• Welcome to Форум на българските шофьори.
 

Рецепти на шофьора!!!

Започната от BoBy_BoY, Неделя, 23 Януари, 2011, 17:15:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

BoBy_BoY

    Дирим кебапчета,  ::) ::) ::) ::) ::) кюфтета(ама нашенски), кайсиева, гроздова, сливова ракия! :o :o :o :o

BoBy_BoY


Trucker_Boy

Понеже тук е темата за кулинария ,реших да ви попитам какво ви е мнението за тази печка/фурна която е подходяща за използване в камиона ?
*снимките са от интернет


www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

SOLAR

Цитат на: Trucker_Boy - Сряда, 10 Август, 2011, 14:31:57
Понеже тук е темата за кулинария ,реших да ви попитам какво ви е мнението за тази печка/фурна която е подходяща за използване в камиона ?

На паркинг видях един да си прави храна в микровълнова. Така, че за едни е подходяща, за други може да е смешно, но всеки има различни потребности за удобство. Ако сме с американски кабини е перфектно, но нашите са малки. Ако някой ползва такова нещо да внимава с акумулаторите, защото после или манджа или няма ток.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

Димитър Гебшеменов

Добре че не сме като братята поляци-с газовата бутилка в кабината.............
мразим когато се ебават с мен...ебават ли се с мен-значи се подиграват с моето семейство.....а подиграят ли се с него-не давам гаранции за това какво ще направя....успех на работодателите..........При самохвалците, както и при позлатеното оръжие, вътрешното не отговаря на външното.

FH16

Цитат на: paco - Събота, 02 Юли, 2011, 14:06:24
Ето кяколко от моите рецепти.



                                               ЗАСТРОЙКА ЗА СУПИ
     
Когато супата е готова приготвяме застройка от 1-разбит жълтък,4-супени лъжици кисело мляко,  1-с.л. брашно и един черпак от супата. Изсипваме на тънка стуя в супата.
--==============================================--

                                     1      Б Я Л     Б О Б   Я Х Н И Я     1

500 гр.зрял фасул
2 моркова
1/2 консерва домати или 3 – 4 с.л.доматено пюре, размито във вода
олио
1 голяма глава лук
джоджен
2 с.л.брашно
1 кубче бульон
1 ч.л.сода
сол
Начин на приготвяне:    Бобът се измива и се накисва в гореща вода. Достатъчно е около 1 час време. Бобът се отцежда, изсипва се в тенджера и се покрива с вода. След като първата вода заври, тя се изхвърля.
Добавят се морковите, настъргани на ренде, доматеното пюре, кубчето бульон, джодженът и лъжичката сода, за да се свари по – бързо бобът. Залива се с около 2 л.вода. След като яденето заври, се оставя да къкри около 1 и 1/2 - 2 часа.
Ако е необходимо, се добавя още сол, на вкус.
Прави се запръжка от олиото, брашното, за сгъстяване, лука, нарязан на ситно, и червения пипер.
=================================================


                                                 СУПА ТОПЧЕТА

За топчетата:
250 гр. кайма смес
3 с.л. ориз
щипка чубрица
щипка смлян черен пипер
1 белтък
За бульона:
3-4 картофа
1 малка глава кромид лук
1 морков
1 чушка
1 домат
50 гр ориз
1 с.л. олио
За застройката:
4 с.л. кисело мляко
1 жълтък
магданоз за поръсване
* В купа смесваме каймата, ориза, белтъка и овкусяваме с чубрица и черен пипер. Оформяме малки топчета и ги овалваме леко в брашно и подреждаме едно до друго в чиния докато заври бульона;
* В тенджера задушаваме нарязаните на ситно кромид лук, чушака, настъргания домат и морков в 1 с.л. олио. Доливаме 2 литра вода и оставяме да заври;
* Оформените топчета пускаме едно по едно в кипящия бульон. След 15 мин добавяме нарязаните на ситно картофи, а след още 15 мин и измития ориз;
* Когато супата е готова приготвяме застройка от разбит жълтък, кисело мляко и 1 с.л. брашно и един черпак от супата. Изсипваме на тънка стуя в супата. Разбъркваме и когато заври (клокне) отстраняваме от котлона.
* Супа топчета се поднася топла, да пари, поръсена с нарязан на ситно магданоз. Всеки си я овкусява на вкус с смлян черен пипер, сол и оцет.
==================================================

                                        ПИЛЕШКА СУПА

            Време за приготвяне: Сравнително бързо
                                  Продукти:
1 парче бяло пилешко месо
2 глави лук
1-2 моркова
1-2 картофа
1 зелена чушка
1 сармичка фиде
сол
черен пипер
1 кубче пилешки бульон / по желание/.
                   застройка:
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
1 с.л.брашно
1 щипка лимонтозу
украса:суха чубрица, пресен магданоз, 1 с.л. олио, 1малък морков.
                                     Начин на приготвяне:
Сложете месото да заври в 2 л студена вода. Отпенете го, добавете нарязаните на кубчета зеленчуци, подправките и по желание бульона. Щом месото е полуготово, сложете нарязаните на кубчета картофи, а след 5 мин. и фидето. Извадете свареното месо, нарежете го на кубчета и го върнете в тенджерата.
Направете варена застройка от яйцето, брашното и млякото и застройте супата.Настържете моркова на ситно ренде и го запържете до златисто в олиото.Прибавете към супата.Поръсете с лимонтозуто, стрита чубрица и ситно нарязан магданоз.
==================================================
                                                                                                                                                                         
                                          РЕЦЕПТА ЗА ПИЛЕ СЪС ЗЕЛЕ

Продукти  
1 бр.  пиле
1 бр.  зелка
100 гр  лук кромид стар
400 гр  домати
3 бр.  дафинов лист
15 бр.  черен пипер на зърна
3 бр.  бахар зърна
50 мл  олио
1 ч.л.  червен пипер
                                          Приготвяне
1. Пилето се нарязва на порции и се сварява с глава лук, един дафинов лист, половината черен пипер и бахара
2. Голяма зелка се нарязва на тънки ивички и се претрива със сол на вкус
3. Нарязаното зеле се сварява с около 300 мл от бульона от свареното пиле, за около 15-20 минути
4. В тава се слагат подвареното зеле и парчетата пилешко месо, ястието се подправя с червен пипер, дафинов лист и черен пипер на зърна и се залива с настъргани домати и олио
5. Зелето се запича на фурна за около 20 минути, като периодично се разбърква, за да не изсъхне или загори
6. По желание се поднася с люти чушки.
==================================================

                                   ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТЕН СОС

                                                    Продукт                                                                              * 700-800 г пилешко месо
   * 400 г белени домати от консерва
   * 2 глави лук
   * 1 бр. дафинов лист
   * 2 скилидки чесън
   * 1 ч.л. червен пипер
   * 1 ч.л. захар
   * 1/2 ч.ч. връзка пресен магданоз
   * 1 ч.л. мащерка
   * 1 ч.л. босилек
   * черен пипер, сол
                                             Приготвяне  
Пилешкото месо се измива и се нарязва на порции. Нарязания на едро лук се запържва, след което върху него се добавя и месото. Слага се дафиновия лист и се покрива с капак. Оставя се така, докато месото побелее. Поръсва се с червен пипер. Добавят се нарязаните на дребно домати и захарта, разбърква се и се прибавя нарязания на ситно чесън. Ястието се поръсва с босилека, мащерката, черния пипер и солта. Разбърква се добре и се прехвърля в тавичка. Пече се в загрята фурна до готовност. При поднасяне се поръсва с пресния, нарязан на ситно магданоз.
===================================================

                                        ЛУЧЕНА ЯХНИЯ С ПИЛЕ

   * 1 кг пилешко месо
   * 1/3 ч.ч. мазнина
   * 800 г кромид лук или праз лук
   * 1 ч.л. брашно
   * 2 с.л. доматено пюре
   * 500 г стерилизирани или пресни домати
   * 1 ч.л. червен пипер
   * 1 клонче чубрица, може и стрита
   * 1/2 ч.ч. вино
   * 10 г масло
   * 2 бр. дафинов лист
   * магданоз
   * сол, черен пипер
Категория:    Ястия с пилешко месо
Тип:    Българска кухня флаг
Сложност:    Средна   
Приготвяне  
Месото се нарязва на хапки, запържва се леко в мазнина и се изважда. В същата мазнина се запържва нарязания на ситно лук (праз). Прибавят се разреденото с малко вода доматено пюре и червения пипер. Връща се запърженото месо. Слагат се останалите подправки без магданоза, малко топла вода и виното. Ястието къкри почти до готовност, тогава се прибавят доматите и леко запеченото брашно, което се размива предварително със сос от гозбата. Преди да се свали гозбата от котлона, се пуска бучката масло и се поръсва с магданоза.
===================================================

                                  ПИЛЕШКА ЯХНИЯ С КАРТОФИ

                        Продукти
   * 1 бр. голямо пиле
   * 3 глави лук
   * 3 с.л. олио
   * 1 бр. чушка
   * сол
   * черен пипер
   * 1 с.л. брашно
   * 1 с.л. червен пипер
   * 1 с.л. доматено пюре
   * 500 г картофи
   * 1 ч.л. чубрица
                                    Приготвяне  
Нарязват се на ситно лукът и чушката и се задушават в олиото и малко вода. Когато омекнат се прибавя и нарязаното месо от пилето и се запържва до зачервяване. Подправя се със сол, черен пипер и червен пипер, слага се брашното и се разбърква. Добавя се доматеното пюре, сипват се 3 ч.ч. вода и се оставя на котлона за около 20 минути. Добавят се нарязаните картофи и ястието се оставя на умерен огън до готовност на картофите и месото. Когато е готово се сваля от огъня, поръсва се с чубрица и се оставя да постои 10-15 минути преди сервиране.
===================================================

                                     ПИЛЕ ФРИКАСЕ

Пиле фрикасе
Продукти  
1 бр.  пиле
600 мл  бульон пилешки
200 мл  краве кисело мляко
60 гр  масло
50 гр  брашно тип 500
2 бр.  яйчен жълтък
1 бр.  лимон
3 ск.  чесън стар
Приготвяне
1.Сварете и нарежете пилето на порции
2.Запечете брашното в тиган до златист цвят
3.Добавете маслото, след което залейте с бульона от пилето
4.Бъркайте енергично, докато се получи гладка смес по посолете на вкус
5.Разбийте жълтъците с киселото мляко и добавете сока от лимона
6.Като бъркате непрекъснато, ги смесете с кашата и варете 5 минути
7.Преди да свалите от огъня, прибавете чесъна, нарязан наситно
8.Поръсете с черен пипер и добавете порциите пиле
9.Наръсете с магданоз.
============================================





                                     СВИНСКО С КАРТОФИ

Продукти:    500 – 600гр.свинско месо, без кост
1 връзка зелен лук
2 – 3 с.л.олио
1 кг.картофи
пикантина
млян черен пипер
Начин на приготвяне:    
  Месото, нарязано на едри парчета, се запържва до златисто в мазнината.
 Добавя се лукът и се пърже още 3 – 4 минути.
 Картофите се избелват и се нарязват на едро.
 Месото и картофите се изсипват в тава и се заливат с вода, колкото да ги покрие. Ястието се подправя с черен пипер и сол или пикантина на вкус. Тавата се покрива с фолио, което се надупчва с вилица. Печете се на 220 градуса, 1 и 1/2 - 2 часа.
Съвет на готвача:    
Питие:    червено вино/бира
=========================================
                                     СВИНСКО С ГРАХ

Глава лук, 1 неголям морков, 10-15 зърна черен пипер, около 1 - 1.300 кг свински ребра или друго свинско месо, 1 буркан домати от консерва, 1 пакет замразен грах (около 500 гр) или 1 буркан, 2-3 бр дафинов лист, сол на вкус, 2-3 с.л. олио, 2-3 с.л. брашно, 1 ч.л. червен пипер, щипка чубрица, по желание кубче бульон(гъбен, зеленчуков или свински).

За дресинга:

половин глава чесън, 3-4 с.л. олио, 2 с.л. оцет, магданоз.

Начин на приготвяне:
Задушаваме ситно нарязания лук и морков. След като омекне лука слагаме червения пипер и разбъркваме. Добавяме доматите и вече сварени и обезкостени ребра, както и част от бульона и изсипваме пакета с грах. Слагаме черния пипер и чубрицата. Оставяме да поври на слаб огън около 30 мин. Разбиваме с пасатор брашното с малко вода и го прибавяме при непрекъснато бъркане. Слагаме и дафиновия лист. Вари се около 10 мин като от време на време се разбърква.
Изчистеният чесън, олиото, оцета и 2 щипки сол слагаме в пасатора и правим гъст крем в който добавяме по-малко вода при непрекъснато включен пасатор докато ни хареса на гъстота (по-гъсто или по-рядко в зависимост от това как го предпочитате). Накрая му добавяме нарязания на ситно магданози разбъркваме с лъжица. От този сос се слага само по желание :) .
===================================================

                                     
                                         СВИНСКО С КАРТОФИ

500 гр.свинско месо
около 700 гр картофи
1 глава лук
1 морков
малко доматки (консерва)
сол, чубрица, червен и черен пипер-на вкус
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме лука и моркова и заедно с месото(нарязано на хапки). Слагаме на котлона с малко вода. Оставяме да се задушава до омекване на месото. След това прибавяме картофите, нарязани на кубчета, наливаме вода, колкото да покрие картофите. Подправяме със сол, чубрица, червен и черен пипер и оставяме да ври до пълното омекване на картофите. След това добавяме доматките, оставяме да поври още 5 минутки, подправяме с магданоза и сваляме от огъня.
=============================================

                                      ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С КАЙМА

               Необходими продукти за 4 порции
   * 8 големи чушки
   * 250 г кайма
   * 1 ч. ч. ориз
   * 2 с. л. олио
   * 1 домат, обелен и нарязан на ситно
   * 1 морков, нарязан на малки кубчета
   * 1 глава лук, нарязан на ситно
   * 1 ч. л. червен пипер
   * 50 г целина, нарязана на малки кубчета
   * 1 скилидка пресован чесън
   * 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
   * 1 с. л. брашно
   * 1 кубче MAGGI Зеленчуков бульон
   * 100 г кисело мляко
   * 1 жълтък
   *  риган, чубрица, кимион, черен пипер
                              Начин на приготвяне
 1. В загрятото олио се запържват лукът, чесънът, морковът и целината. Прибавят се червеният пипер, останалите подправки и каймата. Запържва се измитият ориз, прибавя се 1 ч. ч. вода. Оставя се да покъкри, докато оризът попие течността. Прибавя се доматът.
 2. С получената плънка се пълнят чушките и се поставят в тавичка.
 3. Кубчето MAGGI Зеленчуков бульон се разтваря в 500 мл гореща вода.
  4. Чушките се заливат с бульона и ястието се пече около 20 мин. на 200° С, докато се зачервят чушките и се свари оризът. След това бульонът се прецежда и се смесват с предварително разбитите жълтък, кисело мляко и брашно. Сгъстява се за 2-3 мин. на котлона. Чушките се сервират с получения сос.
=============================================

                                       БЯЛ СОС ЗА ПИПЕРКИ

3 пълни с.л. брашно            
3 с.л.олио
3 жълтъка
кофичка кисело мляко
сол на вкус
 Сосът се приготвя по следния начин: брашното се запържва до златисто в олиото на тих огън и се разрежда до гладка смес с водата от пиперките/не поема всичката вода/. Млякото, яйцата и солта се разбиват и се добавят към соса. При поднасянето пиперките във всяка порция се заливат с по един черпак от този сос.
                  2.      И ОЩЕ ЕДИН НАЧИН
   Когато чушките са вече готови си правя смес от 2 яйца+ 2 с.л. брашно + 1 коф.к.мляко + сол + черен пипер.Така направената смес изсипвам в тенджерата с чушките на слаба струя,като едновременно разклашам тенджерата с въртеливи движения.Накрая слагам щипка лимонтозу и пак разклащам тенджерата. ( слагам го за да не се сгъсти много след като изстине )Дозата е за 12-15 чушки.
==========================================

                             ПЪЛНЕНИ ПИПЕРКИ В ТЕНДЖЕРА

17-18 средно големи пиперки - за предпочитане зелени на цвят
1 кг. качествена кайма
1 чаена чаша ориз
1 голяма глава лук или връзка зелен
3-4 пресни домата
2 ч.л.чубрица
връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
червен пипер за поръсване
4-5с.л.олио.
             За соса:
         3 пълни с.л. брашно
         3 с.л.олио
         3 жълтъка/може и целите яйца/
   кофичка кисело мляко
   сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
        Пиперките се измиват и се почистват от дръжките и семето, но без да се реже с нож цялата им горна част-само с притискане с палец/изтърбушват се/. От доматите се изрязват капачета за запушване на пиперките /някъде използват за тази цел брашно, но с доматени капачета е и по-вкусно и по-красиво/.
        Измитият ориз, каймата, лукът и подправките, заедно с вътрешната част на доматите и кафена чашка вода се омесват добре и се задушават на тих огън при непрекъснато бъркане. Когато каймата побелее и стане на ситни трохи, съдът се оттегля, похлупва се и се оставя за десетина минути.
        Напълват се пиперките и всяка се запушва с доматено капаче. Подреждат се в дълбока тенджера, поръсват се с червен пипер, поливат се с олиото, притискат се с чиния, заливат се с вода до ръба на чинията и се варят около 40 минути.
        Сосът се приготвя по следния начин: брашното се запържва до златисто в олиото на тих огън и се разрежда до гладка смес с водата от пиперките/не поема всичката вода/. Млякото, яйцата и солта се разбиват и се добавят към соса. При поднасянето пиперките във всяка порция се заливат с по един черпак от този сос.
         Някъде приготвят пълнените пиперки на фурна в тава, но уверявам ви, в тенджера са по-вкусни.
=================================================

                                ПЪЛНЕНИ ПИПЕРКИ В ТЕНДЖЕРА

                  Съставки:
  * 700 г кайма
   * 80 г мазнина
   * 600 г пиперки
   * 40 г ориз
   * 1 глава лук
   * 3-4 домата
   * магданоз
   * сол
   * черен пипер.
                              Начин на приготвяне:
Пригответе най-напред плънката. Запържете ситно нарязания лук, прибавете доматеното пюре и измития ориз. Залейте с малко вода и оставете да поври. Прибавете горещата смес и подправките - сол, черен пипер, магданоз, към смляното месо и разбъркайте добре. Накрая сложете и доматите, предварително обелени и нарязани на ситно. Измийте пиперките, изчистете ги от дръжките и семето, посолете ги отвътре и ги напълнете, като внимавате плънката да не е много натъпкана. Върху всяка пиперка сложете парченце домат с люспата навън. По този начин външният вид и вкусът на ястието стават по-приятни.
Наредете пиперките в тенджерата, покрийте ги с бульон или вода, посолете и затворете тенджерата. Варете 10 минути.
Поднесете ястието, полято с бял сос (вж. рецептата за сарми с прясно зеле).
===============================================


                                         ТЕЛЕШКО ВАРЕНО

                                                Продукти:
1 кг телешко месо
1 кг картофи, нарязани на големи парчета
1 глава лук,
3-4 моркова, нарязани на едри шайби
1 пиперка, нарязана на ситно
целина
магданоз
10 зърна черен пипер
сол на вкус
                                             Приготвяне:
Нарежете месото на парчета. Сложете да заври в тенджерата под налягане, заедно с 2 л. вода. Остранявайте пяната с решетъчна лъжица. След като бульона се изчисти сложете всички продукти - нарязаните на едро картофи(ако са по-дребни ги сложете цели), нарязаните на едро моркови ,лука, пиперката, целината, магданоза, солта и черния пипер. Затворете тенджерата, слоете на силен огън. След като заври, намалете и варете 40 минути.
Готовото ястие поднесете с бучка масло и ситно нарязан магданоз.
=================================================
   
                                        Ш Н И Ц Е Л И
                              ---------------------------------
                                             1-вид
                                         Продукти:
1/2 кг кайма
2 яйца
1/2 ч.ч.брашно
1/2 ч.ч.вода
2 средно големи картофа настъргани на ситно ренде
чубрица,черен пипер и сол на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Смесват се всички продукти много добре. С лъжица се взема от сместта и се слага в нагорещеното олио като се оформя на елипси. Пържи се от двете страни. Поднася се с всички видове салати.
    Тагове: чубрица, ситно, черен, брашно, пипер, ренде, всички, пържене, смесват, Шницели
--------------------------------------------------------------------------------                                                       2-вид  
                                Продукти:
250 г (1 пакетче) кайма
1 чаена чаша брашно
1 чаена чаша вода
4 яйца
чубрица
кимион
черен пипер
сол на вкус
1 глава лук
2 настъргани картофа
олио за пържене
                 Начин на приготвяне:
   Каймата се смесва с яйцата, нарязаната на дребно глава лук, настърганите картофи, брашното, водата и подправките.
            Всички продукти се омесват добре.
   Получава се полукаша, от която се загребва с голяма лъжица от добре разбърканата смес и се изсипва в загрято в тефлонов тиган олио.
====================================================








пич сБръкал си профисията :) или си бил готвач ???

SOLAR

Цитат на: Димитър Гебшеменов - Четвъртък, 11 Август, 2011, 19:39:56
Добре че не сме като братята поляци-с газовата бутилка в кабината.............

Колега, не зная как е в Афганистан, но до скоро из EU валеше всеки ден. Когато в ремаркето няма място или е пломбирано и аз го припалвам /котлона/ в кабината. Други пушат в нея, но това се приема за нормално /Нормално ли е?/ .
А PVC бутилки с какво ли ги пълнят в кабините си ? . Виждал съм и БГ шофьори да изхвърлят бутилки.
"Във всяко село има мохабет, във всяка къща табихет." -така казваше дядо ми.
Всеки прави каквото иска у дома си / кабината/.
В момента не вали и излизам навън с котлона, грила и ...с каквото съм заредил хладилника.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

bad_kras

Е аз съм по тези рецепти : малко месо,малко картофи и каквото друго има всичко в тенджерата!
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

Trucker_Boy

Цитат на: Димитър Гебшеменов - Четвъртък, 11 Август, 2011, 19:39:56
Добре че не сме като братята поляци-с газовата бутилка в кабината.............

Как си готвиш или притопляш яденето ако не е тайна ?  ;D
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

DeDo Vi

От доста време се каня да пусна тази тема, но все време не намирам или ме мързи (второто е вяното :) ).
И така, тези от нас които им се е налагало да работят или все още работят на Европейски линий и релации за по дълъг период, и не слизат от камиона по 2-3 или повече месеца, им се налага да си приготвят сами маджата на газовия котлон (прилежно заслонен с картон за да не го гаси вятъра).
Та не е лошо да си обменим някоя и друга чисто шофьорска рецепта за бърза, лесна и вкусна манджица, и не на последно място здравословна защото нашия начин на живот ни поставя в положение да се храним изключително нездравословно.
Много моля не пишете как да си опечем пържола на скара или на тиган, или как да си опържим картофи или яйца. Мисля че всеки знае как да направи горепосочените гозби, а и не това са няй здравословните неща за ядене.
Шофьорската гозба трябва да отговаря на тези условия:
1. Да може да се приготвя на газов котлон.
2. Да се приготвя бързо и лесно.
3. Да е от достъпни продукти (т.е. намират се в Лидл-а)
4. Да става за ядене и два дни след приговянето.
Хайде да ви видя сега.
Ако има интерес ще пусна някоя Дедова рецепта за вкусна гозба.

Trucker_Boy

Дедо, виж тази тема - http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=174.0
В нея са пуснати няколко рецепти.
Няма нужда от теми които се повтарят.  ;)
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

DeDo Vi

Цитат на: Trucker_Boy - Неделя, 16 Октомври, 2011, 19:39:46
Дедо, виж тази тема - http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=174.0
В нея са пуснати няколко рецепти.
Няма нужда от теми които се повтарят.  ;)

Абе рових из форума за такава тема но не намерих, то много раздели много теми бе. Нищо от много глава не боли. А и това ми е първа тема която пускам, така че не ми се сърдете, Старец изтрещел нали съм.

комбайнер

Де-до, да не ти мине ищаха?
Ще чакаме да споделиш твоите изпитани рецепти в препоръчаната тема от колегата.

admin

Цитат на: комбайнер - Неделя, 16 Октомври, 2011, 23:00:07
Де-до, да не ти мине ищаха?
Ще чакаме да споделиш твоите изпитани рецепти в препоръчаната тема от колегата.

Нека си я и тази тема. Все пак Дедо е решил да ни попита и не е редно да му разместваме първата тема. Ако събере много участници, може да направим един раздел "Готварство". :D
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

MagnuM

Предлага да се смени името на темата от сегашната на "Рецептите на DeDo Vi" ;D ;D ;D  ;D
;) Не е важно за къде пътуваш, важно е да си на пътя ;)
Новата страница на Българските шофьори!
https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-TrucksDrivers/435921919851057

Trucker_Boy

Цитат на: admin - Понеделник, 17 Октомври, 2011, 00:52:35
Цитат на: комбайнер - Неделя, 16 Октомври, 2011, 23:00:07
Де-до, да не ти мине ищаха?
Ще чакаме да споделиш твоите изпитани рецепти в препоръчаната тема от колегата.

Нека си я и тази тема. Все пак Дедо е решил да ни попита и не е редно да му разместваме първата тема. Ако събере много участници, може да направим един раздел "Готварство". :D

Не съм много съгласен да правим чак цял раздел "Готварство" една тема е достатъчна.
Ако се създаде такъв раздел после ще има нужда и от други, като градинарство,стругарство,ловджииство и подобни.След наводняването на форума с безмислени раздели май ще трябва да сменяме името му.
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори