• Welcome to Форум на българските шофьори.

Искам да работя като международен шофьор - съвети, мнения...

Започната от Scania_and_Volvo, Неделя, 08 Април, 2012, 03:03:32

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Jack77

ryder, я разясни малко за булстата, не знаех че може да се ползва и в камиона, какво оборудване ми трябва? На лаптопа тръгва ли или на тв само и ако да с какви изходи трябва да е тв - то, и какво е качеството на картината?

Jack77

Бриги Магнито

Цитат на: Jack77 - Събота, 21 Април, 2012, 19:01:05
ryder, я разясни малко за булстата, не знаех че може да се ползва и в камиона, какво оборудване ми трябва? На лаптопа тръгва ли или на тв само и ако да с какви изходи трябва да е тв - то, и какво е качеството на картината?
Баце следи таз тема ,тука ще си и си мъцат за Булсати  ;) http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=2323.0

Бриги Магнито

Roshko

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Събота, 21 Април, 2012, 17:31:59
     Колега Jack77, не попадаш в друга графа. Тази квалификация (компетентност) е една, важно е "С". По-добре да я изкараш с новата книжка (по-точно документите в ДАИ, подай с новата). Дигитала не е нужно да сменяш. И аз съм, със старата книжка. Имам я преснимана, не са ме питали досега.

При неговия случай преди септ. 2009, няма ли да му е нужна компетентнност чак след септ. 2014  ??? ::) ???

Цитат на: rider777 - Събота, 21 Април, 2012, 18:36:41
,,,,та взимаш го и котлона барабар  и отиваш при некой стругар да ти направи преходник за да си го пълниш навсекъде.

Поне не съм много в час с газовите уредби, пък и нали у нас е прието да ти я пълнят бензинджиите, та скоро някой ми спомена, че у всяка държава били различни пистолетите. Ако това е така, но има държави с пистолети като българските, бихте ли ги изредили! Вероятно мога и другаде да намеря отговор, но защо да търся като ви има Вас. ;)

rider777

Накрайник като българския ти върши работа в 90% от Европа,,, нема смисъл от друг,,,а е хубаво да си имаш 2 бутилки, все пак някога ако събота и неделя се паднеш в някой пущиняк а пържолите за скарата са повечко има опасност да не можеш да си сготвиш ,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

georgi87

Бригадире незнам към кои държави си се ориентирал ама бих ти казал земи презервативи задължително. ;)Ако пък си решил да тръгнеш по мойта любима релация (бившия СССР) земи повечко.Ако ще ходиш по западна Европа пак гледай да си имаш че се незнае кво моо да стане. ;D ;D ;D

Бриги Магнито

А ориентирал съм се,няма ориентиран Бригадир да знааш.

SEMPER

Цитат на: rider777 - Понеделник, 23 Април, 2012, 08:30:13
Накрайник като българския ти върши работа в 90% от Европа,,, нема смисъл от друг,,,а е хубаво да си имаш 2 бутилки, все пак някога ако събота и неделя се паднеш в някой пущиняк а пържолите за скарата са повечко има опасност да не можеш да си сготвиш ,,,,,,,,,,,
В 90% от Европа, ако броиш държавите, ако вземеш предвид обаче големината на държавите, не е точно така
Има смисъл от друг накрайник, зависи от локацията.
Нашенския става за Италия, Франция, Полша, Австрия, Португалия, Дания, Норвегия, Швеция, Чехия, Словения, Унгария, Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватска, Гърция, Македония, Литва и Словакия.

В Германия Белгия и Люксембург са други, с нещо като външна резба.

А третия възможен стандарт в Европа май беше в Холандия, Испания и Англия.
Не е кой знае каква инвестиция да имаш преходници към другите два модела.

Баце, в Германия никой няма ти зареди бутилчето на бензиностанция, но има някои обекти,в които колонките вечер и в почивните дни са на самообслужване, и се плаща с карта  ;)

А иначе като съвет - проучи преди това как точно ще бачкаш - ако се сменят честичко дъргелите - големия багаж ти е като воденичен камък.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

rider777

На тия ботилчета навсякъде им се мръщят ама Бриги е печен, нема да има ядове,,,единственото место де немаше проблеми за пълнене беше на национал 10 от Бордо към Поитиерс,,, там на Авията в гората ,,,ама и там вече не дават да се пълни,,,,, Бриги,,,нема се плашиш брат,,,давай смело напред и гледай винаги да е пълна бутилката оти рънъта праи борбъта,,,,,,,,,,, http://vbox7.com/play:126750fed5
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

bad_kras

Цитат на: rider777 - Петък, 27 Април, 2012, 01:16:33
На тия ботилчета навсякъде им се мръщят ама Бриги е печен, нема да има ядове,,,единственото место де немаше проблеми за пълнене беше на национал 10 от Бордо към Поитиерс,,, там на Авията в гората ,,,ама и там вече не дават да се пълни,,,,, Бриги,,,нема се плашиш брат,,,давай смело напред и гледай винаги да е пълна бутилката оти рънъта праи борбъта,,,,,,,,,,, http://vbox7.com/play:126750fed5
Иво , баце , с това клипче , никакъв добър пример не даваш баце!  С това ядене и рязане на салам по време на движение , незнам баце дали ти е гърмяла предна гума - не го пожелавам на никого - ама никак не даваш добър пример за младите! Това е мое мнение!   Всеки е правил това - и цигари по време на движение и кафета и т.н. Но малко колеги очакват какво може да се случи , а белите толкова бързо стават!  Айде лек път и здрави гуми.  ;)
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

pumix

Мдаааам,прав е бад Крас,тресне ли предна,че ти остане пицата сирак.На мене задна ми е гърмела и ни калници ни стопове останаха здрави.Като се вземе предвид,че предните са водещи,мое да окастриш малко мантинелите и знаците.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

abator

Не е чак толкова страшно. Удържа се машината, но се иска да си държиш волана с две ръце.

pumix

Ако го държиш волана няма проблем.Но райдъро през тия 15 мин. хвана волана 3 пъти за по 3 секунди.Отделно къде се занимаваше с какво ли не друго.Това си е опасно и без да гърмят гуми.Ма всеки си има глава на раменете,да мисли с нея.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

bad_kras

Цитат на: abator - Петък, 27 Април, 2012, 11:48:42
Не е чак толкова страшно. Удържа се машината, но се иска да си държиш волана с две ръце.
Докато удържиш машината , такава салата може да стане , че нема да е нужно да се учиш да готвиш!  ;)
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

!na

Цитат на: bad_kras - Петък, 27 Април, 2012, 11:26:42
Иво , баце , с това клипче , никакъв добър пример не даваш баце!  ... Това е мое мнение!...

Напълно съм съгласна!

Иво, нека не звучи назидателно, но това ли е най-доброто, което можеш да покажеш на младите момчета, на които камионите и тази професия са им страст?

Не като сравнение, но преди време един клип с безумен румънски шофьор обиколи интернет пространството.
Сигурна съм, че много от вас са го гледали.
И все пак ето го

В момента е в затвора. Заради този клип.
Властите в Белгия се самосезирали...

Мислете какво качвате в интернет.
А най-добре, мислете какво правите!
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

admin

Цитат на: !na - Петък, 27 Април, 2012, 15:47:27
Не като сравнение, но преди време един клип с безумен румънски шофьор обиколи интернет пространството.
Сигурна съм, че много от вас са го гледали.

В момента е в затвора. Заради този клип.
Властите в Белгия се самосезирали...

Ина, откъде имаш тази информация?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!