• Welcome to Форум на българските шофьори.

Рецепти на шофьора!!!

Започната от BoBy_BoY, Неделя, 23 Януари, 2011, 17:15:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

BoBy_BoY

Те тогава за кво готвене ще става дума? Това ще е за друга тема :D! Сега ще се пробвам нещо и аз да наготвя по некаква моя(измислена )рецепта! По принцип пипвам често чарпака дори и кога съм си в къщи. Не съм от тия де карат на салами и сандвичи.За това ти казвам,че за кака няма да има време за готвене :P.

BoBy_BoY

SOLAR

Да ви е сладко...   вземете кърпички, че кат` съ капните...
и... събирайте отпадъците си!

SOLAR

admin

Хубави картинки си сложил към текста. А като каза отпадъците и се замислих колко от нас опазват околната среда и събират отпадъците при пътуванията си? Май трябва да направим нова тема специално за това.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Trucker_Boy

Цитат на: admin - Събота, 07 Май, 2011, 22:50:24
Хубави картинки си сложил към текста. А като каза отпадъците и се замислих колко от нас опазват околната среда и събират отпадъците при пътуванията си? Май трябва да направим нова тема специално за това.

И аз съм съгласен за темата.
Ние когато пътуваме винаги си събираме отпадъците в пликче или във вратите където имам специални кошчета преправени от големи кутии натурални сокове.Когато се готви си има закачено пликче някъде по решетката или страничните габарити на ремаркето. ;)
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

admin

Аз ползвам най-често найлонови торбички, останали от пазаруване. Събирам си в тях отпадъците и при първа възможност ги изхвърлям на подходящо място.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

BoBy_BoY

Цитат на: admin - Събота, 07 Май, 2011, 23:16:43
Аз ползвам най-често найлонови торбички, останали от пазаруване. Събирам си в тях отпадъците и при първа възможност ги изхвърлям на подходящо място.
Шеф, нали,, Чистотата краси човека"? Един ми расправяше, как някакви иранци били седнали да папкат и на мохабед. Един белил лука и го метал на земята. Станало кавга с охраната и дошли зъптиетата. Накарали го да измете и да си хвърли боклука в резервоара!!!
Сега, дали е справедливо според вас?
Що се отнася по темата- сега дирим някви диетични рецепти да слабеем!

Trucker_Boy

Цитат на: BoBy_BoY - Понеделник, 23 Май, 2011, 12:35:31
Цитат на: admin - Събота, 07 Май, 2011, 23:16:43
Шеф, нали,, Чистотата краси човека"? Един ми расправяше, как някакви иранци били седнали да папкат и на мохабед. Един белил лука и го метал на земята. Станало кавга с охраната и дошли зъптиетата. Накарали го да измете и да си хвърли боклука в резервоара!!!
Сега, дали е справедливо според вас?
Що се отнася по темата- сега дирим някви диетични рецепти да слабеем!

Естествено ,че е справедливо.Ако дойде някой и започне да си изхвърля  боклука на земята да речем в твоя завод/паркинг/двор ти няма ли да направиш същото ?
www.sbps.eu

Trucker_Boy

Какво става с рецептите ?
Нещо май тук няма изявени готвачи ?
Хайде всички на масата  ;)

www.sbps.eu

!.!.!

Ето една бърза ,лесна ,вкусна и много витаминозна салатка от мен.
продукти:за 1 порция
2 домата
1 краставица(или 2 корнишона)
1 чушка
1 глава лук
кашкавал,сирене и месо(колбас) по преценка на глада :)
4-5 бр.рулца от раци
сол,олио и оцет на вкус
Всичко се нарязва и се обърква в купа.После в чинията , да ви е сладко.:)

PS.Сори за снимката че няма визия салатката но като я започнах се сетих да я снимам.
:)
Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

Trucker_Boy

Браво !
Благодаря много за рецептата и труда. ;)
www.sbps.eu

!.!.!

;) Някъде из темите четох че някои иска да отслабва.Тая салатка е точно за Боби, ниско калорична и с много витамини.По нататък ще дам още идеи със снимки.Леки и безавариини дни на всички :)

!.!.!

По случаи празника днес-Петров ден ето 2 рецепти от мен.
Картофки

продукти:
картофи
сол
брашно
подправки по избор

Картофите се сваряват,обелват се и се нарязват ако са по големи на дебели филиики.Наръсват се с брашно и се пържат в загрят тиган до златисто.Посоляват се и се допълват с подправките(черен пипер,шарена сол и каквото ви харесва на вас).Да ви е сладко.

Месо със зеленчуци

продукти:
500 гр.месо(свинско или пилешко)
1 глава лук нарязан на ситно
2 моркова нарязани на кубчета
1-2 чушки(ако има и червени)
1-2 домата
сол
черен пипер
по избор солта се замества с 1 бульон
олио

В тиган се слагат лука ,моркова ,олиото и месотои се запържват докато остане на мазнина.Прибават се чушките нарязани на лентички.и 3-4 мин преди да се махне от огъня се прибавят доматите нарязани на дребно.Захлупва се за 5 мин да се задуши.Супер мезе за биричката и НЕ Е КАЛОРИЧНО.
Да ви е сладко.
Наздраве.

BoBy_BoY

Другарке, гъдилна ме баш по темичката :D! Сега съм цар на таратора-бързо, лесно, вкусно! Инак кога захванем чарпака ми е най-готин бобеца с наденичка, малииии, умрем за него. Миналата седмица взехме един спанак. Аз не съм му превърженик, но колегата такава манджа спредна с месца... И нали мерака ми е голям не си я записах!
   Що се отнася до диетата ми-ами нищо не става, седим си топчест и толкова! Рупам зеле като заек, моркови-по кило на седмица, краставици, домати,... зеленчуци-бол.
  За утре сум си намислил и купил рибка-херинга! ::)  Ше я мазна с зехтин и от вътре ще турнем резенчета лимони! Има и бире-абе, по морски :D!

paco

Ето кяколко от моите рецепти.

ЗАСТРОЙКА ЗА СУПИ

Когато супата е готова приготвяме застройка от 1-разбит жълтък,4-супени лъжици кисело мляко,  1-с.л. брашно и един черпак от супата. Изсипваме на тънка стуя в супата.
--==============================================--

1      Б Я Л     Б О Б   Я Х Н И Я     1

500 гр.зрял фасул
2 моркова
1/2 консерва домати или 3 – 4 с.л.доматено пюре, размито във вода
олио
1 голяма глава лук
джоджен
2 с.л.брашно
1 кубче бульон
1 ч.л.сода
сол
Начин на приготвяне:    Бобът се измива и се накисва в гореща вода. Достатъчно е около 1 час време. Бобът се отцежда, изсипва се в тенджера и се покрива с вода. След като първата вода заври, тя се изхвърля.
Добавят се морковите, настъргани на ренде, доматеното пюре, кубчето бульон, джодженът и лъжичката сода, за да се свари по – бързо бобът. Залива се с около 2 л.вода. След като яденето заври, се оставя да къкри около 1 и 1/2 - 2 часа.
Ако е необходимо, се добавя още сол, на вкус.
Прави се запръжка от олиото, брашното, за сгъстяване, лука, нарязан на ситно, и червения пипер.
=================================================

СУПА ТОПЧЕТА

За топчетата:
250 гр. кайма смес
3 с.л. ориз
щипка чубрица
щипка смлян черен пипер
1 белтък
За бульона:
3-4 картофа
1 малка глава кромид лук
1 морков
1 чушка
1 домат
50 гр ориз
1 с.л. олио
За застройката:
4 с.л. кисело мляко
1 жълтък
магданоз за поръсване
* В купа смесваме каймата, ориза, белтъка и овкусяваме с чубрица и черен пипер. Оформяме малки топчета и ги овалваме леко в брашно и подреждаме едно до друго в чиния докато заври бульона;
* В тенджера задушаваме нарязаните на ситно кромид лук, чушака, настъргания домат и морков в 1 с.л. олио. Доливаме 2 литра вода и оставяме да заври;
* Оформените топчета пускаме едно по едно в кипящия бульон. След 15 мин добавяме нарязаните на ситно картофи, а след още 15 мин и измития ориз;
* Когато супата е готова приготвяме застройка от разбит жълтък, кисело мляко и 1 с.л. брашно и един черпак от супата. Изсипваме на тънка стуя в супата. Разбъркваме и когато заври (клокне) отстраняваме от котлона.
* Супа топчета се поднася топла, да пари, поръсена с нарязан на ситно магданоз. Всеки си я овкусява на вкус с смлян черен пипер, сол и оцет.
==================================================

ПИЛЕШКА СУПА

Време за приготвяне: Сравнително бързо
                                  Продукти:
1 парче бяло пилешко месо
2 глави лук
1-2 моркова
1-2 картофа
1 зелена чушка
1 сармичка фиде
сол
черен пипер
1 кубче пилешки бульон / по желание/.
                   застройка:
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
1 с.л.брашно
1 щипка лимонтозу
украса:суха чубрица, пресен магданоз, 1 с.л. олио, 1малък морков.
                                     Начин на приготвяне:
Сложете месото да заври в 2 л студена вода. Отпенете го, добавете нарязаните на кубчета зеленчуци, подправките и по желание бульона. Щом месото е полуготово, сложете нарязаните на кубчета картофи, а след 5 мин. и фидето. Извадете свареното месо, нарежете го на кубчета и го върнете в тенджерата.
Направете варена застройка от яйцето, брашното и млякото и застройте супата.Настържете моркова на ситно ренде и го запържете до златисто в олиото.Прибавете към супата.Поръсете с лимонтозуто, стрита чубрица и ситно нарязан магданоз.

РЕЦЕПТА ЗА ПИЛЕ СЪС ЗЕЛЕ

Продукти  
1 бр.  пиле
1 бр.  зелка
100 гр  лук кромид стар
400 гр  домати
3 бр.  дафинов лист
15 бр.  черен пипер на зърна
3 бр.  бахар зърна
50 мл  олио
1 ч.л.  червен пипер
                                          Приготвяне
1. Пилето се нарязва на порции и се сварява с глава лук, един дафинов лист, половината черен пипер и бахара
2. Голяма зелка се нарязва на тънки ивички и се претрива със сол на вкус
3. Нарязаното зеле се сварява с около 300 мл от бульона от свареното пиле, за около 15-20 минути
4. В тава се слагат подвареното зеле и парчетата пилешко месо, ястието се подправя с червен пипер, дафинов лист и черен пипер на зърна и се залива с настъргани домати и олио
5. Зелето се запича на фурна за около 20 минути, като периодично се разбърква, за да не изсъхне или загори
6. По желание се поднася с люти чушки.

ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТЕН СОС

Продукт                                                                              * 700-800 г пилешко месо
   * 400 г белени домати от консерва
   * 2 глави лук
   * 1 бр. дафинов лист
   * 2 скилидки чесън
   * 1 ч.л. червен пипер
   * 1 ч.л. захар
   * 1/2 ч.ч. връзка пресен магданоз
   * 1 ч.л. мащерка
   * 1 ч.л. босилек
   * черен пипер, сол
                                             Приготвяне  
Пилешкото месо се измива и се нарязва на порции. Нарязания на едро лук се запържва, след което върху него се добавя и месото. Слага се дафиновия лист и се покрива с капак. Оставя се така, докато месото побелее. Поръсва се с червен пипер. Добавят се нарязаните на дребно домати и захарта, разбърква се и се прибавя нарязания на ситно чесън. Ястието се поръсва с босилека, мащерката, черния пипер и солта. Разбърква се добре и се прехвърля в тавичка. Пече се в загрята фурна до готовност. При поднасяне се поръсва с пресния, нарязан на ситно магданоз.
===================================================

ЛУЧЕНА ЯХНИЯ С ПИЛЕ

* 1 кг пилешко месо
   * 1/3 ч.ч. мазнина
   * 800 г кромид лук или праз лук
   * 1 ч.л. брашно
   * 2 с.л. доматено пюре
   * 500 г стерилизирани или пресни домати
   * 1 ч.л. червен пипер
   * 1 клонче чубрица, може и стрита
   * 1/2 ч.ч. вино
   * 10 г масло
   * 2 бр. дафинов лист
   * магданоз
   * сол, черен пипер
Категория:    Ястия с пилешко месо
Тип:    Българска кухня флаг
Сложност:    Средна   
Приготвяне  
Месото се нарязва на хапки, запържва се леко в мазнина и се изважда. В същата мазнина се запържва нарязания на ситно лук (праз). Прибавят се разреденото с малко вода доматено пюре и червения пипер. Връща се запърженото месо. Слагат се останалите подправки без магданоза, малко топла вода и виното. Ястието къкри почти до готовност, тогава се прибавят доматите и леко запеченото брашно, което се размива предварително със сос от гозбата. Преди да се свали гозбата от котлона, се пуска бучката масло и се поръсва с магданоза.

ПИЛЕШКА ЯХНИЯ С КАРТОФИ

Продукти
   * 1 бр. голямо пиле
   * 3 глави лук
   * 3 с.л. олио
   * 1 бр. чушка
   * сол
   * черен пипер
   * 1 с.л. брашно
   * 1 с.л. червен пипер
   * 1 с.л. доматено пюре
   * 500 г картофи
   * 1 ч.л. чубрица
                                    Приготвяне  
Нарязват се на ситно лукът и чушката и се задушават в олиото и малко вода. Когато омекнат се прибавя и нарязаното месо от пилето и се запържва до зачервяване. Подправя се със сол, черен пипер и червен пипер, слага се брашното и се разбърква. Добавя се доматеното пюре, сипват се 3 ч.ч. вода и се оставя на котлона за около 20 минути. Добавят се нарязаните картофи и ястието се оставя на умерен огън до готовност на картофите и месото. Когато е готово се сваля от огъня, поръсва се с чубрица и се оставя да постои 10-15 минути преди сервиране.

ПИЛЕ ФРИКАСЕ

Пиле фрикасе
Продукти  
1 бр.  пиле
600 мл  бульон пилешки
200 мл  краве кисело мляко
60 гр  масло
50 гр  брашно тип 500
2 бр.  яйчен жълтък
1 бр.  лимон
3 ск.  чесън стар
Приготвяне
1.Сварете и нарежете пилето на порции
2.Запечете брашното в тиган до златист цвят
3.Добавете маслото, след което залейте с бульона от пилето
4.Бъркайте енергично, докато се получи гладка смес по посолете на вкус
5.Разбийте жълтъците с киселото мляко и добавете сока от лимона
6.Като бъркате непрекъснато, ги смесете с кашата и варете 5 минути
7.Преди да свалите от огъня, прибавете чесъна, нарязан наситно
8.Поръсете с черен пипер и добавете порциите пиле
9.Наръсете с магданоз.
============================================

СВИНСКО С КАРТОФИ

Продукти:    500 – 600гр.свинско месо, без кост
1 връзка зелен лук
2 – 3 с.л.олио
1 кг.картофи
пикантина
млян черен пипер
Начин на приготвяне:    
  Месото, нарязано на едри парчета, се запържва до златисто в мазнината.
 Добавя се лукът и се пърже още 3 – 4 минути.
 Картофите се избелват и се нарязват на едро.
 Месото и картофите се изсипват в тава и се заливат с вода, колкото да ги покрие. Ястието се подправя с черен пипер и сол или пикантина на вкус. Тавата се покрива с фолио, което се надупчва с вилица. Печете се на 220 градуса, 1 и 1/2 - 2 часа.
Съвет на готвача:    
Питие:    червено вино/бира
=========================================
                                     СВИНСКО С ГРАХ

Глава лук, 1 неголям морков, 10-15 зърна черен пипер, около 1 - 1.300 кг свински ребра или друго свинско месо, 1 буркан домати от консерва, 1 пакет замразен грах (около 500 гр) или 1 буркан, 2-3 бр дафинов лист, сол на вкус, 2-3 с.л. олио, 2-3 с.л. брашно, 1 ч.л. червен пипер, щипка чубрица, по желание кубче бульон(гъбен, зеленчуков или свински).

За дресинга:

половин глава чесън, 3-4 с.л. олио, 2 с.л. оцет, магданоз.

Начин на приготвяне:
Задушаваме ситно нарязания лук и морков. След като омекне лука слагаме червения пипер и разбъркваме. Добавяме доматите и вече сварени и обезкостени ребра, както и част от бульона и изсипваме пакета с грах. Слагаме черния пипер и чубрицата. Оставяме да поври на слаб огън около 30 мин. Разбиваме с пасатор брашното с малко вода и го прибавяме при непрекъснато бъркане. Слагаме и дафиновия лист. Вари се около 10 мин като от време на време се разбърква.
Изчистеният чесън, олиото, оцета и 2 щипки сол слагаме в пасатора и правим гъст крем в който добавяме по-малко вода при непрекъснато включен пасатор докато ни хареса на гъстота (по-гъсто или по-рядко в зависимост от това как го предпочитате). Накрая му добавяме нарязания на ситно магданози разбъркваме с лъжица. От този сос се слага само по желание :) .

СВИНСКО С КАРТОФИ

500 гр.свинско месо
около 700 гр картофи
1 глава лук
1 морков
малко доматки (консерва)
сол, чубрица, червен и черен пипер-на вкус
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме лука и моркова и заедно с месото(нарязано на хапки). Слагаме на котлона с малко вода. Оставяме да се задушава до омекване на месото. След това прибавяме картофите, нарязани на кубчета, наливаме вода, колкото да покрие картофите. Подправяме със сол, чубрица, червен и черен пипер и оставяме да ври до пълното омекване на картофите. След това добавяме доматките, оставяме да поври още 5 минутки, подправяме с магданоза и сваляме от огъня.
=============================================

ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С КАЙМА

Необходими продукти за 4 порции
   * 8 големи чушки
   * 250 г кайма
   * 1 ч. ч. ориз
   * 2 с. л. олио
   * 1 домат, обелен и нарязан на ситно
   * 1 морков, нарязан на малки кубчета
   * 1 глава лук, нарязан на ситно
   * 1 ч. л. червен пипер
   * 50 г целина, нарязана на малки кубчета
   * 1 скилидка пресован чесън
   * 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
   * 1 с. л. брашно
   * 1 кубче MAGGI Зеленчуков бульон
   * 100 г кисело мляко
   * 1 жълтък
   *  риган, чубрица, кимион, черен пипер
                              Начин на приготвяне
 1. В загрятото олио се запържват лукът, чесънът, морковът и целината. Прибавят се червеният пипер, останалите подправки и каймата. Запържва се измитият ориз, прибавя се 1 ч. ч. вода. Оставя се да покъкри, докато оризът попие течността. Прибавя се доматът.
 2. С получената плънка се пълнят чушките и се поставят в тавичка.
 3. Кубчето MAGGI Зеленчуков бульон се разтваря в 500 мл гореща вода.
  4. Чушките се заливат с бульона и ястието се пече около 20 мин. на 200° С, докато се зачервят чушките и се свари оризът. След това бульонът се прецежда и се смесват с предварително разбитите жълтък, кисело мляко и брашно. Сгъстява се за 2-3 мин. на котлона. Чушките се сервират с получения сос.
=============================================

БЯЛ СОС ЗА ПИПЕРКИ

3 пълни с.л. брашно            
3 с.л.олио
3 жълтъка
кофичка кисело мляко
сол на вкус
 Сосът се приготвя по следния начин: брашното се запържва до златисто в олиото на тих огън и се разрежда до гладка смес с водата от пиперките/не поема всичката вода/. Млякото, яйцата и солта се разбиват и се добавят към соса. При поднасянето пиперките във всяка порция се заливат с по един черпак от този сос.
                  2.      И ОЩЕ ЕДИН НАЧИН
   Когато чушките са вече готови си правя смес от 2 яйца+ 2 с.л. брашно + 1 коф.к.мляко + сол + черен пипер.Така направената смес изсипвам в тенджерата с чушките на слаба струя,като едновременно разклашам тенджерата с въртеливи движения.Накрая слагам щипка лимонтозу и пак разклащам тенджерата. ( слагам го за да не се сгъсти много след като изстине )Дозата е за 12-15 чушки.
==========================================

ПЪЛНЕНИ ПИПЕРКИ В ТЕНДЖЕРА

17-18 средно големи пиперки - за предпочитане зелени на цвят
1 кг. качествена кайма
1 чаена чаша ориз
1 голяма глава лук или връзка зелен
3-4 пресни домата
2 ч.л.чубрица
връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
червен пипер за поръсване
4-5с.л.олио.
             За соса:
         3 пълни с.л. брашно
         3 с.л.олио
         3 жълтъка/може и целите яйца/
   кофичка кисело мляко
   сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
        Пиперките се измиват и се почистват от дръжките и семето, но без да се реже с нож цялата им горна част-само с притискане с палец/изтърбушват се/. От доматите се изрязват капачета за запушване на пиперките /някъде използват за тази цел брашно, но с доматени капачета е и по-вкусно и по-красиво/.
        Измитият ориз, каймата, лукът и подправките, заедно с вътрешната част на доматите и кафена чашка вода се омесват добре и се задушават на тих огън при непрекъснато бъркане. Когато каймата побелее и стане на ситни трохи, съдът се оттегля, похлупва се и се оставя за десетина минути.
        Напълват се пиперките и всяка се запушва с доматено капаче. Подреждат се в дълбока тенджера, поръсват се с червен пипер, поливат се с олиото, притискат се с чиния, заливат се с вода до ръба на чинията и се варят около 40 минути.
        Сосът се приготвя по следния начин: брашното се запържва до златисто в олиото на тих огън и се разрежда до гладка смес с водата от пиперките/не поема всичката вода/. Млякото, яйцата и солта се разбиват и се добавят към соса. При поднасянето пиперките във всяка порция се заливат с по един черпак от този сос.
         Някъде приготвят пълнените пиперки на фурна в тава, но уверявам ви, в тенджера са по-вкусни.

ПЪЛНЕНИ ПИПЕРКИ В ТЕНДЖЕРА

Съставки:
  * 700 г кайма
   * 80 г мазнина
   * 600 г пиперки
   * 40 г ориз
   * 1 глава лук
   * 3-4 домата
   * магданоз
   * сол
   * черен пипер.
                              Начин на приготвяне:
Пригответе най-напред плънката. Запържете ситно нарязания лук, прибавете доматеното пюре и измития ориз. Залейте с малко вода и оставете да поври. Прибавете горещата смес и подправките - сол, черен пипер, магданоз, към смляното месо и разбъркайте добре. Накрая сложете и доматите, предварително обелени и нарязани на ситно. Измийте пиперките, изчистете ги от дръжките и семето, посолете ги отвътре и ги напълнете, като внимавате плънката да не е много натъпкана. Върху всяка пиперка сложете парченце домат с люспата навън. По този начин външният вид и вкусът на ястието стават по-приятни.
Наредете пиперките в тенджерата, покрийте ги с бульон или вода, посолете и затворете тенджерата. Варете 10 минути.
Поднесете ястието, полято с бял сос (вж. рецептата за сарми с прясно зеле).
===============================================

ТЕЛЕШКО ВАРЕНО

Продукти:
1 кг телешко месо
1 кг картофи, нарязани на големи парчета
1 глава лук,
3-4 моркова, нарязани на едри шайби
1 пиперка, нарязана на ситно
целина
магданоз
10 зърна черен пипер
сол на вкус
                                             Приготвяне:
Нарежете месото на парчета. Сложете да заври в тенджерата под налягане, заедно с 2 л. вода. Остранявайте пяната с решетъчна лъжица. След като бульона се изчисти сложете всички продукти - нарязаните на едро картофи(ако са по-дребни ги сложете цели), нарязаните на едро моркови ,лука, пиперката, целината, магданоза, солта и черния пипер. Затворете тенджерата, слоете на силен огън. След като заври, намалете и варете 40 минути.
Готовото ястие поднесете с бучка масло и ситно нарязан магданоз.

Ш Н И Ц Е Л И
                              ---------------------------------
                                             1-вид
                                         Продукти:
1/2 кг кайма
2 яйца
1/2 ч.ч.брашно
1/2 ч.ч.вода
2 средно големи картофа настъргани на ситно ренде
чубрица,черен пипер и сол на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Смесват се всички продукти много добре. С лъжица се взема от сместта и се слага в нагорещеното олио като се оформя на елипси. Пържи се от двете страни. Поднася се с всички видове салати.
    Тагове: чубрица, ситно, черен, брашно, пипер, ренде, всички, пържене, смесват, Шницели
--------------------------------------------------------------------------------                                                       2-вид  
                                Продукти:
250 г (1 пакетче) кайма
1 чаена чаша брашно
1 чаена чаша вода
4 яйца
чубрица
кимион
черен пипер
сол на вкус
1 глава лук
2 настъргани картофа
олио за пържене
                 Начин на приготвяне:
   Каймата се смесва с яйцата, нарязаната на дребно глава лук, настърганите картофи, брашното, водата и подправките.
            Всички продукти се омесват добре.
   Получава се полукаша, от която се загребва с голяма лъжица от добре разбърканата смес и се изсипва в загрято в тефлонов тиган олио.
====================================================

Trucker_Boy

www.sbps.eu

Trucker_Boy

www.sbps.eu