• Welcome to Форум на българските шофьори.

Opel Astra F - проблем

Започната от Rammbon, Вторник, 26 Юни, 2012, 16:02:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Rammbon

Имам един странен проблем с колата си. Извесно време жена ми е карала колата , едно 400км , но след като се качих да я покарам, усетих странно вибриране. Вибрира цялата предна част на колата на над 110 км/ч и до към 40 км/ч се усеща едно люлеене в задната част. Балансирах гумите на ново, пробвах със зимните и после пак летните, проблема си остава. Като тръгна с летящ старт , няма никъкво тресене и вибрирне дори до 160км/ч , но ако наемам нормално , започват проблемите. Във волана почти не се усеша трептене. Някъде от дясно е проблема.
Дайте идеи къде да търся проблема .

Rammbon

admin

Цитат на: Rammbon - Вторник, 26 Юни, 2012, 16:02:41
Имам един странен проблем с колата си. Извесно време жена ми е карала колата , едно 400км , но след като се качих да я покарам, усетих странно вибриране. Вибрира цялата предна част на колата на над 110 км/ч и до към 40 км/ч се усеща едно люлеене в задната част. Балансирах гумите на ново, пробвах със зимните и после пак летните, проблема си остава. Като тръгна с летящ старт , няма никъкво тресене и вибрирне дори до 160км/ч , но ако наемам нормално , започват проблемите. Във волана почти не се усеша трептене. Някъде от дясно е проблема.
Дайте идеи къде да търся проблема .

Джантите сменял ли си, или само гумите с летни и зимни? Някакъв евентуален удар и нещо изкривено в областта на главините?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Rammbon

Летните гуми и зимните са с отделни джанти.  Жена ми си призна , че е минала през една дупка, ама да има такива въбрации след нея , не ми се вярва. Днес гледахме и щангите, ОК са. Няма луштове по лагерите на главините, но проблема си остава.
Другаде какво да огледам ?

morskia86

Гледахте ли да не е скъсана някоя греда,ако има гнило от долу?

georgi87

Я бих ти рекъл да смениш колата за по-сигурно.

Rammbon

Цитат на: georgi87 - Четвъртък, 28 Юни, 2012, 17:02:52
Я бих ти рекъл да смениш колата за по-сигурно.
Колата втора употреба е като жената след  2 развода :)))

SEMPER

Дали колата, дали жената, все нещо е за смяна.

Извън шегата, щом си превъртял гуми и джанти и проблема стои доста сериозно - огледай като начало захватите на елементите на окачването към купето.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

m_green

Към купето да няма нещо хлабаво колега - разгледай внимателно. Лагер главина ако се чува виене. От вътрешно каре също може да тресе и се увеличава със скоростта. Има случаи, в които тресенето изчезва ако пуснеш по инерция.

Brix

Rammbon

Пукната биалета беше  :(
Сега нов проблем. На газ беше първо , а сега и на бензин почна. Както си карам на газ и почна да патка и прекъсва. На пътя смених бобина, кабели и свещите. Оправи се , но само за 150км. Днес се повтори и дори и на бензин почна да патка в всмукателния колектор е. Огледах разни вакуми, нищо не открих. 
Нещо да съм пропуснал ? А, като е студена няма проблем, като загрее над 40 градуса водата/антифриза и почва с паткането и придърпването. Къде да търся проблема?
Това е двигателчето :)

Бриги Магнито

morskia86

ET VIT-93

Цитат на: morskia86 - Сряда, 31 Октомври, 2012, 12:00:37
Виж делкото.
;DНееее,да поглежда за по-добра цена в отпадъци ;) :D ;D.Немеца произвежда"OPEL",за да невикат,че само"FORD"-а е боклук. :D ;D ;D ;D ;D ;D

morskia86

Цитат на: ET VIT-93 - Сряда, 31 Октомври, 2012, 12:10:55
                                                                                             ;DНееее,да поглежда за по-добра цена в отпадъци ;) :D ;D.Немеца произвежда"OPEL",за да невикат,че само"FORD"-а е боклук. :D ;D ;D ;D ;D ;D
Не знам ако Опела е боклук то коя кола за тези пари е добра?

exon

ВИТ 93,ама и те се изказа.......карай си Лада-та някъде по калдъръмите е не се занимавай с немската продукция!
Колега на всмукателния колектор имаш два датчика за температура,единия е с един кабел(той е за таблото) а другия е за ЕКУ-то,със синя букса е-най вероятно тои е заминал.

exon