• Welcome to Форум на българските шофьори.

Професионална компетентност

Започната от admin, Понеделник, 29 Ноември, 2010, 16:23:15

« назад - напред »

0 Потребители и 10 гости преглеждат тази тема.

Tsecko

Цитат на: down_shiftеr - Вторник, 22 Ноември, 2016, 09:48:33
Благодаря колега, за обстойния отговор . Прозвъних няколко автошколи в Сф. обаче за момента нямало хора за да се сформира група.

А в Германия няма свободни дати за месеци напред!

Tsecko

вълка

Здравейте на всички.Искам да попитам някой,ако е на ясно.Предстоими да тръгвам след Нова година и то за първи път.Ще караме на двойка,ТА ВЪПРОСЪТ МИ Е.След като съм взел изпита по-професионалната и докумета е в мен,и нямам време да го дам в КАТ.Мога ли да карам така преведен на английски език.?

вълка

kron

Не,ако ви проверят някъде и нямаш картата ще те глобят тази година са ми я търсили в Румъния,Австрия,Германия но не е казано че си такъв карък че баш първата кирия да те проверяват,ама ако имаш такъв късмет няма да ти простят.

ruskov

kron

Според мене не,специално в Румъния доста колеги изгоряха защото нямат картата имат само тази хвърчаща бележка,трябва да е ясно на всеки че тези контроли по пътищата имат една цел да ни глобяват.А за картата се подава в ДАЙ а не в КАТ поне така беше де и за 20 дена става.

Felipe_Massa

Добър вечер колеги.въпроса ми е дали мога да карам със синьото удостоверение за квалификация на водача докато картата се прави.става въпрос само за България

Boroman21

zakcan

Здравейте колеги.. Някой може ли да ми предложи школа в Пловдив или Благоевград където да изкарам курса за Професионална компетентност за товари - Начална....
Става въпрос за поносими цени... Едни казват 750 за начална други казват 300 чувам го от колеги и незнам школа където да отида... Благодаря !! :)

admin

Цитат на: zakcan - Неделя, 22 Януари, 2017, 10:18:09
Здравейте колеги.. Някой може ли да ми предложи школа в Пловдив или Благоевград където да изкарам курса за Професионална компетентност за товари - Начална....
Става въпрос за поносими цени... Едни казват 750 за начална други казват 300 чувам го от колеги и незнам школа където да отида... Благодаря !! :)

Обадих се на човека, при когото аз си изкарах професионалната компетентност и ми каза, че цената за теб ще бъде 500 лева за начално обучение и срок между 30 и 40 дни.
Ако имаш интерес, това е фирмата - http://avtoinstruktor.bg/avtoshkoli/blagoevgrad/velko_velkov_66_eood
При някакви затруднения можеш да ме потърсиш на 0896591692 - Жоро и ще ти съдействам с каквото мога.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

zakcan

Цитат на: admin - Неделя, 22 Януари, 2017, 11:06:48
Обадих се на човека, при когото аз си изкарах професионалната компетентност и ми каза, че цената за теб ще бъде 500 лева за начално обучение и срок между 30 и 40 дни.
Ако имаш интерес, това е фирмата - http://avtoinstruktor.bg/avtoshkoli/blagoevgrad/velko_velkov_66_eood
При някакви затруднения можеш да ме потърсиш на 0896591692 - Жоро и ще ти съдействам с каквото мога.

Благодаря

briko

Цитат на: zakcan - Неделя, 22 Януари, 2017, 10:18:09

За Пловдив, г-жа Нушева 0886 445 714 уникален преподавател и ADR експерт. Богат опит при преподаване на шофьори, цените са повече от добри. АДРа така ми го наби в главата, че излезнах от изпита на втората минута с положителен резултат. Успех колега!

hunter_75

Адресирам питането си предимно до admin,но ще приема естествено и други мнения.В края на миналата година си поднових дигиталната карта,но сега ми се наложи да придобия още една категория и съответно ще сменя книжката.Днес,като отидох да си подновя и професионалната компетентност в ДАИ-Монтана,попитах ще е проблем ли че ще сменявам книжката,заявлението беше подадено непосредствено преди да отида в ДАИ.Жената ми отговори че е по-хубаво да изчакам да си взема новата книжка и тогава,и аз така и направих,но номера на дигитала ще си остане от старата книжка.Въпроса е дъвкан многократно,но никъде не намерих нищо по-конкретно.Моето мнение е че би трябвало да важат,независимо от номера,ще направя само фотокопие на старата книжка,за всеки случай.Също така ме интересува,понеже досега бях със от старите книжки,във КАТ като ми правят книжката ли ще видят че имам компетентност и ще ми допишат код 95,или как?

admin

Вече съм уточнил, че съгласно официален отговор от Европейската комисия НЕ СЕ НАЛАГА ПОДМЯНА НА КАРТИТЕ ЗА ДИГИТАЛЕН ТАХОГРАФ И ПРОФЕСИОНАЛНА КОМПЕТЕНТНОСТ след смяна на шофьорската книжка!

hunter_75

А това с код 95,дето е отбелязано след категорията,него кой го вписва и кога?

admin

Нямам представа, аз съм с карта за квалификация на водача.

admin