• Welcome to Форум на българските шофьори.

АДР

Започната от admin, Сряда, 01 Декември, 2010, 08:37:11

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

admin

Някой може ли да разясни особеностите на АДР? Скоро попаднах в спор дали е задължително наличието на документ АДР при управление на цистерна за хранителни продукти и колегата настояваше, че дори и за такава цистерна се изисква този документ.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

kxa

АДР се иска само за товари който по някакъв начин могат да навредят на околната среда.
Ако тая цистерна е за развалени хранителни отпадъци сигурно ще и се иска АДР.
Необработените кожи също се превозват с такова разрешително, но хранителни продукти едва ли.

kxa

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

За тех изискват санитарно ADR не трябва поне така мисля

wolves

Трябва,за олио,алкохол който се води хранителен и също така за маргарина

admin

Имам приятел, който кара цистерна и превозва само олио и ми спори, че не трябва АДР. Някой може ли да даде документация за тези АДР-и?

wolves

Незнам за него,ма аз я карах цистерната с АДР,олио преди всичко и биодизел.

admin

Е много ясно, че за биодизел ще трябва. Трябва да се потърси документация за АДР и да се прочете. Така всеки различно обяснява.

imter

Под АДР влизат само опасните товари,като те са описани в таблици,които обикновенно имат и товародателите и ИААА,както и фирмите собственици на транспортното средство.За транспорт със цистерна,ако не вози опасен товар не е необходим АДР.Аз досега предимно съм карал цистерни и казвам това от опит.За хранителни продукти не се изисква АДР,освен ако спирта за алкохол или дистилатите се водят хранителни продукти :)

admin

Е толкова ли някой досега не откри никаква нормативна база, за да прочетем и ние кое точно се води опасен товар?

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Колегата е прав опасните товари имат своя UN номер и доколко знам са винаги 4 цифрени (UN0034) те са описани в оранжевата книга на ООН и са строго регламентирани.
Списъка им се намира http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_UN_numbers

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

;) трееше да дойде колегата та да се сетим кво учих 4 дена преди 4 години :D :D :D ;) ;) ;)

imter

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Да Ви запитам ,навремето преди да ти изтече ADR имаше вариант да минеш по-тънко с подновяването,тоест плащаш мисла 50лв. беше и ходиш 1ден на курс и оттам на изпит,та въпроса ми е още ли е така,че нещо наближило да ми изтича документацията та ако може да минем метър или да се некосим да си приготвим около 350 пари и му немислим кога притребва тогава па целио курс.

imter

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Вторник, 01 Февруари, 2011, 18:26:09
Да Ви запитам ,навремето преди да ти изтече ADR имаше вариант да минеш по-тънко с подновяването,тоест плащаш мисла 50лв. беше и ходиш 1ден на курс и оттам на изпит,та въпроса ми е още ли е така,че нещо наближило да ми изтича документацията та ако може да минем метър или да се некосим да си приготвим около 350 пари и му немислим кога притребва тогава па целио курс.
Все още е така :),ще минеш тънко.

Trucker_Boy

Цитат на: imter - Вторник, 01 Февруари, 2011, 18:45:21
Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Вторник, 01 Февруари, 2011, 18:26:09
Все още е така :),ще минеш тънко.

Да , трябва да си го подновиш иначе ще трябва да караш курса отново.
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори