• Welcome to Форум на българските шофьори.

Съединител на Polo

Започната от admin, Неделя, 09 Декември, 2012, 21:00:04

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

admin

На какво се дължи неравномерното отделяне на съединителя на Polo 1.6 1999 година? При всяко натискане педала започва да издърпва жилото от различно положение.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

imter

Притискателен диск на съединителя,имал съм 2 такива полота 1,6,и на двете им сменях и скоростите и съединителите.

imter

dimich87

Моята кола е рено, съединителя също е с жило. Преди 2 години като натиснех педала понякога веднага отделяше, а понякога не искаше да отдели. Нагласен бях за смяна на съединител. Един ми каза да проверя първо тресчотката. Няколко зъба бяха изронени и понякога отърваше, а понякога захапва. Смених тресчотката и за сега е добре, без да съм свалял съединителя.

admin

Цитат на: imter - Неделя, 09 Декември, 2012, 21:12:12
Притискателен диск на съединителя,имал съм 2 такива полота 1,6,и на двете им сменях и скоростите и съединителите.

Цитат на: dimich87 - Неделя, 09 Декември, 2012, 22:06:47
Моята кола е рено, съединителя също е с жило. Преди 2 години като натиснех педала понякога веднага отделяше, а понякога не искаше да отдели. Нагласен бях за смяна на съединител. Един ми каза да проверя първо тресчотката. Няколко зъба бяха изронени и понякога отърваше, а понякога захапва. Смених тресчотката и за сега е добре, без да съм свалял съединителя.

Каква е тази тресчотка? И Polo-то има някакъв механизъм в жилото, но нямам представа на какъв принцип работи.

dimich87

Ами пласмасово е и има зъбчета. Работи на принсипа на динамометричния ключ, само че при хлабаво жило и натискане на педала и се натяга жилото. След натяга се законтря и започва да издърпва жилото. При връщане си остава в натегнато положение. При мене имаше счупени зъбчета и не можеше да се законтри а си превърташе. Намерих една снимка http://nnachev.snimka.bg/automobiles/reno-19-chasti.285300.12192580 да добиеш представа какво е.

imter

Полото няма тресчотка, а е саморегулиращо,има зъби на жилото,между самото жило и бронята на жилото,пробвай да то откачиш от скоростите, и рязко да го издърпаш, като с едната ръка държиш бронята, с другата дърпаш жилото. Ако пак прави същия проблем,значи е съединителя, при 1,6 е често срещан проблем.

imter