• Welcome to Форум на българските шофьори.

Адреси на чужди и коректни фирми които търсят шофьори

Започната от GIBO, Сряда, 08 Август, 2012, 13:00:27

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

GIBO

Към admin - като чета из форума виждам ,че доста колеги работят в чужди фирми,но никой не дава координати за тях. Българите сме завистливи хора,страх ни е да не дойде някой сънародник във фирмата и да ни вземе ;хляба;.Като гледам има доста безработни колеги - така ли си помагаме ?????

GIBO

МИНКО ИЛЧЕВ

Ето тук има: http://www.driver-bg.eu/index.php?board=6.0

Каква точно помощ си поискал и не си намерил?
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Rammbon

Днес се видях с приятелче от ученическите години , което работи в САЩ от 9 г и кара МАК с говеда. Намерил работата през интернет след като спечелил Зелана карта. Каза за един такъв сайт с почти всички транспортни фирми там. Ето и линк :
https://www.cdljobs.com/application/enterApplicationForm.cfm?apptype=1
Аз не бих отишъл на този етап от моя живот, но някой би могъл да опита .

Сега като се разрових намерих и тази компания. Според това както го описват , изглеждат коректни, но пак са на 10 часа път със самолет от BG :(
http://www.calark.com/

American

http://brennytransportation.com/

Ето едни други, на които благородно завиждам. Харесвам им сайта и фирмата как са си я подредили, сайта им е доста подробен, много харесвам.

Така се прави в Америка, ако нямах аз самия фирма, бих отишъл да работя за тях :)
smoking gun

Максимус

Цитат на: American - Неделя, 20 Януари, 2013, 20:32:31
http://brennytransportation.com/

Ето едни други, на които благородно завиждам. Харесвам им сайта и фирмата как са си я подредили, сайта им е доста подробен, много харесвам.

Така се прави в Америка, ако нямах аз самия фирма, бих отишъл да работя за тях :)

Здравей хамериканецо! Отворих сайта, действително е хубав. Но най-ми хареса, че на общата снимка пред камионите, не открих нито едно негрО, тя и затова е готина фирмата де, щот работят бели хора с интелект.

Не съм расист баце, ама не съм и далтонист. ;)

Какво да кажем за нашите чисти българи, дето са пък с цигански манталитет в главата, пръснати из цяла Европа и правят лош имидж на България? Как да стане бяла държава нашата родина, с такъв объркан в ценностната си система народ? Трудна работа.

tigara

Така е брат,няма какво да се чудим.Като сме си завистлив народ,всеки гледа себе си.

grants

Цитат на: tigara - Понеделник, 04 Февруари, 2013, 13:19:58
Така е брат,няма какво да се чудим.Като сме си завистлив народ,всеки гледа себе си.
Така е но това стана с течение на времто.  Защото има моменти когато помагаш, а след време ХОП без вазелин. Разбирам че не всички хора са еднакви но си е факт.
Не всичко е пари,но всичко е с пари

Люси

Е то затова в ада където е казана с българите няма дявол надзирател защото който подаде глава отгоре другите отдолу го вкарват обратно!!!

grants

Цитат на: Люси - Вторник, 26 Февруари, 2013, 10:21:41
Е то затова в ада където е казана с българите няма дявол надзирател защото който подаде глава отгоре другите отдолу го вкарват обратно!!!
+ ;)
Не всичко е пари,но всичко е с пари

Rammbon

Намерих една обява за работа в Германия, докато се рових в руски сайтове.

Транспортной компании (Германия) требуются водители

категория «C1E» для работы на грузовиках до 12 тонн и "CE" для всех типов.
Работа 5 дней в неделю, с понедельника по пятницу, с 7:00 до 17:00.
Официальный рабочий договор, зарплата во время испытательного срока 1600 EUR, по окончании – 1700 EUR (нетто),
медицинская страховка, пенсионное страхование.
Предоставляем жилье, за жилье высчитывается с первой зарплаты.
Приглашаем граждан EU в возрасте до 45 лет.
Обязательно владеть начальным уровнем английского или  немецкого языков

Просьба писать на е-майл:jobcenter.eu@gmail.com

SEMPER

Тая обява е по менте, от повечето пускани директно в нашия форум  ;D

джобцентър е името на немската държавна агенция по труда, а джобцентърплюс е подобна държавна английска агенция

Голям имидж са се опитали да си направят с името. И сега чакат за канарчета с отворена мрежа

Опитайте се да запомните няколко неща,които да ви предпазят от бунащини

1. Няма практика в немски обяви да се посочва заплащане. Разбирайте го - ако някой някъде пише за пари в обява - 100%та нещо куца. Практиката е работника да казва колко иска, а работодателя да преценява дали му е изгодно

2. Месечно заплащане в Германия не съществува.Разбирайте го - ако някой някъде ви говори за месечна заплата- 100%та нещо куца. Всичко се договаря на часова ставка - независимо дали става дума за наемане на чистачка или шеф на банка. В договорите също се пише само часовата ставка, и вида на заетоста

3. Никой не може да ви обяви нето заплащане. Разбирайте го - ако някой някъде ви говори за нето(чисти) пари - 100%та нещо куца.Договаря се винаги бруто, а колко ще вземете чисти - зависи само от вашата данъчна класа. Една и съща нормална бруто заплата мойе да се различава поне с 400 евро след данъците между ерген и семеен.И между двама семейни може да се различава с повече от 200 евро, в зависимост каква данъчна класа са си избрали.

За минималния английски не ми се коментира,може и някой някъде да се е разбрал, аз не съм видял такъв , но е възможно да речем.

С минимален немски обаче е напълно възможно да се работи. повече от половината чужденци тук се справят с по минимален от най минималния немски.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

крис

За тази обява е ясно,аз искам да попитам за една ф-ма в Белгия Sitra-намира се в leper,фирмата е литовска но наскоро имаше обява от посредническа ф-ма от Варна,ако някой знае нещо,и там искат английски и др.стандартни изисквания но питам щото къде има българин има измама

shumaher-dk

Здравейте колеги, искам да добавя малко инфо за коректните чужди фирми, аз също работих в някой от тях. Намерил съм ги лично от нета, но вече виждам, че лично те пускат обяви в Джобс (работа в чужбина-шофьори). Аз научих от практиката си английски и руски говоримо като бг. език и си направих EU - CV регистрирах се в един латвийски сайт-CEF recruitment (имаги и в Джобса). И сега, ако искам нова работа ми звънят с оферта по Скайп. Дори има един бг служител живее там от 10г. Милен, драги колеги искам да кажа, че ви трябва мини, мини просто за работа анг - или немски език, пускате EU  CV на julija@cev.Lv и те ще ви потърсят, те са посредници на транспортни фирми в DE-NL. Всички нормативи се спазват не плащате комисиона освен пътя си, но заплатата е 75-85 eu. ден, аз бях в NL. Последните 2 год. сега съм в отпуск и мечтая вече да си намеря работа в моята Варна, но засега уви и май пак ще се стягам, работих последно в Geoliner, но преди месец фалира(дълга история), сега ми предлагат за DE,но ще си почина още малко, дано съм бил полезен на някой и успех това е ;)

сащо
сам
шофъори
званят
чеви
щеви
потарсят
теса
трнсп.фирми
неплащате
патя
даси
щесе
далга
И главни букви в началото на изречението!
НЕ СЕ ДАВАЙ ДА ТЕ МАЧКАТ, ВИНАГИ СЕ НАМИРА ДРУГА ФИРМА. БЪДИ СЕБЕ СИ.

chukche

Полезен си и то много на такива като мен без стаж и се чудят кой път да хващат, благодаря за инфото, ще се опитам да се възползвам.

shumaher-dk

chukche, специално за теб, ако нямаш опит, но си сигурен в себе си, където и да кандидатстваш, не казвай че нямаш стаж, не е трудно, ОК, успех!
Причина за редакция: Правопис.

shumaher-dk