• Welcome to Форум на българските шофьори.

Професионална компетентност

Започната от admin, Понеделник, 29 Ноември, 2010, 16:23:15

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Rammbon

Цитат на: admin - Петък, 21 Февруари, 2014, 11:31:33Проверявaли сa ме, но не е имaло проблеми. Дори си мисля, че последното нещо, което ще тръгне някой дa проверявa е именно този номер нa книжкaтa върху дигитaлнaтa кaртa.
В Белгия веднъж не ми търсихa въобще шофьорскa книжкa.
Само в Унгария се заяждат. Аз затова я смених преди 3 г , а старата ми беше на 1.5 г , да може да пише един и същи номер на книжката и дигитала. Глобата била малка, само 100 000 тяхни пари.

Rammbon

Люси

Е вярно е малка,100 000 техни пари са около 350 евро!!!
Значи в Унгария при проверка ще имам проблеми дори и да нося снимана старата книжка?

Люси

M.Traykov

В сряда ходих до НОДИС карта на водача-периодична-250лв без таксата в ИААА,АДР пълен(основен,цистерни,взривни)-250лв.Ако се карат и двете при тях АДР-50 лв отстъпка.
Основен АДР 150лв и за всеки клас по 50 лв.

ksv54

Здравеите колеги ! Не ми стигнаха силите за да прочета всичко написано за тая пуста професионална компетентност.Имам проблем и моля които е на ясно да пише . 2008 В учебния център на бул Е, Марков завърших успешно курс за ръководители за транспортна деиност . Няма срок .Дали трябва да карам отново курс за карта на водача.

admin

Цитат на: ksv54 - Четвъртък, 06 Март, 2014, 20:26:15
Здравеите колеги ! Не ми стигнаха силите за да прочета всичко написано за тая пуста професионална компетентност.Имам проблем и моля които е на ясно да пише . 2008 В учебния център на бул Е, Марков завърших успешно курс за ръководители за транспортна деиност . Няма срок .Дали трябва да карам отново курс за карта на водача.

Нищо общо няма това, което притежаваш и картата за квалификация на водача.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

bmwww

Здравейте , наскоро се регистрирах във форума и имам един въпрос ! Може ли да изкарам професионална компетентност примерно във София ,аз съм от Враца ! Тук ми искат за периодичен курс 250-300 лева + 70 за вадене на карта , по-напред в темата пишеше,че в София искат 190 лева за професионална компетентност - това реални цени ли са ? Също така ако може да я изкарам в София след това може ли тук във Враца да си изкарам картата за квалификация ? И ако може в София трябва ли да ходя всеки ден защото работя ?

Jack77

Ако намериш за 190 лева ходи, аз моята си я взех декември 2013 и ми струваше 250 лева плюс 70 и няколко лева картата.

M.Traykov

Картата може да я изкараш в Враца,а курса където искаш.190 лв не знам да има 250 има в София.Еми трябва си ходене поне 1-2 пъти.Има места където може и да минеш без ходене ако кажеш че работиш.
Успех!

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: bmwww - Петък, 14 Март, 2014, 12:28:25
Здравейте , наскоро се регистрирах във форума и имам един въпрос ! Може ли да изкарам професионална компетентност примерно във София ,аз съм от Враца ! Тук ми искат за периодичен курс 250-300 лева + 70 за вадене на карта , по-напред в темата пишеше,че в София искат 190 лева за професионална компетентност - това реални цени ли са ?

От години се намира за 250 лева, значи повече дори и без присъствие няма смисъл да даваш.

Цитат на: bmwww - Петък, 14 Март, 2014, 12:28:25
Също така ако може да я изкарам в София след това може ли тук във Враца да си изкарам картата за квалификация ? И ако може в София трябва ли да ходя всеки ден защото работя ?

Със сигурност може във Враца, може и да няма вариант в София да я извадиш. Дигиталната карта може да се изкарва отвсякъде.
     Има места и въобще можеш да не ходиш.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Dilyan_Zagorchev

Цитат на: Drifter - Събота, 01 Март, 2014, 19:52:26
В сряда ходих до НОДИС карта на водача-периодична-250лв без таксата в ИААА,АДР пълен(основен,цистерни,взривни)-250лв.Ако се карат и двете при тях АДР-50 лв отстъпка.
Основен АДР 150лв и за всеки клас по 50 лв.

Много скъпо бе.Вчера записах тука у Бургас АДР основен+цистерни-156 пари.В ИААА отделно към 40.Професионалната за 200.И двете неща в тукашния клон на Нодис

M.Traykov

Ем това е положението.Поне аз не намерих по-евтино.

retaer

Здравейте, приятели !
От Добрич съм , предстои ми само кормуване за кат. Ц ... това квалификация на водача (проф. компетентност) си мислех ,че го взимам заедно със курса ... но моя инструктор е позабравил да ми каже, че се плаща отделно за него .. както и да е хванал съм се на хорото ще го играем.
Та питанката ми е това малоумие на нашите пиявици дето са там горе и ги мислят тия неща (вкл. и в EС) колко ще ми излезе ... че ако давам 500лв от сега да се разболявам ... четох ,че на някой им е излязло по евтинко ?

Dilyan_Zagorchev

Щом сега караш "С" може и да не ти стигнат тези 500.По-добре питай завалията дето не ти е казал за някоя по-евтина школа

retaer

Питах един приятел за тая проф. компетентност той преди година и половина е изкарал Ц каза ,че между 150 и 250 ще ми вземат сам оза това ...  :o

gvardeec

Аз във София я карах и ми струва 550лв първоначалната е по скъпа...Такаче пий хапчета и стискай зъби.....Поразтърси се може там от където си да има и по евтини вариянти но ще е с 50-100лв....няма да е с повече

gvardeec