• Welcome to Форум на българските шофьори.

ADR сертификат

Започната от papi, Понеделник, 10 Декември, 2012, 21:20:57

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

wial

Здравей колега, карал съм този курс за консултанти в далечната 2004 тогава го измислиха органите. Ще ти пиша по спомени курса продължи някъде около 10 дни работни и след това 2 дни изпити в АЕБТРИ. Като се запишеш и платиш ще ти дадът цялата литература която ти е нужна.
Изпита не е тежък защото ти дават да ползваш литература само трябва да знаеш къде да го намериш трябва да вземиш първи клас за да отидеш на втори и така до края. Имах такова удостоверение но не съм го подновявал просот не ми трябва.
Дано съм бил полезен!!!

wial

ИванТ

Притежавам изключително удобни файлове с подробни обяснения (изцяло на български език) и изисквания при превоза на опасни товари. При предоставено потребителско име в Skype, мога да ги споделя с всеки колега. Като прикачен файл ще споделя съдържанието в тази публикация.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

ИванТ

Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

Rammbon

Цитат на: ИванТ - Понеделник, 18 Март, 2013, 20:01:16
Притежавам изключително удобни файлове с подробни обяснения (изцяло на български език) и изисквания при превоза на опасни товари. При предоставено потребителско име в Skype, мога да ги споделя с всеки колега. Като прикачен файл ще споделя съдържанието в тази публикация.
В тези файлове пише ли следното:
Камион под ADR, цистерна за гориво-нафта 30/1202 , празен и  изпарен с документ , да се кара от водач с изтекло ADR  свидетелство или от друг, който въбще и не е имал ?
Може или неможе и каква е евентуалната глоба ?

Кръстосвач

Празна и почистена цистерна не е под ADR.  ;)
Когато потрябва, щангата е винаги на дъното на сандъка.

Pepi Nikolov

Колеги,ако може да използвам темата,която вече сте започнали.Интересува ме каква е цената на ADR курса, плюс евентуалните такси за изпит в ИААА.Основен+цистерни+взривоопасни.За град София питам конкретно.

ivanov_ivan

Колега днес се записах в София в Младост 4 където правят психото. Бройках 140 за основен и по 55 за цистерни и взривни. това е за придобиване. за удължаване и за консултанти не знам цифрата но ето ти телефона им-0898 64 14 26.

Pepi Nikolov

Много благодаря колега.

zzzzz

Колеги искам да знам дали има минимална възрастова граница за изкарване на АДР.
Мерси предварително.

start

Цитат на: zzzzz - Понеделник, 06 Май, 2013, 19:32:57
Колеги искам да знам дали има минимална възрастова граница за изкарване на АДР.

Няма възрастова граница. Или по точно казано, който има свидетелство за управление на МПС може да кара и ADR. Миналата година бай Дончо успешно си взе изпита за основен курс. Мисля че беше роден 1943 или 1944 година.

dracata

Има такава граница и тя е 21 години,специално ни обърнаха внимание има го и в тестовете за АДР. Явяваш се на изпита (основен)-вземаш го (дават ти го),явяваш се на цистерни късаш се,не ти го дават,явяваш се на взривни вземаш го (дават ти го),така ни обясни лектора сега го карам.Основен+цистерни+взривни=180 левчета.....

an_dji

Здравейте, предстои ми да се явя на изпит за консултант по опасни товари (ADR) и искам да попитам някои има ли решенията на казусите от клас 2 и клас 3-9?

gvardeec

Пичове, някой наясно ли е с лиценза за превоз на АДР, дали е различен от този за превоз на товари, отделно ли се издава, какви са документите и какво трябва да притежава камионът?
Причина за редакция: Липса на пунктуация.

bmwww

Аз искам да попитам какво включва основния курс за АДР ! Също така и тук ли след изкарването на курса требва да вадя и карта ?

driver1

Цитат на: bmwww - Понеделник, 24 Март, 2014, 18:31:54
Аз искам да попитам какво включва основния курс за АДР ! Също така и тук ли след изкарването на курса требва да вадя и карта ?

Как така - "Какво включва..."? Включва всичко, което се отнася за транспорт на опасни товари в соло камион, или композиция - опаковки, маркировка, обозначаване на степента на опасност, забрани, мерки за безопасност и още квот се сетиш.
   И разбира се, че след положен успешно изпит ти издават карта, удостоверяваща този факт, както и срока на валидност. И как иначе - какво ще показваш по фирмите в които ти поискат сертификата, преди да те натоварят с АДР?

bmwww

Неее извинявам се не съм задал въпроса коректно ... в смисъл ценоразписите дето ги гледам включват основен-150 лева или основен+цистерни 200лева и т.н ! Та за това питам какво включва основния ! Иначе картата доколкото прочетох е 50 лева така ли ?

bmwww