• Welcome to Форум на българските шофьори.

Древните пътешественици - конният народ, българи.

Започната от Максимус, Петък, 02 Ноември, 2012, 22:52:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Roshko

Цитат на: driver1 - Събота, 03 Ноември, 2012, 12:42:25

А съм убеден, че потенциалът ни е много по-голям, и не само потенциала - реално сме по-рационални, по-ефективни, съобразителни, работим повече и професионално сме по-компетентни.

То е жалко и макар, че не искам да съм песимист, клони към безнадеждно. Заради мат'ряла.

Драйвъра ми припомни, че днес не съм му се обаждал по зеления телефон.
Очаквам с нетърпение следващите му включвания по темата, а като завърши, да обясни горния парадокс!  ::)

Максимус

Ето, за тази тема е това което открих.

От старите български земи тръгва заселването на Европа и династията на древните фараони включително. Доказват го изследванията на тази световно призната швейцарска лаборатория за ДНК изследвания, Igenea !!! Вижте картата на пътя на преселението на народите в сайта. И най-интересното е, че династията на фараоните няма нищо общо с местния арабски народ, по-малко от 1 % от местните носят фараонските гени.

http://www.igenea.com/index.php?c=62

Чак сега си изяснявам думите на Хенри Кисинджър, какво е искал да каже на международен форум, че най-дълбоко пазената тайна в света е, произхода на българите.

Ето тук публикация по темата и в български сайт, четете!

http://inews.bg/%D0%9B%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%BE/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D1%8A%D0%B6%D0%B5-%D0%B2-%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82-%D1%81%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%94%D0%9D%D0%9A-%D1%81-%D0%A2%D1%83%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BD_l.a_c.3992_i.102632.html

Максимус

Hino

Цитат на: rider777 - Събота, 03 Ноември, 2012, 17:20:56
не знам дали знаете, че и под турско робство падаме по заповед на Синедриона ,,, я да видим сега колко от вас ще се сетят кой български цар е женен за дъщеря на един италиански търговец евреин и тя е машата за да падне БЪЛГАРИЯ.

Райдъре - ЕВАЛА!!!! Това е ФАКТ, които едва 1% от сънародниците ни знаят. Питам се, аз това не е ли основолопагащ фактор в нашата история? Някой учил ли е това? Аз защото не съм!!! Кои има интерес един от най-важните ФАКТИ в нашата история да се премълчава толкова нагло и последователно??? Ако такъв ФАКТ се премълчава.......аз питам колко ОЩЕ други неща НЕЗНАЕМ? Или са ни спестили?
Това да си призная аз го научих от "констиративните" теорий който ме обвиниха част от пишещите тук , че публикувам в другата тема за "новият световен ред". Питам, трябва ли аз, който се гордея , че съм българин, да научавам толкова важни факти....не в училище, а от източници от интернет?? При това на 30 годишна възраст, а не още от малко дете - ученик?
Замислете се!!! И пак...... добре е че има хора който все пак, поради една или друга причина знаят тези малко известни факти. Браво Райдър, че си поне един от нас. Защото аз това съм го казвал на сума ти и хора и реакцията е била точно - "ти луд ли си , каква е тая конспирация".....

Максимус - БРАВО за темата. Да си призная не я бях виждал досега  :(. Има много различни източници на информация. С всеки един от тях се убеждавам, че това което ни казват за нас е напълно умишлена дезинформация!!!
Поради стечения на обстоятелствата, доста години съм живял извън България. Един период от време дори, случайно бях в едни.....как да се изразя "по-високи" среди на "заможни" хора. Когато става дума , че съм българин , без значение пред кого ( националност, положение в обществото и възможности) , всеки ми казваше - "ама ти си много бял"? И понеже се гордея с рода си ( няколко поколения от голям български град и дейно участвал в освобождението), а и честно казано доста бързо паля ( малко като Хонда  ;D), винаги съм реагирал изключително агресивно когато някой се опитва да ме изкара ( макар и много деликатно ) ...."българин" в лошият смисъл на думата. Нямат шанс да ми затворят устата и получават доста цветущи реплики от мен. Повярвайте работи ( пробвайте и гледайте реакции). При това без значение дали на пътя при "рутинна" проверка или ..на маса.  Започна ли да им говоря за история от 681-ва година ( нещо с което те немогат да се похвалят, понеже в болшинството от случайте техните държави тогава въобще не са съществували) , за България на три морета, за писменост и вяра, за бойните успехи....за Панагюрското съкровище и Варненският некропол ( без аналог в СВЕТА).....малко по малко почват да си затварят прехвалените усти!!!
Отделно има един друг много важен фактор. Замислете си колко цигани, турци и незнам си какви малоумници има с български паспорти. Замислете си как от 20 години , такива индивиди отиват в чужбина и правят САМО простотий. Това е лицето ни пред тях и затова те така реагират. Това е национален, политически проблем според мен. И аз съм последният които ще се съгласи да го слагат под общ знаменател с тези ....."индивиди". Защото те българи - НЕ СА!!!
Замислете се когато Ви третират като втора ръка хора. Когато Ви набиват в главите постоянно, че сте тъпи, малоумни, прости и т.н. Това НЕ Е ВЯРНО, това е пропаганда. И НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ да Ви промиват мозъците и да Ви смачкват самочувствието. ГОРДЕЙТЕ СЕ, ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ. Маината и на политиката и на положението последните десетилетия.
И в този ред на мисли, знаете ли едно много деликатна тема, кяото разбрах от един руснак ( с доста сериозно положение), който след градус ми сподели нещо много интересно което е говорил техният военен министър пред националното им радио, преди няколко години? Чували ли сте за "проблема Кърджали-Разград-Доган"??!
Donna e la logica ..... Lada e idraulica :-)

rider777

Hino, кефиш ме приятелю,,,,,,,,,,,,, продължавай с опитите да им извадиш главите от задниците на четящите тук,,,  ама да не те обезкуражавам ,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

abator

Цитат на: Hino - Неделя, 10 Февруари, 2013, 17:36:57
..Чували ли сте за "проблема Кърджали-Разград-Доган"??!
Признавам си, че не съм чувал. С интерес чакам разяснение.

SEMPER

Цитат на: Максимус - Понеделник, 04 Февруари, 2013, 16:34:54
Ето, за тази тема е това което открих.

От старите български земи тръгва заселването на Европа и династията на древните фараони включително. Доказват го изследванията на тази световно призната швейцарска лаборатория за ДНК изследвания, Igenea !!! Вижте картата на пътя на преселението на народите в сайта. И най-интересното е, че династията на фараоните няма нищо общо с местния арабски народ, по-малко от 1 % от местните носят фараонските гени.

http://www.igenea.com/index.php?c=62

Чак сега си изяснявам думите на Хенри Кисинджър, какво е искал да каже на международен форум, че най-дълбоко пазената тайна в света е, произхода на българите.

Ето тук публикация по темата и в български сайт, четете!

http://inews.bg/%D0%9B%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%BE/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D1%8A%D0%B6%D0%B5-%D0%B2-%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82-%D1%81%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%94%D0%9D%D0%9A-%D1%81-%D0%A2%D1%83%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BD_l.a_c.3992_i.102632.html

Максимус, как се зарадвах на този сайт.

Викам си натрихме сега носовете на макетата, де беха доказали че фараоните са техни.

Цъкнах, четох статията, четох - ни дума няма за това че фараоните са българи

Даже в целия сайт не е обелена и една дума за българи

Чак в форума попаднах на те тая тема, http://www.igenea.com/index.php?c=132&st=814  само дето в нея се казва че нещо доста ни е омешано ДНКто и трудно може да се направи от него обосновано предположение какви сме и от де сме дошли

Така че друг път като слагате линкове си правете и труда да ги четете, ше този път в сайто има само писаници точно обратна на тезата че сме горд народ с много древно минало.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Hino

Цитат на: abator - Неделя, 10 Февруари, 2013, 19:34:47
Признавам си, че не съм чувал. С интерес чакам разяснение.

Без да влизам в кой знае какви подробности.......бях случайно в Давос ( Швейцария) с един българин, и след високопоставената среща дойде време за "забавления". Да ама единият руснак беше прекалено пиян  ;D и взе че започна да си говори с мен. И така два часа ...... Това което ми каза е за един план на "някакъв много влиятелен турчин от вашата страна". А именно по абсолютно същият пример като Косово, да се направи съвсем умишлено "проблем" в зоните в България където има турци. Естествено Турция стои плътно зад такива намерения. Ставаше дума за районите Кърджали, рЯзград ( умишлено така съм го написал) , Търговище ( после разбрах това). С две думи, абсолютно умишлена конфронтация и полу воина. Цел - автономия на тези райони. С такава лекота и сигурност говореше, сякаш ми разправяше за ......как Спартак Москва били Зенит Санкт Петербург , вчера..... Отделно просто сякаш такива неща са нещо нормално.... Викам си тоя обърка водките. И понеже той ме видя, че не вярвам, ми вика ще ти дам откъде да чуеш интервюто на нашият военен министър. Е, даде ми......а и аз се постарах да го намеря още на следващият ден през интернет. Сега.....нямам го в момента, но при интерес може да се разтърся и да го намеря пак. ВСИЧКО което ми каза този човек се оказа истина. Колкото и да беше пиян. Отделно като на следващият ден попитах моят човек дали знае нещо по темата.....отговора беше ..."тези неща не ти трябва да го знаеш"....
С две думи, и Русия ( според министъра им) , а и основно Европа са били против това. А Европа "уж" са казали......."сега ще Ви помогнем да няма такива неща, ама Вие ще слушкате....."
Сега може да ме мислите за луд или конспиратор.....не ме вълнува изобщо, но аз бях свидетел на тези неща. И просто споделям това с Вас.  ;)
А и не си мислете, че Русия чак толкова си "пасува". Единствената причина да не се напада Иран и Сирия......си е точно Русия. Китай също въобще не са за пренебрегване.

SEMPER

Цитат на: Hino - Неделя, 10 Февруари, 2013, 17:36:57
Чували ли сте за "проблема Кърджали-Разград-Доган"??!

Е как да е чул някой за този проблем, когато цялата тази информация е била поверена искрено и лично единствено на теб.  ;D

Тук в форума повярвай няма много хора които да се надпиват с руснаци в Давос.  ;D

Радвам се че спорели с нас толкова важна информация за националната ни сигурност , обаче  аз , предполагам и всички останали тръпнат да рзберат какво са казали по този въпрос евреите.

Ти каза  какво мислят турците,руснаците и европейците, обаче от другата тема стана ясно че по целия свят се случва само това което наредят евреите.

И направо не ми го побира главата - как при такава силна  агентура у нас евреите ще оставят турците да си въртят така коня на балканите
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Hino

;D :D Виж сега, именно понеже другата тема е за евреите , а тази за българите ( какъвто съм аз на 100% и се ГОРДЕЯ с този ФАКТ), това което съм написал тук НЕ Е за евреите. Просто защото не е по темата. Това което съм си направил труда да споделя е свързано с ТАЗИ тема.
Ако искаш да знаеш личното ми мнение ( а то не е само мое), е че просто на евреите , респективно на реалните управляващи , хич не им пука ни най-малко за нас. Просто сега не е момента за такива неща. Отделно хич и не си мисли, че ТЕ не ни знаят какво представляваме. Не си мисли , че не са ни направили перфектен генетично-ценностен и абсолютно реален анализ, и че не са наясно, че при едно такова нещо, практическа вътрешна воина е налице 200%. Пример - Катуница, при това си спомни откъде тръгнаха нещата и докъде стигнаха.
След като не е взето решение "отгоре", значи няма да се случи. Отделно, че евреите с мюсолманите по принцип нали се сещаш колко се "обичат". Отделно и Русия не случайно не е съгласна. Отделно евреите могат от цялата работа дори и да извлекат полза - "ние Ви помогнахме, предотвратихме това, сега ще ни слушате"!!! Хипотеза, но ....
И сега колкото и да ти е смешно се замисли за атентата в Бургас. Ти вярваш ли, че Хизбула стои зад това? Наясно ли си колко пъти проевреиски настроеният Николай Младенов и протежето Б.Б са били в Израел и САЩ? На крака!!! Парадоксално много, нали? Някои замисля ли се за какво?
И не, аз не се "надпивах" ( понеже не пия по принцип), но така се стекоха обстоятелствата  ;D. И не, "цялата тази информация НЕ Е  поверена само и единствено лично на мен"....... Оценявам опита ти за сърказъм, но не ме карай да съжалявам, че съм споделил нещо, че пускам мойте мнения тук и , че въобще се регистрирах. Всеки си има мнение, аз моето не го насаждам. Досега съм се опитал максимално добре да се аргументирам. Ако не си го оценил , съжалявам ( и моля да бъда извинен). Аз не си налагам мнението, просто споделям някой неща. Това, че повечето са "конспиративни" и респективно дресираният народ не им вярва......сори, това не е мой проблем ( всъщност И мой е , но ....).
Лека вечер и без лоши чувства !!!

Н.Б. - като допълнение към написаното от Раидера - жената която е в основата на събитията от Синедриона ( и практическото разбиване на България навремето)  е от рода Биджерано ( стар евреиски род от високо ниво, населяващ североизточна Италия). Мнооооого малко известен факт е, че ПРЕКИТЕ НАСЛЕДНИЦИ в днешно време на същите тези УРОДИ са.........Лидия Шулева. Тя е по баща - Биджерано. А сега си спомнете ФАКТА, че ционистите (най-крайните евреи) имат право по техните канони, да си сменят имената до седем пъти. Сега си спомнете ФАКТА, че истинските имена нито на Ленин, нито на Сталин са тези....... и т.н., и т.н........
И тези неща незнаехте нали? Ама са ФАКТИ!!! ;)

SEMPER

Нямам си и идея кой е направил атентата, явно са онези същите с атентата в WTC.

Ако развия теорията на конспирацията, автобуса е трябвало да бъде само зареден с бомбата на летището,пътниците да се качат и автобуса да потегли за комлука. Там пътниците да слязат и да сепрехвърлят на спецялно изпратена подводница да ги прибере.
Автобусът ще се напълни с местно население с обещание за гюбек парти и безплатни кебапчета в Сл Бряг. Без друго местното население напомня по тен на евреите и когато бомбата избухне на подходящо място никой няма да разбере кой точно е бил в автобуса.
Още на другата сутрин световното правителство чрез послушните Cъединени щати ще обяви война на Иран,Ливан,Горна Волта и Долно Конго.

Ама все пак техниката винаги може да прецака и най съвършените планове  ;D ;D ;D ;D

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Hino

Семпер, оценявам че го обръщаш на веги, а не на заяждане  ;). Сериозно  ;)

Райдър,  ;) , ти като ги  говориш тези неща.....и теб те взимат за "конспиратор" нали?  ;D

rider777

Имаше една приказка на Марк Твен гласяща нещо от рода " Ако мнението ти съвпада с това на мнозинството, то тогава се поспри и замисли дали мнението ти е правилно" ,,,,,,,,,,,,, вчера ми направиха забележка и даже са изтрили едно мое изказване, че ,,,,,,,,,,,,,,,

Причина за редакция: Премахнати обидни думи!

admin

Цитат на: rider777 - Понеделник, 11 Февруари, 2013, 08:50:50
Имаше една приказка на Марк Твен гласяща нещо от рода " Ако мнението ти съвпада с това на мнозинството, то тогава се поспри и замисли дали мнението ти е правилно" ,,,,,,,,,,,,, вчера ми направиха забележка и даже са изтрили едно мое изказване, че ,,,,,,,,,,,,,,,

Помислих, че след личното ми съобщение ще си вземеш забележка и ще спреш с обидите, премахнах ти веднъж написаното, но ти продължаваш да изпробваш търпението ми.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Hino

Цитат на: rider777 - Понеделник, 11 Февруари, 2013, 08:50:50
Имаше една приказка на Марк Твен гласяща нещо от рода " Ако мнението ти съвпада с това на мнозинството, то тогава се поспри и замисли дали мнението ти е правилно"

Да, абсолютно е така..... ;) Но както вече написах......напълно нормално е да трябва да мине време за да могат хората да си дадат сметка , че ...."не всичко което хвърчи се яде", респективно, че не всичко което ИМ показват е истината. И респективно да се замислят........
Поздрави  ;)

Hino