• Welcome to Форум на българските шофьори.

Рецепти на шофьора!!!

Започната от BoBy_BoY, Неделя, 23 Януари, 2011, 17:15:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

BoBy_BoY

Тука да бутнем и нещо за нашите стомаси! Много ми се е искало по някога да получа съвет и как да си направя нещо за папкане,но няма от къде. Писва ми по някога от пържоли,салами и др. полуфабрикати. И на мен ми се вкусва шкембе чорбичка, пилешка,телешка..., някоя друга манджичка! Да пробваме! После ще има и мнения!
На мене ми се иска шкембе! С какви продукти да се въоража освен газов котлон, тенджера,чарпак и шкембе? Начина на сготвяне?
                                                                                    Предварително съм благодарен!

BoBy_BoY

ifchu

шкембе незнам как се прави (аи не ми е от любимите ...)
иначе за супи мога да ти дам съвет :)
аз че ти кажа нещо бръзо и вкусно :
тураш тиганя на котлона с маклко олио ... ватре режеш 3-4 скилидки чесан
пражваш ги до златисто .... после тураш ватре беконче (нешо по мазно ако е и пушено
още по добре ...)нарезано на по дребно .... пражиш до де си пусне малко мазнизан ... после тураш
зелен боб(такав дето го продават в магазините... ) малко оше на котлона и вече ако искаш тураш
малко червен пипер за вкус .... за около 20-30 мин става сичко (тва нешо ти излиза кам 3лв някаде :) )

а ако искаш манджа .... земаш тенджера ... пак чесан пръжиш ... фарлаш ватре домати малко го згъстяваш демек 10тина мин го пръжиш слагаш пушеното или бекона  след това зелен боб пражваш оше малко и наливаш вода колкото искаш да стане :)  след като слоиш
водата и почне да завира за да я направиш по гъста земаш една препалнена супена лъжица брашно в една чаша или чиния го разтваряш с топла вода и след това у манджата .... да поври 10-15 мин и е готово(пак ако искаш точно да видиш колко си я згастил .... изваждаш си в някоя чиния и чакаш да истине малко и видаш какво си направил :) дали треба поечи или не )

един съвет .... свариш ли добре продуктите и го докараш на сол немаш ядове (на път всичко е вкусно ...)
малко луд и много гламав. :)  ιlιlι.|̲̅̅●̲̅̅|̲̅̅=̲̅̅|̲̅̅●̲̅̅].ιlιlι

ifchu

BoBy_BoY

Много ти благодаря! Ще пробвам и ще си кажа мнението. Цената на такова ястие е около 20лв за хора които хапват по ресторанти по Европа.Аз искам да си вмъкнем нещо нашенско дори и боб да е! По всеки край на БГ се прави по разлицен начин. Добър апетит на всеки!

ifchu

ми нз аз боб си земам от лидала полуфабрикат един дълги буркани с тамно синя капачка :)
запражваш малко лук и чушка ватре (аз салгам и некой малко картофче нарезано по надребно :) )
пражиш малко фарляш бобу малко вода сол на квус ... вариш 10 мин тураш малко чубрица(ако искаш и джоджен или юзъм ама аз само с чубрица си го прааа ), чевен пипер за
цвят .. ако искаш па по гаст фарляш малко брашно както ти кааах с малко вода да поври 10-тина мин и е готово :)

BoBy_BoY

Ще го пробвам! Ами лук ,нещо и като доматка не му ли се туря? Все гледам жената върти боба поне 2 часа! Хубавото-винаги ставало бавно,така ми казват! Аз докато бутна ракиика с кисело зеленце(поне 3-4 х 100гр от ракииката) и ми го сервират,малиииии...  Искам да си  правим по нашенски!   Има и места каде съм го ял и с чушка! Ама шкембето си ми е любимо. Става за всичко-закуска,обяд, дори и за ракиика! Ял съм много,но най-вкусно ми е било кога сме си го готвили на сандъка. Всичко ще пробвам! Само да не стане,после..., :o! Ти си прав-бързо,лесно,вкусно! :D ;D :)

ifchu

Да тай е хубавите неща стават бавно ... ми да когато праиш 24/45 може да отделиш половината ден за готвене ... ама през другото време глеаш нешо набръзо да зготвиш :) (а за истински боб требе купиш един пакет ... 1 нощ да го киснеш .... а тои за около 30-40-50 мин увира .... вариш го повече 2-2:30 часа поради еднна причина Да може да се сгъсти  :) а аз го згъстявам с брашно че по бръзо става  )

р...

Взимам около 250 гр изчистено вакумирано сварено желирано шкембе(че нямам време да го варя и чистя аз)слагам една чаша вода да заври с него да се отжелира,в отделна съдинка разтопявам масълце добавям лъж. две брашно+ червен пипер на вкус и бавно доливам прясно мляко около 3 чаши(може и по малко)тази млечна смес я изсипваш бавно в тенджерката със шкембето,вариш,докато се посгъсти,ръсиш черен пипер,люта подправка за шкембе,чесънце + оцет отделно и да ти е сладко.
Друг вариант ми е шкембе запържено с език и отгоре объркано с топено сиренце върви после страшно с червено винце.
Винаги има изход

BoBy_BoY

Няма начин да не го пробвам! Много благодарим!

р...

Цитат на: boby_yor - Понеделник, 24 Януари, 2011, 14:46:10
Няма начин да не го пробвам! Много благодарим!
Забравих осоляването по вкус,
Винаги има изход

BoBy_BoY

Ами,не е ли по-добре това с ракиика? За виното си правя мариновани паржолки от котрафилето. Много ми са хубави и вратните ама ми барнха холестерол у кръвта и сега ме ограничават. Как е по-добре да се направи застройката с кисело мляко или прясно? Нямали да стане на перцали-пресече като ги смесвам?

р...

Цитат на: boby_yor - Понеделник, 24 Януари, 2011, 20:05:48
Ами,не е ли по-добре това с ракиика? За виното си правя мариновани паржолки от котрафилето. Много ми са хубави и вратните ама ми барнха холестерол у кръвта и сега ме ограничават. Как е по-добре да се направи застройката с кисело мляко или прясно? Нямали да стане на перцали-пресече като ги смесвам?
Ами ракия в къщи не пием,затова казах вино,а за застройката с прясно и да не ми се присича бъркам я с миксер на бавни обороти върху бавен огън,така и фрикасето бъркам-но винаги у дома,ти на сандъка незнам как ще я направиш
Винаги има изход

BoBy_BoY

Барнах чорбата! И да ви кажа може да не е като в старите закусвални ама стан :-*,муцка! Втория път я направих с кисело мляко застройката. Сега перкам една манджичка, много лесно,бързо и вкусно :D! Белнах едно картофче,морковче на ситно,лук(средна глава),месце каквото и да и но по ситно с големина на орехче и една доматка. Лука го запържвам 2-3 мин и след това слагом и месцето за около 5 мин. Пускам после и картофките нарязани на резени и доливам водичка. Слагам след това и морковчето и чакаме да заври около 20 мин. След като омекне картофа и моркова слагам и ситно нарязания домат и бъркам равномерно.5 мин преди да дръпнем тенджерката слагам и подправка-сух магданос,чубричка,и др кво имам под ръка и сол на вкус.Кой пробва нека да си каже мнението, а ако сложи и сухи гъбки...,чудо! Наздарве!!! ;D

р...

Цитат на: boby_yor - Четвъртък, 03 Февруари, 2011, 21:29:24
Барнах чорбата! И да ви кажа може да не е като в старите закусвални ама стан :-*,муцка! Втория път я направих с кисело мляко застройката. Сега перкам една манджичка, много лесно,бързо и вкусно :D! Белнах едно картофче,морковче на ситно,лук(средна глава),месце каквото и да и но по ситно с големина на орехче и една доматка. Лука го запържвам 2-3 мин и след това слагом и месцето за около 5 мин. Пускам после и картофките нарязани на резени и доливам водичка. Слагам след това и морковчето и чакаме да заври около 20 мин. След като омекне картофа и моркова слагам и ситно нарязания домат и бъркам равномерно.5 мин преди да дръпнем тенджерката слагам и подправка-сух магданос,чубричка,и др кво имам под ръка и сол на вкус.Кой пробва нека да си каже мнението, а ако сложи и сухи гъбки...,чудо! Наздарве!!! ;D

Добави след като запържиш лучеца и малко червен пипер,на това вървии кренвиршче плюс гъбки и се вика пиле по хайдушки(айде става шофьорски)Добър апетит.  ;)и доматката веднага след червения пипер,и редиш морковчето,картофчето и другите му салтанати...
Винаги има изход

BoBy_BoY

В тези условия десертче яе може ли да се барне-мляко с ориз,кремчета? Може да не е диетично, но все пак тя и душата си иска нейното :P!

admin

Вземай направо една кака с теб в камиона, за да ти готви. :)
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!