• Welcome to Форум на българските шофьори.

Куче в таксиметров автомобил

Започната от admin, Четвъртък, 06 Декември, 2012, 22:34:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Вчера гледах предаването "Часът на Милен Цветков" и дискусията беше предизвикана от едно предаване на "Господари на ефира", в което таксиметрови водачи отказват да превозят сляпо момиче с куче-водач. Принципно в предаването стана дума, че по закон обществения транспорт няма право да откаже превоз на такова куче-водач. В наредбата за таксиметров превоз обаче се допуска отказ от пътуване, ако пътникът е с куче. Какъв е вашият коментар по случая?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

caterpillar

Моят коментар е такъв. Законите у нас са сглобени да можеш да ги заобикаляш от всички страни. >:( >:( >:(
Всеки неуспял шофьор става багерист!!!

caterpillar

Всеки неуспял шофьор става багерист!!!

Люси

Ами като погледнеш че 90%от таксиметровите шофьори са роми които нямат книжка пък да не говорим за някакви други документи а най-важното е че нямат акъл за  2 стотинки много ясно че никой не се досеща че това куче е жизненоважно за някой!!! >:( >:( >:(
Според мен трябва да има много строг контрол на таксиметровите превози а не да се допуска тоя и оня да кара такси!!!

dimich87

Цитат на: Люси - Събота, 08 Декември, 2012, 13:20:53
Според мен трябва да има много строг контрол на таксиметровите превози а не да се допуска тоя и оня да кара такси!!!
То контрол има, но като стане нужда да се въведе ново изискване и всички почват да недоволстват. На времето за таксиметров превоз се искаше да има шофьора категория "С", след което отпадна и почнаха да искат валидно психо. Сега се иска и още някой друг документ.
Ако затегнат нещата още ще се получи както с професионалните шофьори, за много ще станат непосилни необходимите документи и ще се откажат. А от тука ще се вдигне допълнително безработицата.

bojo

Миналата година гледах подобно предаване,не пуснаха сляпо момиче в супермаркета с куче водач,после се върнаха с някоя от телевизиите и се оказа,че няма причина да не допускат слепи хора с кучета водачи,даже се извиниха.При такситата е малко по-индивидуално,в смисъл зависи от шофьора,но моето лично мнение е що за човек не би помогнал на слепец да се придвижи.
Божо

admin

Цитат на: Люси - Събота, 08 Декември, 2012, 13:20:53Ами като погледнеш че 90%от таксиметровите шофьори са роми които нямат книжка пък да не говорим за някакви други документи а най-важното е че нямат акъл за  2 стотинки много ясно че никой не се досеща че това куче е жизненоважно за някой!!! >:( >:( >:(

В Благоевград има над 400 таксита и не повече от 5-6 водачи от ромски произход. На какво се базира твоето твърдение?

Цитат на: bojo - Събота, 08 Декември, 2012, 16:13:27Миналата година гледах подобно предаване,не пуснаха сляпо момиче в супермаркета с куче водач,после се върнаха с някоя от телевизиите и се оказа,че няма причина да не допускат слепи хора с кучета водачи,даже се извиниха.При такситата е малко по-индивидуално,в смисъл зависи от шофьора,но моето лично мнение е що за човек не би помогнал на слепец да се придвижи.

Имам познато напълно сляпо момче, което често ми се обажда и му оказвам съдействие, когато трябва да се придвижва до някъде. С куче обаче няма да стане. Съображенията ми са свързани предимно с неизвестността, която предстои при едно евентуално пътуване заедно с куче в колата.

Люси

На бай МангаУ не му пука за никой и за нищо!!!
Племенника ми караше такси и беше временно с кола на такси компания"Сокерез експрес"(б.п такси С Експрес 9-12-80) и лично бях свидетел по станцията диспечерката как диктуваше адрес и помоли за кола с "бял водач" правете си сметка за какво става въпрос!!!
Цитат на: admin - Събота, 08 Декември, 2012, 16:26:39
В Благоевград има над 400 таксита и не повече от 5-6 водачи от ромски произход. На какво се базира твоето твърдение?
В София на 400 таксита може да видиш 5-6 бели водача!!!
Не ме разбирайте погрешно,нямам нищо против против ромите защото не всички са лоши дори има някой по-добри и от нас,но както ние сме дали хиляди левове за документи и сме ходили по курсове и изпити така и те да се захванат легално с професията таксиметров шофьор!!

Люси