• Welcome to Форум на българските шофьори.

Моторна спирачка на ремаркето

Започната от admin, Петък, 07 Януари, 2011, 12:03:52

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

admin

Не зная дали мястото на тази тема е в този раздел, но ако събуди интереса Ви, ще направим един нов раздел "Бисери" и ще я поставим там. Поводът за тази публикация е въпрос на начинаещ колега. Возеше се на дясната седалка в камиона и при шума от моторната спирачка ме попита какво е това. След като му казах, че това е моторна спирачка, ме попита дали е на камиона или на ремаркето. Направо щях да изпусна волана.  :D
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Димитър Гебшеменов

еиии-това ми напомня за воинишките години когато ги и ни пращаха да носим/ят клиренс с кофата.............
мразим когато се ебават с мен...ебават ли се с мен-значи се подиграват с моето семейство.....а подиграят ли се с него-не давам гаранции за това какво ще направя....успех на работодателите..........При самохвалците, както и при позлатеното оръжие, вътрешното не отговаря на външното.

Димитър Гебшеменов

мразим когато се ебават с мен...ебават ли се с мен-значи се подиграват с моето семейство.....а подиграят ли се с него-не давам гаранции за това какво ще направя....успех на работодателите..........При самохвалците, както и при позлатеното оръжие, вътрешното не отговаря на външното.

imter

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D.......е такова чудо няма,и този човек е станал шофьор ;D

imter

Предлагам,направо да се направи такъв раздел,защото всеки от нас е попадал поне на един такъв образ :).

wolves

Баце ма верно ли стана така.Предлагам ти да го свалиш на некоя спирка и да се прибира!Казах ти че сам е по арно.За кво ти е да го водиш на екскурзия и целата хамалогия да влачиш сам?Самата тема нема изобщо да я коментирам,защото не можеш да учиш азбуката а да не знаеш първите няколко букви.

admin

Верно, баце. Има и още бисери, ама трябва да записвам в тефтерчето.

imter

Направо ги качвай в нова тема,всички с интерес ще чакаме ;D.

admin

Цитат на: woolves - Петък, 07 Януари, 2011, 20:00:19
Баце ма верно ли стана така.Предлагам ти да го свалиш на некоя спирка и да се прибира!Казах ти че сам е по арно.За кво ти е да го водиш на екскурзия и целата хамалогия да влачиш сам?Самата тема нема изобщо да я коментирам,защото не можеш да учиш азбуката а да не знаеш първите няколко букви.

:) Абе помага момчето в разпъването и прибирането на цирка при товарене и разтоварене...

BoBy_BoY

Колеги,какво срамно има като е попитало така? Нали всеки някъде се е учил. Най-добре е да му се обясни и покаже така, че да ви е лесно както на вас така и на нас. Не се  знае кой,къде ще попадне. И аз съм питал за работи които незнам и дори съм ставал за смях, но след време са ме питали и те! Сега ми е по-лесно защото някой ми е показвал и обеснявал дадена тема дори и дейсвието на ретардера и телмата.  Е,това е малко смешно и много се е изложил дадения колега и е пребързал с исказването!

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: boby_yor - Неделя, 23 Януари, 2011, 00:37:43
Колеги,какво срамно има като е попитало така? Нали всеки някъде се е учил. Най-добре е да му се обясни и покаже така, че да ви е лесно както на вас така и на нас. Не се  знае кой,къде ще попадне. И аз съм питал за работи които незнам и дори съм ставал за смях, но след време са ме питали и те! Сега ми е по-лесно защото някой ми е показвал и обеснявал дадена тема дори и дейсвието на ретардера и телмата.  Е,това е малко смешно и много се е изложил дадения колега и е пребързал с исказването!
Съгласен съм колега научен още никой не се е родил,вярно че колегата пък ачик е бил извън час ,но народ всекакъв.
Но пък и не виждам лошо да се пишат такива изцепки ,разбира се спазвайки добрия тон.

imter

Нищо лошо няма в това човек да пита,но да пита както трябва по подходящ начин,а не все едно от типа:"аз знам де,ама и теб да питам или кво ми обясняваш аз знам".Аз специално съм попадал много пъти в такива ситуаций и все още попадам,защото нямам кой знае какъв опит,но се старя винаги да питам когато нещо не знам.Разбира се имал съм колеги които са помагали и такива които са ми отговаряли,че имам професионална книжка и да се оправям,а след това се е налагало аз да им помагам,особено при маневрирането :).

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: imter - Неделя, 23 Януари, 2011, 11:05:22
Нищо лошо няма в това човек да пита,но да пита както трябва по подходящ начин,а не все едно от типа:"аз знам де,ама и теб да питам или кво ми обясняваш аз знам".Аз специално съм попадал много пъти в такива ситуаций и все още попадам,защото нямам кой знае какъв опит,но се старя винаги да питам когато нещо не знам.Разбира се имал съм колеги които са помагали и такива които са ми отговаряли,че имам професионална книжка и да се оправям,а след това се е налагало аз да им помагам,особено при маневрирането :).
Ми ти сам си отговаряш на въпроса ,защо не са ти помагали отговора е ,защото и те не са знаели баце,ние сме млади може би в тоа бранш и за тва ще ти кажа ,,не питай старило,питай патило,,

admin

Не съм съгласен с това, че не знае и пита. Да пита нещо друго, както и да е. Но да пита дали моторната спирачка е на ремаркето, просто думи нямам.

antoniyu

Е вярно си е да питаш за МОТОРНА спирачка е направо за излагане само е трябвало да помисли къде е мотора в камиона или ремаркето и отговора си идва сам.
Аз веднъж имах една случка.
Кандидатствах за работа в една фирма и имаше изпит закачване откачване на прицеп,и началника казва на един колега да закачи ремаркето но преди това да види има ли грес на лафета и онзи се наведе под ремаркето и каза,че има грес и после си го закачи но въздусите не можа да оправи и го взеха де(не се интересуваше от заплащането).
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

admin

А един път баща ми, който е монтьор, прати свой клиент да купува части за "Волга" и наред с частите в списъка му беше написал да купи и задкормилно устройство. Онзи се върна след няколко часа и каза, че е купил всички части, с изключение на задкормилното устройство. Даже каза, че във всички магазини са му казали, че не са получавали до момента такива устройства. :)

admin