• Welcome to Форум на българските шофьори.

Свидетелство за правоуправление от категория "C".

Започната от ИванТ, Неделя, 15 Януари, 2012, 11:47:03

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

Lorinser

Веднага ти отговарям- Аликанте: 40 евро, Барселона 29.90 евро, Мурсия: безплатна. :) Зависи от коя провинция си я вадиш.

N.Manolov

Тая начална квалификация......, аз също съм от Димитровград и ще ми струва от 600 до 800 лв зависи колко записани имало, поне така разбрах. Иначе курса го почнах в началото на декември, на 28 бях на листовки, а на 11 януари бях на кормуване. Сега на 9 вадя психото и сменяне на книжка и догодина вече Е категория.

Причина за редакция: Последно предупреждение за нецензурни думи!!!

N.Manolov

vasko_iq

Колеги аз като новобранец(сега карам за C-кат.)да попитам има ли разлика в начална компетентност и професионална компетентност?И може ли да се почне работа без тази компетентност,примерно да се кара някое соло камион?

Lorinser

За България не знам, но в западна Европа все още никой не изисква компетенция.

LKW

За незнам си кой път.Професионалната компетентност са два вида начална и переодична.Разликите ,при началната -повече учебни часове(има обция за съкратен вариянт) , по-скъпа , държи се изпит , переодична-по-малко часове , не се държи изпит , по евтина.За всичко над 3,5 тона и над 9 места се иска професионална компетентност независимо соло ли е с ремарке ли е и къде се кара.В 99 процента от транспортните фирми я искат да я има при почване на работа.Който не ми вярва  като почне хората ще му кажат.Познат работи за Кока Кола , кара камионче с София ,даяджий са го спирали в СОФИЯ и са му искали компетентност.За Западна Европа ,това че на теб не са я искали не означава че нея искат. 
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

driver1

Напротив, това, че не са му я искали означава точно това - че все още не я изискват. Досега, освен в България и Унгария не съм чул някъде да правят проблем.

sasho2202

Карах периодичния инструктаж за професионална комп. през декември,м.г.Преподавателя каза че до 2012 е бил гратисния период за България.Тя е задължителна за всички шофьори "Ц","Ц+Е","Д'',"Д+Е".И се провежда по график  който може да се види в саита на ДАЙ.
"Човек не трябва да живее в пепелта,а трябва да се възроди от нея" Ърнест Хемингуей

grebeca1912

В Пловдив се записах юли за психо дадоха ми чак за септември и то 28.09 изкарах го (като се записвах беше 10 лева и на листчето пишеше отивам станало 30 лева).Даде ми инструктора листовки научих ги провери ме и началото на ноември отидох на външен листовки (имаше въпроси които за първи пат срещам бяха нови листовки в Дай,а в книжарниците нямаше) взех го на 01.11.2011 година на 17 ми беше външния кормуване и него взех.Камиона на които карах е Mercedes - Benz Atego 1328 километрите не бяха повече от 345 000 много добро състояние по лесно го карах от колата ми :D дори 3-4 пати карах с ремаркето.Доста коректен инструктор 20 часа карах както трябва.
650 лева курса
30 лева книжка
30 лева психо тези цени са от ноември 2011 сега може би са нови
остана карта дигитална и началната квалификация на водача
Учебен център "Рапид - ДАП" ЕООД
тел.:+359888612486 +359884370740      
работно време: 08:30ч. - 17:30ч.
e-mail: dimitar.penev@email.bg   http://rapid-dap.com/
Бий за да те уважават

vasko_iq

Някои скоро да е карал изпит за C-кат.в Благоевград?Въпросът ми е лесно ли се взима кормуването на изпита?

admin

Цитат на: vasko_iq - Понеделник, 13 Февруари, 2012, 11:31:13
Някои скоро да е карал изпит за C-кат.в Благоевград?Въпросът ми е лесно ли се взима кормуването на изпита?

И аз съм от Благоевград. Ако все още не си записал курс за категория С ми се обади и ще те свържа с доста свястна фирма. Телефонът ми е в профила.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

vasko_iq

Аз се записах карам курсовете карам при ABC-E, взех листовките ама скоро ще се явявам на изпит.

admin

Цитат на: vasko_iq - Понеделник, 13 Февруари, 2012, 17:38:05Аз се записах карам курсовете карам при ABC-E, взех листовките ама скоро ще се явявам на изпит.

Успех тогава! Изпитът не е нищо сложно, но зависи кой ще ти бъде изпитващ. Има някои, които за най-дребното нещо късат. Други пък преценяват като цяло как се справяш с управлението на камиона. Но принципно нещата си зависят до голяма степен от теб.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

ИванТ

Успех! Добре е да знаете, че по време на изпита се провежда видеонаблюдение (както и при теоретичния). Хубаво е, че практическият изпит няма да бъде в град София и ще избегнете трамвайните трасета и подвижния състав движещ се по тях.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

loshdancho

Цитат на: !na - Неделя, 15 Януари, 2012, 19:39:36
Ако има някоя школа в близост до Божурище, би било чудесно.
А ако и учебния камион не е, както обичате тук да ги наричате, "дръгел" още по-добре.
Така леко и тихо има ли някой да се похвали с нещо ...или пак по старо му.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Scania_and_Volvo

Благодаря за полезната тема.
В днешно време много частни автошколи отвориха врати, та човек да се чуди направо къде да се запише. Едно време преди 15 години, когато карах курса за B,M категория, всичко ми излезе 125 лева, абсолютно всички разходи. Тогава бях към СБА. Към днешен момент не знам дали там провеждат курсове. Сега какви са тия цени...то по-скъпо идва от висше образование.

P.S. За първи път във форум виждам по-горе админ да редактира по ПРАВОПИС...  ;D
http://www.youtube.com/watch?v=fdF2gqKHfsI
Моята работа е да бъда добър и с чисто сърце и да обичам всеки като самия себе си.

Scania_and_Volvo

http://www.youtube.com/watch?v=fdF2gqKHfsI
Моята работа е да бъда добър и с чисто сърце и да обичам всеки като самия себе си.