, 2013, 19:47:06
В документа ясно и точно си пише, че удостоверява завършен курс и придобита професионална компетентност. Можеш да караш и с него, докато ти стане готова картата. Моята стана за 2 седмици. На сайта на джедаите излизат периодично списъци с имената на хората, подали заявления за карти.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

djingov

Носи с теб и платената такса за издаване на картата.

ИванТ

Цитат на: ivo_pleven - Петък, 12 Април, 2013, 13:37:57
Добре е когато се задава този въпрос, да бъде ясно за периодична или за начална квалификация се пита.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

ИванТ

Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!