• Welcome to Форум на българските шофьори.

ADR сертификат

Започната от papi, Понеделник, 10 Декември, 2012, 21:20:57

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Dilyan_Zagorchev

Основния си е основен,в него няма включени други класове.Цистерни,взривни и радиоактивни се плащат отделно.Аз платих основен 120лв+36лв цистерни.Таксата за изпит е основен 20лв+10лв цистерни.Подаване на заявление за АДР-39,80лв.Такса получаване на карта АДР-6лв(вече е карта,както казаха по-нагоре)
Може да се следи в сайта на ИААА дали е готова картата,така ми казаха като подадох документи днес.

Dilyan_Zagorchev

chukche

Моля ви ако някой има действащи линкове на листовки или въпросници,тестове  за изпитите по АДР да сподели
за тези които искаме да се подготвим по отдалече.Ще ви бъда благодарен ако пуснете нещо.

chukche

Rammbon

Колега, теста е елементарен. Дават и легален пищов на изпита, тази листовка, която е в учебника. Тя ти решава 50 % от изпита. Ще имате общо 30 въпроса с най-много 5 грешки.
Ето ти тест, но искат да се плати : http://test.dakida.com/login/index.php  и трябва да се логнеш.

chukche

Благодаря за успокоителните думи,да не му мислим толкова значи.

dracata

Явих се за АДР ноември 2013година (основен,цистерни,взривни-клас1),имаше колеги на които им бяха взели по 200 лева за курса и споделиха след изпита,че са ги ''обучавали''---- цели 3 часа,естествено,че не си взеха изпита,при мен беше всичко седем дни.Два дни основен,два дни цистерни,два дни клас1,и седмия ден решаване на листовки за всичкия материал.Доволен съм от лектора,дадоха ми три учебника+листовки.Все още има фирми в Бургас които мародерстват колеги,и уж ги били обучили....май,май вземат парите и иди ги търси после. ??? ??? ;)

M.Traykov

Всичко си зависи от теб.Аз ходих 1 ден на курс само за основен.Други ходиха и 3те дни които са отредени за АДР.Аз си взех изпита (основен,цистерни,взривни) а други бяха скъсани нищо че ходиха повече.
Като не се подготвиш няма как да вземеш каквото и да било.
Има го и това че аз съм на 23 а те на по 35-40 години.Също оказва влияние.
Фактора че се прави всичко за пари е доста голям.

dracata

Нещо не разбирам,казваш че са ти предали само за основен другите (цистерни,взривни-клас1),как ги взе ...... ;) :'(

M.Traykov

Учене и решаване на тестовете.Дадоха ми отговорите и така.Честно да си кажа взривни го взех на косъм с 3 грешки.
Някой беше писал че картите се правят в Австрия.Не в Горубляне ги прават.

dracata

И аз треперех,докато ми проверяваха листовките,като гледах как поставяше червения химикал върху отговорите и броях взривните ги взех и аз с три грешки :-\ ::)

ashota

Колеги, имам въпрос, които може да ми помогне. До сега не съм карал Адр.сега смятам да карам от БГ-Белгия. Сега съм се записал на курса, а кой ще ми каже камиона как трябва да е оборудван за Адр. имали определени изисквания. Камиона е брезент-бордови сетрификатите ще си ги взема от София, а самия камион как трябва да е обоудван за да нямам проблеми в Европа.

its_ko

http://www.proxima-bg.com/equipment.php

Разгледай тук , описани са доста добре , а като изкараш курса ще ти светне още ;)

rider777

На курса щте ти обяснят всичко за да няамаш проблеми,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

naum4o

Цитат на: rider777 - Понеделник, 21 Юли, 2014, 21:59:50
На курса щте ти обяснят всичко за да няамаш проблеми,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Зорлем се е.аваш с хората. Ти, като проходи в професията, добре ли ти беше някой да си прави кирията с теб?
Колегата не може да пише, но пита сериозно. Помагаме каквото можем. Толкова ли е трудно...
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

rider777

Още не се бях дипломирал и вече бачках в Инжстрой на самосвал,,,  после 2 години в Строителни войски пак самосвал, след Уволнението пак Инжстрой заради безплатните курсове за Е категория,,,  за пръв път се качих на композиция в Атина в ония гнусни сокаци и е нямало кой акъл да ми даде,,, сам съм се оправял,,, на втория ден вече го карах като лека кола ,,,,,,,,,,,,,,,  който има желание се оправя.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

LightOff

... на сайта на ИААА, има въпросници с готови отговори, които можеш да изтеглиш и да се подготвяш. Има и допълнителни материали, много точно разяснени за всеки клас. Моя милост записа АДР и не намери време да отиде на курсовете. Оставям го за по - късно! Иначе, като, че ли не е кой знае какво. Ако се научи онзи лист с т.нар инструкции, половината работа е свършена.

Успех!

LightOff