• Welcome to Форум на българските шофьори.

Професионална компетентност

Започната от admin, Понеделник, 29 Ноември, 2010, 16:23:15

« назад - напред »

0 Потребители и 7 гости преглеждат тази тема.

К.Малчев

Сроковете са валидни за територията на България.
Гледа се датата,на която си получил "С"-то,а не "Е"-то.
В някои страни тази проф.компетентност е кодирана в шофьорските им книжки и нямат отделни карти,затова и контролните им органи нямат навик да искат отделно картата,
но по-добре да не се сещат.
Всички европейски документи са валидни във всяка европейска страна,но ако работиш във фирма,регистрирана в друга страна и пребиваваш там дългосрочно,трябва да си извадиш местна шофьорска книжка.Това не е пречка да преминеш обучение и да си извадиш карта в България и тя е валидна навсякъде.
Обучение,транспорт,курсове,карта,за,квалификация,на,водача,на,МПС,
професионална,компетентност,за,ръководители,на,транспортна,дейност,
лицензиране,консултации,в,областта,Транспортни, Международен,Карго,Спедиция,логистика, Комбиниран

К.Малчев

Обучение,транспорт,курсове,карта,за,квалификация,на,водача,на,МПС,
професионална,компетентност,за,ръководители,на,транспортна,дейност,
лицензиране,консултации,в,областта,Транспортни, Международен,Карго,Спедиция,логистика, Комбиниран

martin stanev

Колеги гледам, че сте писали, че е от значение за цената на професионалната компетеннтност е категория "C". Моята категория "C" съм я придобил 96г., може ли някой да ми каже на каква цена ще ми е курса, че гледам тук разни цени 700,800 лв.

martin stanev

admin

Цитат на: martin stanev - Понеделник, 24 Юни, 2013, 13:01:47
Колеги гледам, че сте писали, че е от значение за цената на професионалната компетеннтност е категория "C". Моята категория "C" съм я придобил 96г., може ли някой да ми каже на каква цена ще ми е курса, че гледам тук разни цени 700,800 лв.

Май си изпуснал момента да караш периодично обучение според графика и е възможно да трябва да изкараш начална квалификация. Но може и да бъркам. Най-добре си провери цените в някоя школа за обучение.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

chefolini

Цитат на: martin stanev - Понеделник, 24 Юни, 2013, 13:01:47
...можеш да си спокоен за теб курса е около 400лв.,но трябва да побързаш,сроковете са докрая на годината!!!После не знам как ще се процедира..;)

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: chefolini - Вторник, 25 Юни, 2013, 07:37:27
...можеш да си спокоен за теб курса е около 400лв.,но трябва да побързаш,сроковете са докрая на годината!!!После не знам как ще се процедира..;)

Преди повече от две години съм го карал в София, за 250 лв. Нормално е да е под тази цена сега. Дори и в Плевен, където всичко е скъпо.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

SOLAR

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Вторник, 25 Юни, 2013, 13:29:49
     Преди повече от две години съм го карал в София, за 250 лв. Нормално е да е под тази цена сега. Дори и в Плевен, където всичко е скъпо.

В Ст. Загора сумата също ми костваше 250 лв.

ЛЕКИ ПЪТИЩА !

dino412

Монтана курса е 260лв+90лв за карта в ДАЙ.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

admin

Аз платих 250 лева за курса и близо 90 лева за картата.

martin stanev

Благодаря на колегата zli1, че ме упъти за професионалната компетентност. Записах се миналата седмица и от вчера почнах курса в ДАИ Пазарджик. Цена на курса-200лв. картончето не го знам колко пари е, но като слушам други колеги от Пазарджик ще е около 80-85лв. Колеги от Пазарджик и околията дето се чудят къде да изкарат курса да ми драснат на лични или на колегата zli1 да им дадем тел. за връзка. Дано съм полезен.
Поздрави!

dimitar84

martin stanev Братле,дай малко повече информация за Пазарджик,телефон за връзка нещо?!

ihti3019

ihti3019 :o :) 8)
Някой има ли представа относно изискването за въпросната професионална компетентност изкарах категория C 1996г/16-05-1996/ след което карах за C+E само че това стана доста по късно 12-09-2008 та моят вапрос е трябвали ми тази простотия и ако ли не кога ще  ми трябва благодаря предварително

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: ihti3019 - Сряда, 11 Септември, 2013, 19:21:18
Някой има ли представа относно изискването за въпросната професионална компетентност изкарах категория C 1996г/16-05-1996/ след което карах за C+E само че това стана доста по късно 12-09-2008 та моят въпрос е трябвали ми тази простотия и ако ли не кога ще  ми трябва благодаря предварително.

По график, си до 31.12 тази година. Ако си ползваше книжката, щеше отдавна да си я изкарал. Не си заслужава риска от глоба!
     Тази "Компетентност", се изиска само, ако практикуваш. Така че, не ти е нужна, ако не караш.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

evgobul

Здравейте! Нов съм във форума. Предстои ми курс по квалификация на водача (kat.C). Бих искал да зная каква е цената /горе-долу/ и колко продължава? Благодаря Ви! ???

admin

Цитат на: evgobul - Понеделник, 30 Септември, 2013, 21:12:11
Здравейте! Нов съм във форума. Предстои ми курс по квалификация на водача (kat.C). Бих искал да зная каква е цената /горе-долу/ и колко продължава? Благодаря Ви! ???

Зависи от колко време имаш категорията. Цената се движи между 250 и 500 лева. Допълнително след това си вадиш карта от близо 90 лева.

evgobul

Категория "C" имам от 2 години(2011)...?

kat

evgobul