• Welcome to Форум на българските шофьори.

Професионална компетентност

Започната от admin, Понеделник, 29 Ноември, 2010, 16:23:15

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

briko

briko

admin

Цитат на: briko - Вторник, 19 Юли, 2016, 09:28:45
Според мен, не можеш.

Според мен след завършен курс би следвало да е компетентен и в случая единствено могат да го глобят за непредставяне на картата.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

emcho

Можеш в България но трябва да носиш бележките,че си платил издаването на картата.

redboy

briko

Цитат на: redboy - Вторник, 19 Юли, 2016, 17:41:45
Ясно,мерси за отговорите.
Внимавай колега,  твърдя, че те подвеждат несъзнателно! Аз в момента мога да ти изпратя удостоверение за завършен курс по проф. компетентност, това е един лист А4 и всеки може да те излъже! Докато не изкараш първата си карта от ДАИ не можеш да подпишеш законен трудов договор за длъжност- шофьор на... водач на... и т.н. При постъпване на работа ти искат картите, а не документите от завършените курсове!

admin

Цитат на: briko - Сряда, 20 Юли, 2016, 00:03:15
Внимавай колега,  твърдя, че те подвеждат несъзнателно! Аз в момента мога да ти изпратя удостоверение за завършен курс по проф. компетентност, това е един лист А4 и всеки може да те излъже! Докато не изкараш първата си карта от ДАИ не можеш да подпишеш законен трудов договор за длъжност- шофьор на... водач на... и т.н. При постъпване на работа ти искат картите, а не документите от завършените курсове!

Колега, въобще не го подвеждаме нито съзнателно, нито несъзнателно. Кой ти каза, че при назначаване на работа като шофьор всички фирми изискват карта за квалификация на водача?

emcho

Аз казвам от личен опит,преди две години фирма Дай ми прави проверка на централна автогара София.При проверката поискаха мойте документи,аз още нямах карта за клафикация и им дадох удостоверение от школата.Господата казаха че трябва да им дам бележките от банката че съм платил карта и тва е никъв проблем.Аз имах карта ама за товари.

redboy

Ще го имам в предвид,като дойде време да подписвам договора ще си покаже.

SOLAR

Преди няколко години колега в предишната ми белгийска фирма бе загубил документите си. Българин с български договор. Около месец до издаването на пасван пътува с копие от документите си върху А4. Беше проверяван в Белгия и Франция - за документите проблем никакъв, за нарушение, няма прошка.  ;)
С копие на документите можеш да пътуваш из белите страни на Европа.

ЛЕКИ ПЪТИЩА !

цецодебел

Точно така, и не е лошо на отделно място да си имат фотокопие от всички документи !
Дори и за изваждане на пасаван помага много !
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

admin

Някой има ли представа дали ИААА или повече позната като ДАИ носи отговорност за неиздадена в едномесечен срок карта за професионална квалификация?

briko

Отговорност от ДАИ и КАТ, такава дума за тях не съществува ! Нещо по веригата от приемането на докуметите и заявката към печатницата се е объркало. Печатницата е Демакс АД , там би трябвало да имат точна предства за всички напечатани и предадени към ДАИ карти, все пак става въпрос за лични данни. ???

down_shiftеr

Здравейте ,
попрехвърлих няколко страници от темата ама много дълга  ;D

Та въпроса ми е дали някой вече си е подменял картата за квалификация след изтичане на 5 годишния и срок и как става това ? Директно в дай ли се прави или има и друг. ???

И подвъпрос касаещ мой познат - къде в момента има курсове за *професионална компетентност (квалификация) в регион Сф.  ??? ???

briko

За проф. компетентност, май няма значение къде караш курсовете............
Картата по същия начин като първата, документа от курса, платена такса/си/, снимки 2-3, някой да ти попълне онзи чаршаф от ДАИ, ако не можеш сам и със старата карта в джоба пред същата врата като преди 5 години. Минимум 30-40 дни преди да изтече срока на старата, трябва да се започне курса, даже и по-рано, защото имаш между 15-30 дни срок за да излезне новата и да не караш пак първоначална компетенстност.

down_shiftеr

Цитат на: briko - Петък, 18 Ноември, 2016, 16:09:05
За проф. компетентност, май няма значение къде караш курсовете............
Картата по същия начин като първата, документа от курса, платена такса/си/, снимки 2-3, някой да ти попълне онзи чаршаф от ДАИ, ако не можеш сам и със старата карта в джоба пред същата врата като преди 5 години. Минимум 30-40 дни преди да изтече срока на старата, трябва да се започне курса, даже и по-рано, защото имаш между 15-30 дни срок за да излезне новата и да не караш пак първоначална компетенстност.
Благодаря колега, за обстойния отговор . Прозвъних няколко автошколи в Сф. обаче за момента нямало хора за да се сформира група.

down_shiftеr