• Welcome to Форум на българските шофьори.

Катастрофа

Започната от FH16, Четвъртък, 27 Декември, 2012, 13:01:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

FH16

FH16

FH16

Поредни публикации!!!

FH16

Люси

Загиналия ми е колега той е бил жив ама докато го извадят е починал. Лека му пръст на човека!!!
Колеги сме ама тоя с този камион е за разстрел,сутринта в този участък едвам съм стигнал до работата а тоя аматьор пиян обратен завой ще прави!!! ??? ??? ???

Joro

Това да не е на Нира на паркинга , там обичат да прават обратни лятото пак беше станала белята ... Няма ли кой да сложи една хубава и стройна мантинела.

MB Actros

Лека му пръст на колегата.Аз минах от там към 10.30ч удара е бил доста силен много беше смачкан буса. След обяд към 16.00ч минах и пак  един колега с червено Рено направи обратен завой. Толкова ли много бързат, че 3-4км. са им проблем.

Люси

Цитат на: Joro - Четвъртък, 27 Декември, 2012, 19:10:21
Това да не е на Нира на паркинга , там обичат да прават обратни лятото пак беше станала белята ... Няма ли кой да сложи една хубава и стройна мантинела.
Точно на Нира,толкова съм бесен че ако не почна да спирам и да ги шамаря кой прави обратен там те пък на!!! >:( >:(
А мисля че е крайно време от общината да се вземат в ръце и да сложат мантинели,а тъпите милиционери не само да седят и да дремат под моста!!! >:(

doktora

Не зная как и от къде да започна Но Първо Да поднеса СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ На Семейството на Загиналия Колега               Камиона с който е станала Злополуката е от моята Фирма както и колегата още веднъж Дълбоки СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ Към Семейството

FH16

Цитат на: Люси - Четвъртък, 27 Декември, 2012, 21:52:27
Точно на Нира,толкова съм бесен че ако не почна да спирам и да ги шамаря кой прави обратен там те пък на!!! >:( >:(
А мисля че е крайно време от общината да се вземат в ръце и да сложат мантинели,а тъпите милиционери не само да седят и да дремат под моста!!! >:(
Съгласна съм с теб че трябва да има мантинела,но немога да се съглася че професионален шофьор може да си позволи да прави тази маневра.Всички ние сме данъкоплатци и искаме да караме по добре уредени и урегулирани пътища,всички знаем че не е така,но поне може да се съобразяваме с правилата на движение и атмосверните условия.
Бях "участник" в инцидента,имаше мъгла и видимоста беше под 15метра.Буса ме изпревари и след минута пред мен изникна ремаркето...добре че карах бавно и успях да спра.Бих искала да благодаря на незнайния шофьор на Скания,които караше след мен,че успя да спре....не ми се мисли какво щеше да стане.

Люси

Казваш че видимостта е била 15 метра а полицаите мерят 51 метра спирачен път на буса,а кажете ми кой нормален шофьор за 50 метра няма да реагира и да избегне удара,това е пълна глупост за тоя дълъг спирачен път!!!
А за ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ на шофьора който е направил обратния завой не може и да разговаряме,пил е идиота до никое време вечерта и ето какво е свършил сутринта!!!

Бриги Магнито

Първо искам да кажа Лека пръст на колегата,дано почива в мир.

Люси разбираема е твойта скръб тъй като си загубил колега,а сигурно и добър приятел,също е разбираема грешката и на колегата на doktora ,най лошото и необратимото е станало.
Но щом сте решили толкова да дискутирате неща ,които вече са без значение нека и аз изложа мойто мнение по въпроса.
Люси няма значение колко е била видимостта дали е била 15 метра или 50 е все тая,загиналият колега е имал глупостта да се движи с твърде голяма скорост ,потвърдена от следните факти:
1 Самия ти казваш има 51 метра спирачен път и въпреки това се удря със скорост която му коства живота
2 Ок имаме удар поради намалена видимост(тоест препятствието е видимо в по-къс момент за реакция),съгласете се,че малко трудно е да се загине при удар със скорост 50-60 км (не е невъзможно,но..)

С тези си факти не обвинявам или не защитавам никого,просто хвърлям що годе реален за мен поглед над случилото се.

Вината естественно е в причинителя на тази ситуация ,колегата на doktora ,но определено смятам,че хората прават грешки кога по-големи ,кога по-малки това се случва и е редно да се замислим не е ли по-добре винаги да сме подготвенни за такива случай отколко безпрекомерно да се осланяме,че на пътя безгрешни няма.

Има една приказка -на пътя всичко се случва

Тъй ,че да оставим на мира прахта на колегата,да не обвиняваме прекомерно виновника за случилото се,а да седнем и да си вземем поука от този случай(ако можем)

Люси

Ударът е бил точно с 50-60 км,но фаталното в случая е било че са се ударили в средата на ремаркето м/у първата ос и краката и удара е бил високо а колегата беше едричък а след катастрофата разстоянието м/у волана и седалката беше не повече от 20см,а колегата който остана жив и сега е в болница го е спасил факта че е слаб и е бил без колан и е успял да се завърти и да си качи единия крак на седалката и при удара е счупил стъклото с носа и челото!!! :( :(

FH16

Цитат на: Люси - Събота, 05 Януари, 2013, 16:42:53
Ударът е бил точно с 50-60 км,но фаталното в случая е било че са се ударили в средата на ремаркето м/у първата ос и краката и удара е бил високо а колегата беше едричък а след катастрофата разстоянието м/у волана и седалката беше не повече от 20см,а колегата който остана жив и сега е в болница го е спасил факта че е слаб и е бил без колан и е успял да се завърти и да си качи единия крак на седалката и при удара е счупил стъклото с носа и челото!!! :( :(
Видимоста беше не повече от 15(може и да не ми е много точна преценката,хайде да са 20) гарантирам ти.Аз карах с около 50 км,буса ме изпревари...ти прецени с колко е карал....
Незнам какъв спирачен път са измерили полицаите...според мен такъв липсва.

матадора

Цитат на: Люси - Събота, 05 Януари, 2013, 16:42:53
...При удар на автомобила в бетонна стена  при скорост  40 км/час шофьорът и спътникът му  без колани се изстрелват напред със сила, която е 12 пъти по-голяма от собственото им тегло и равна на свободно падане  на тялото от......петия етаж на сграда.

копирано от http://www.vzaimno.com/vzaimno/index.php?option=com_content&view=article&id=93:2010-10-25-17-15-15&catid=37:2010-10-13-10-23-29&Itemid=58
Ако съдбата ти обърне гръб...бъди търпелив,изчакай я да се наведе!

Люси

Люси