• Welcome to Форум на българските шофьори.

Професионална компетентност

Започната от admin, Понеделник, 29 Ноември, 2010, 16:23:15

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

RayH

Цитат на: Pando85 - Сряда, 20 Ноември, 2013, 23:10:22
Колеги някой от Пловдив, който скоро е карал курса да каже какви пари е в момента.

пп.Говоря за периодично обучение. Благодаря предварително на отзовалите се  ;)

250 без да те занимават с глупости вадят документа за седмица
може и да има по евтин варят не съм ровил всички възможни фирми отидох във фирмата която съм карал курсовете за категориите

RayH

ivopifeca

Изкарах професионалната компетентност,и съответно получих документа който показва това,сега трябвало да се ходи в ДАИ и да се дадат още 80-и няколко лева за картата,освен този синия документ ,за изкарана компетентност и снимка,какво друго се носи?Само с документа за изкарана такава не мога ли да си карам,има ли срок за вадене на картата,че сега точно не ми се дават още пари :)

ivopifeca

Pando85

Цитат на: RayH - Четвъртък, 21 Ноември, 2013, 13:58:35
250 без да те занимават с глупости вадят документа за седмица
може и да има по евтин варят не съм ровил всички възможни фирми отидох във фирмата която съм карал курсовете за категориите

Благодаря за бързия отговор  ;)

Бриги Магнито

Цитат на: ivopifeca - Четвъртък, 21 Ноември, 2013, 14:32:18
Само с документа за изкарана такава не мога ли да си карам,има ли срок за вадене на картата,че сега точно не ми се дават още пари :)
Moжеш за един месец след това чичко джадай се уяжда
Няма срок можеш да извадиш карта и след 3 г. ,но нейната валидност ше е за 2 вместо за 5

admin

Цитат на: Бриги Бичкията - Четвъртък, 21 Ноември, 2013, 17:36:32
Няма срок можеш да извадиш карта и след 3 г. ,но нейната валидност ше е за 2 вместо за 5

Някой има ли представа защо в школата, където изкарах курс за квалификация на водача ми казаха да си пазя този документ 10 години? Да не би с него да се подновява веднъж картата след 5 години?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

ivopifeca

Цитат на: Бриги Бичкията - Четвъртък, 21 Ноември, 2013, 17:36:32
Аха,е значи докато не почна,ич нема и да вадя картонче,нема начин братче.

v1977

Здравейте колеги!
Давам актуална информация от ДАЙ София отностно двете карти
1. Карта за квалификация на водача: Изискват се следните документи:
1.1 Копие на шофьорска книжка+син талон или акт.
1.2 Копие на лична карта.
1.3 1бр снимка паспортен формат
1.4 Копие+оргинал на удостоверение за завършен курс за професионална компетентност за превоз на товари.
1.5 цена: 12.60лв заявление+72.80лв за картата.

2.Карта на водача(тахо карта).Изискват се следните документи:
2.1 Копие на шофьорска книжка+син талон или акт.
2.2 Копие на лична карта.
2.3 1бр снимка паспортен формат.
2.4 Цена: 12.60лв заявление+127.51лв за картата
< Ако картите не са изтекли,а се сменят поради смяна на книжката срока за получаване е 10 работни дни.
< Ако са изтекли срока за получаване е 20 работни дни или около месец.
!!! Информацията е към дата 22.11.2013г.

Дано да съм бил полезен. Поздрави и леки пътища!

ivopifeca

Цитат на: v1977 - Петък, 22 Ноември, 2013, 15:00:10
Здравейте колеги!
Давам актуална информация от ДАЙ София отностно двете карти
1. Карта за квалификация на водача: Изискват се следните документи:
1.1 Копие на шофьорска книжка+син талон или акт.
1.2 Копие на лична карта.
1.3 1бр снимка паспортен формат
1.4 Копие+оргинал на удостоверение за завършен курс за професионална компетентност за превоз на товари.
1.5 цена: 12.60лв заявление+72.80лв за картата.

2.Карта на водача(тахо карта).Изискват се следните документи:
2.1 Копие на шофьорска книжка+син талон или акт.
2.2 Копие на лична карта.
2.3 1бр снимка паспортен формат.
2.4 Цена: 12.60лв заявление+127.51лв за картата
< Ако картите не са изтекли,а се сменят поради смяна на книжката срока за получаване е 10 работни дни.
< Ако са изтекли срока за получаване е 20 работни дни или около месец.
!!! Информацията е към дата 22.11.2013г.

Дано да съм бил полезен. Поздрави и леки пътища!

Мерси,бате,за инфото.

TONI_777

Здравейте колеги търсят ли я глупостта Професионална компетентност българските даяджии,питал сам колеги казват че е задължителна някои още нямат като моя личност минавал съм между капките досега и реших да питам и тук

Denis2429

Здравейте. В момента карам курс за "C" категория. Интересува ме някой знае ли колко струва издаването на "Професионална компетентност", от доста места чух,че е най-добре да се изкара в школата където кормуваш,но днес като питах инструктора ми обяви цена от 500лв. като това било с намаление, иначе било 800лв. Тъй като от доста време посещавам форума, днес реших да се регистрирам и да ви попитам за цената ,тъй като според мен това не е реална сума :-\  Поздрави.

admin

Цитат на: Denis2429 - Сряда, 29 Януари, 2014, 15:04:06
Здравейте. В момента карам курс за "C" категория. Интересува ме някой знае ли колко струва издаването на "Професионална компетентност", от доста места чух,че е най-добре да се изкара в школата където кормуваш,но днес като питах инструктора ми обяви цена от 500лв. като това било с намаление, иначе било 800лв. Тъй като от доста време посещавам форума, днес реших да се регистрирам и да ви попитам за цената ,тъй като според мен това не е реална сума :-\  Поздрави.

Прaвилно ти е кaзaл, около 500 левa е курсa и около 90 левa е сaмaтa кaртa.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Denis2429

Благодаря admin :) Питането ми беше най-вече,защото му нямам много доверие, но това е друга тема.Отново ти благодаря за бързият отговор.

ИванТ

Потребител на форума има ли новини за ценови предложения при провеждането на курс за професионална квалификация (начален етап) на водач за превоз на пътници.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

Denchev

Здравейте
Трябва да го изкарам този курс ,но нито имам времето нито нерви да се разправям с това.Може ли някой да ме насочи към фирма ,която работи по ''бързата'' процедура. :-\

gvardeec

Здравейте, бедния Лука сега кара Ц категория и тази професионална компетентност за водачи май си му требе...Та питам аз тия дето карам курсувете и ми викат 500лв а това означава че е по скъпа от самия курс....Та някой доброжелател може ли да каже са Софийско равно поле има ли по евтин вариянт или да се разрева с глас?

gvardeec