• Welcome to Форум на българските шофьори.

Професионална компетентност

Започната от admin, Понеделник, 29 Ноември, 2010, 16:23:15

« назад - напред »

0 Потребители и 7 гости преглеждат тази тема.

dracata

В Бургас в момента я карам за 200 лв.Ще ходя утре в ДАИ-да видя колко ще ме изръсят за картончето (картата) и ще дам инфо......

dracata

ivopifeca

Цитат на: Бриги Бичкията - Понеделник, 28 Октомври, 2013, 20:16:32
Във Ботевград баце,а може и по адресна регистрация  ;)
250 каймета е офертата ако си и рейсаджийче ош 250 каймета

Иначе у ПУЦ-а на ДАП 7 мислим 220 каймета,а ти шо немаш такваз у Големата фирма не изкара ли ?
До края на 2013 ми е срока,по тва откак имам категориите,иначе изкарах през 2000г.,ама тогава беха за до живот,но нещо се промениха работите...

ivopifeca

ivo_drivera

84 лева е картончето,ако го караш за първи път се чака 20 работни дни.

petar1991

Здравейте момчета..та въпроса ми е за тая компетентност може ли да ми дадете инфо в момента имам само C кат. и ако я изкарам сега, а пък после изкарам и C+E ще трябва ли да го карам отново курса за професионална компетентност.Става въпрос за превоз на товари ;D Що на мене един човек ми каза че трябва като изкарам C+E след това да карам и професионалната компетентност и че ако я изкарам докато имам само 'C' кат. после пак е трябва да карам професионалната компетентност след като изкарам C+E.. ??? Ше черпа 1 бира ако ми отговорите ;D

admin

В моята карта за квалификация на водача има отбелязани номера на протоколи и срещу двете категории, С и С+Е. А при теб съответно срещу С+Е няма да има нищо.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: petar1991 - Четвъртък, 14 Ноември, 2013, 15:00:39
Здравейте момчета..та въпроса ми е за тая компетентност може ли да ми дадете инфо в момента имам само C кат. и ако я изкарам сега, а пък после изкарам и C+E ще трябва ли да го карам отново курса за професионална компетентност...

... после пак е трябва да карам професионалната компетентност след като изкарам C+E.. ???

Аз знам два вида, "За превоз на товари" и "Превоз на пътници"! А за "Превози на товари с ремарке" и "Превози на пътници, на което е закачено ремарке" - за такива не знам.
     А че, всичко е формално и направено за пари, това е ясно. Така че е възможно да ти кажат, че при промяна на адресна регистрация, семейно положение, деца и други и се кара наново, е напълно възможно да ти кажат!
     Най-много да е необходимо ново картонче!

П.П. На мен срещу C1, D1, C1E и D1E - няма нищо отбелязано. За там некомпетентен ли съм?
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

v1977

Колега здравей!
Относно въпроса ти за компетентноста за товари-изкарай си курса и си вземи удостоверението. То е едно за "С" и "С+Е" няма разлика все е превоз на товари.Ако не мислиш да работиш на "С" не вади картата от ДАЙ докато не вземеш и "С+Е",че после като смениш книжката номерата в картата и книжката няма да съвпадат и може да ти се наложи да я сменяш на ново картата.
Успех!

jovi_fenka

Здравейте .Какви документи трябва да имам и къде да ги подам,че да си извадя лиценз ДА ОБУЧАВАМ ШОФЬОРИ ЗА "професионална компетентност на водача " ?

martin stanev

Цитат на: jovi_fenka - Вторник, 19 Ноември, 2013, 10:27:51
Здравейте .Какви документи трябва да имам и къде да ги подам,че да си извадя лиценз ДА ОБУЧАВАМ ШОФЬОРИ ЗА "професионална компетентност на водача " ?

Колега отиди да питаш в ДАЙ там най добре ще ти обяснят, защото с тях ще си имаш работа, за лиценза.

jovi_fenka

Ти нищо ли не знаеш по моя проблем?

admin

Цитат на: jovi_fenka - Вторник, 19 Ноември, 2013, 10:27:51

Прочети внимателно наредбата за професионална компетентност. Подробно е описана цялата процедура по регистрацията.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

крис

Колега и аз сега искам да си извадя лиценз но за превозвач,първото и основно изискване е да изкараш професионална компетентност за ръководител,можеш да наемеш някого който я има но ще трябва да му плащаш,има опция да го наемеш за 2 или 4 часа на ден но все пак трябва да му плащаш някакви пари,също и задължително трябва да му плащаш осигуровките,аз лично успях да я изкарам но голямо четене падна,въобще не е никак лесно,та да се върна на мисълта си,не вярвам изискванията по твоя лиценз да са по-различни от тези за превозвач но най добре иди и ги питай.........Успех

jovi_fenka

Цитат на: крис - Вторник, 19 Ноември, 2013, 20:12:35
Колега и аз сега искам да си извадя лиценз но за превозвач,първото и основно изискване е да изкараш професионална компетентност за ръководител,можеш да наемеш някого който я има но ще трябва да му плащаш,има опция да го наемеш за 2 или 4 часа на ден но все пак трябва да му плащаш някакви пари,също и задължително трябва да му плащаш осигуровките,аз лично успях да я изкарам но голямо четене падна,въобще не е никак лесно,та да се върна на мисълта си,не вярвам изискванията по твоя лиценз да са по-различни от тези за превозвач но най добре иди и ги питай.........Успех
Мерси колега,но аз имам учебен център и май няма да е същото като  твоето..

крис

Е щом имаш учебен център би следвало да знаеш повече и от нас

Pando85

Колеги някой от Пловдив, който скоро е карал курса да каже какви пари е в момента.

пп.Говоря за периодично обучение. Благодаря предварително на отзовалите се  ;)

Pando85