• Welcome to Форум на българските шофьори.

Професионална компетентност

Започната от admin, Понеделник, 29 Ноември, 2010, 16:23:15

« назад - напред »

0 Потребители и 7 гости преглеждат тази тема.

D.Yordanov

Цитат на: naum4o - Петък, 23 Май, 2014, 19:59:30
Виж тук какво пише: чл19 ал(2) Удостоверението за професионална компетентност, издадено за една от категориите или
подкатегориите превозни средства С, С+Е, C1 или C1+E, удостоверява професионалната компетентност
на водача за всяка от останалите категории, съответно подкатегории превозни средства, посочени в тази
разпоредба, за която водачът притежава правоспособност за управление на моторно превозно средство.

На ясен български да не се стряскам от господата от ДАИ,  ли ?
Защо не са ми вписали новата категория, дал съм 80 лева наново, а те ? Мога ли сега да карам извън BG?
Причина за редакция: Правопис.

D.Yordanov

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Drifter - Петък, 23 Май, 2014, 19:39:13
Пак курс требва да се мине според мене.
Успех!

Курса какъв е? Превоз на товари с ремарке? Със сигурност курс няма да кара. Може би да попита, ако го глобят някъде те ли ще му плащат глобата!

Цитат на: D.Yordanov - Петък, 23 Май, 2014, 20:05:19
Защо не са ми вписали новата категория, дал съм 80 лева наново, а те ? Мога ли сега да карам извън BG?

Интересен е въпроса защо наистина са ти преиздавали картата! Честно казано на мен един път ми я искаха досега в Крайова, Румъния!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

naum4o

Никакви глоби! Ако трябва си ламинирай, като психото чл.19, и го показвай на властта, ако се прави на интересна. Правилникът е недвусмислен. Законът прави разлика само между превоз на товари и на пътници. Алинея 3 на същия закон регламентира и тези категории:

(3) Удостоверението за професионална компетентност, издадено за една от категориите или
подкатегориите превозни средства D, D+E, D1 или D1+E, удостоверява професионалната компетентност
на водача за всяка от останалите категории, съответно подкатегории превозни средства, посочени в тази
разпоредба, за която водачът притежава правоспособност за управление на моторно превозно средство.

Намерих и едни много интересни пасажи в същия правилник:
Чл. 5. Карта за квалификация на водача не се изисква:

6. за управлението на превозни средства, използвани за лична употреба, с нетърговска цел;
7. за управлението на превозни средства, превозващи материал или оборудване, необходими на водача
за извършване на неговата основна дейност.

Тук какви игри с публиката има...Всеки може да си го тълкува както му е най-изгодно.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

D.Yordanov

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Петък, 23 Май, 2014, 21:07:27
       Интересен е въпроса защо наистина са ти преиздавали картата! Честно казано на мен един път ми я искаха досега в Крайова, Румъния!

И решението е?

Редактиран цитат!

Красимир Тодоров

Шаааш и паника!  ;D
Много ме кефи как се юркате. Бе карайте си и не се занимавайте да им треперете.
Е колегата го е написал, за товари и пътници, кво ти дреме повече.
Впрочем тук където съм професионалната струва 75 паунда на ден.. страх ме е да питам колко дена се кара курса... така че карайте си в България, че ако мръднете навън без картата ще я вадите на дебелите пари.

chukche

Красимире,писах ти на лични но явно рядко влизаш

Embolado

На този линк се проверява дали ти е излязла картата, нали? - http://www.rta.government.bg/index.php?page=scategories&scategory=digitalni
Защото май нещо спряха да го обновяват.Пуснах за дигитал и професионална на 19.05, но още няма нищо в сайта.
Има ли смисъл да ходя да проверявам на място?

Поздрави!

naum4o

Дигиталът ти е готов, става за 10 работни дни, но компетентността не е. Правят я за около месец. Ако не искаш да ходиш два пъти, изчакай още две седмици и отиди да ги вземеш.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

D.Yordanov

Цитат на: naum4o - Четвъртък, 05 Юни, 2014, 13:21:31
Дигиталът ти е готов, става за 10 работни дни, но компетентността не е. Правят я за около месец. Ако не искаш да ходиш два пъти, изчакай още две седмици и отиди да ги вземеш.

същност моя дигитал го взех преди 2 седмици и 1 сезмица след подаването му пристигна в ДАЙ СЛЕВЕН

а картата за квалификация 2-рата дойде на 14тия ден а сега след като вадех трета след няма и  седмица пристигна

Цитат на: Embolado - Четвъртък, 05 Юни, 2014, 11:40:29
На този линк се проверява дали ти е излязла картата, нали? - http://www.rta.government.bg/index.php?page=scategories&scategory=digitalni
Защото май нещо спряха да го обновяват.Пуснах за дигитал и професионална на 19.05, но още няма нищо в сайта.
Има ли смисъл да ходя да проверявам на място?

Поздрави!

Колега по долу ще получиш отгова си.

Знали който е чел знае че взех наскоро CE  и вадех наново карта за квалификация която и е сгрешена.

3 дни след като взех ВТОРАТА СИ КАРТА ЗА КВАЛИФИКАЦИЯ за 1 година стаж поради това че бе сгрешена се порових в сайта на ДАЙ-то и има един раздел за връска за карти за квалификация , и там попаднах на ЛИЛИЯ ГЕОРГИЕВА на тел. 02/930 88 88 и се обадих.

Обясних на жената какъв СПОРЕД мен е проблема и тя потвърди че ми е сгрешена картата за квалификация но ме помоли да отида в регионала на ДАЙ.
Там те ме очакваха,приснеха ми наново документите и написах молба в сволоден текст и слевенската инспекторка ги прати при ЛИЛИЯ ГЕОРГИЕВА СОФИЯ.

Това става преди седмица и половина и днес събрах смелост и се обадих но въпросната дама и тя ми даде телефон на фирмата която правели картите /не знам дали е знаела за резултата/ да им се обадя и там да си задам въпросете защото тя била им пратила документите.

Обадих се представих се и тя ми вика май ти пратих картата ти преди седмица не сте ли проверявали
а аз и викам ми не аз гледам в сайта дали сте качили пда файла а тя...
Ми аз бях 1 седмица в болничен затова не е обновявана информацията / за колегата / .

Казах и ЕГН провери ме и потвърди че са ми преиздали картата за сметка на агенцията и да отида да си издам новата старата :D и да се взема новата поправена и така направих.

Сега вече имам вписани C1-C-C1E-CE

и хепи енд.

Embolado

Видях си името в списъка с дигиталните карти.Явно днес са си обновили сайта.

Благодаря ви колеги!
Поздрави и лека вечер!

Rammbon

Цитат на: D.Yordanov - Четвъртък, 05 Юни, 2014, 18:12:53
същност моя дигитал го взех преди 2 седмици и 1 сезмица след подаването му пристигна в ДАЙ СЛЕВЕН

Ами аз пък си мисля, че онази кака която приема документите бърка нещо. Ти не си единствения със сгерешена карта в Сливен. Тя каката е доста засукана и само секс е в главата и, може да те е харесала и затова да те е объркала ...

D.Yordanov

Цитат на: Rammbon - Четвъртък, 05 Юни, 2014, 21:21:47
Ами аз пък си мисля, че онази кака която приема документите бърка нещо. Ти не си единствения със сгерешена карта в Сливен. Тя каката е доста засукана и само секс е в главата и, може да те е харесала и затова да те е объркала ...

Рус с сени оче.... а дано със тезе големи ...
ама надали щото със каката си поговорихме и ми каза че това е първия случай в ДАЙ Сливен
А и аз като подавар сгрешената карта знам какмо съм писъл а и тя провери 3 пъти.

Красимир Тодоров

danmark

При изтичане срока на картата за квалификация на водача, трябва ли опреснителен курс или само се плаща за нова карта?

vasko_iq

Цитат на: danmark - Сряда, 18 Юни, 2014, 19:41:41
При изтичане срока на картата за квалификация на водача, трябва ли опреснителен курс или само се плаща за нова карта?

Нов курс се кара на всеки 5 години,и после нова карта се изкарва.Цената на курса е навсякъде различен трябва да попиташ.

vasko_iq