• Welcome to Форум на българските шофьори.

Екстремно спиране на камиони!

Започната от Максимус, Четвъртък, 24 Януари, 2013, 02:37:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Максимус

Шведите добре са помислили пак за сигурността, случва се понякога на всеки, да се разсее или задреме. Обаче яко събуждане са ни приготвили от Волво... ;D

http://fakti.bg/technozone/57541-ekstremno-spirane-na-kamioni

Браво Волво, добра работа! Ще спаси много животи. Браво!

Максимус

American

Аве това е хубаво, но спряла кола на аварийната лента няма спасение.
smoking gun

American

smoking gun

Максимус

Цитат на: American - Четвъртък, 24 Януари, 2013, 03:06:05
Аве това е хубаво, но спряла кола на аварийната лента няма спасение.

Американо, абе ти изгледа ли хубаво клипа от линка? Щот не съм сигурен, че си го направил. Там добре се вижда, че червения макет на автомобил, си стои неподвижен на пътя, пред камиона.  :o

American

Ако возя от ония големите рола хартия, те ще ме убият премазвайки кабината ми.
smoking gun

Mandor

Не само Волво имат подобни разработки.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

dino412

Цитат на: American - Четвъртък, 24 Януари, 2013, 03:37:20

А ако има и някой отзад без тая система гаранция ще допремаже каквото е останало от рулата.
И друго Ми е интересно.Как тая система би се справила на спускане със завои както и на сняг или на лед.
Така че май стигаме до:
Колеги внимавайте когато сте зад волана.Опастността е на всеки сантиметър.Там където най-малко я очакваме.
Добре е да ги има тия системи.Твърдо Съм за тех като присъствие.Но твърдо Съм против да се разчита на тех че биха ни измъкнали на 100% от проблеми.

Най-много Ме притеснява един друг факт напоследък.Колкото по-умни и безопастни и отговорни стават превозните средства толкова по-опасни безотговорни и глупави стават техните водачи.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

chefolini

...Пичове,почивайте си редовно и по колкото е необходимо,..ма***та им на системите... ;D ;)

!na

Цитат на: dino412 - Понеделник, 10 Юни, 2013, 16:06:05
....
Добре е да ги има тия системи.Твърдо Съм за тех като присъствие.Но твърдо Съм против да се разчита на тех че биха ни измъкнали на 100% от проблеми.
....

Много точно, dino412, системите са създадени да предотвратят сериозен инцидент на пътя и да подпомагат водача, а не да го заместват.
Каквото е например предназначението на въздушните възглавници - вече ги има фабрично във всеки автомобил, но не си правим експерименти, за да ги тестваме, а разчитаме, че ще ни спасят живота ако не дай Боже се наложи.
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

godji

Цитат на: American - Четвъртък, 24 Януари, 2013, 03:37:20
Осигуряваш ли ги по някакъв начин ? Уверявам те че няма да те премажат ! Пък и тази система може да се изключва при Мерцедеса , при Волво не знам .
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

admin

Цитат на: godji - Вторник, 11 Юни, 2013, 22:10:02
Осигуряваш ли ги по някакъв начин ? Уверявам те че няма да те премажат ! Пък и тази система може да се изключва при Мерцедеса , при Волво не знам .

Над 3 тона тежи една такава ролка и ако се откъсне от коланите при подобно екстремно спиране, мисля, че може да причини сериозни поражения.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

godji

По-тежка от 2,5 тона ролка няма ! Налагало ми се е да спирам аварийно и не се откъснаха коланите ! Ако все пак се случи няма и да е една , защото обикновено се товарят по 9 ролки и пораженията със сигурност ще са повече от сериозни  !
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

admin

Цитат на: godji - Вторник, 11 Юни, 2013, 22:30:08
По-тежка от 2,5 тона ролка няма ! Налагало ми се е да спирам аварийно и не се откъснаха коланите ! Ако все пак се случи няма и да е една , защото обикновено се товарят по 9 ролки и пораженията със сигурност ще са повече от сериозни  !

Аз лично съм возил до Италия ролки по 3 тона и 300 килограма всяка от фабриката на UPM в Шонгау, Германия.

Ето ти линк със спецификациите на един вид хартия и си направи сметка колко ще тежи ролка с диаметър 150 см и дължина 380 см.

http://www.upmpaper.com/en/Papers/Pages/Paper.aspx?ppid=156&region=EMEA&language=en-gb
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

МИНКО ИЛЧЕВ

Хартията, въпреки че е неприятно тежка, може да се укрепва здраво. Няма остри ръбове, не се деформира.
     Екстремно спиране, се прилага в екстремни ситуации! Така че, по-добре екстремно спиране, отколкото нормален удар.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

dino412

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Сряда, 12 Юни, 2013, 00:00:47
     Хартията, въпреки че е неприятно тежка, може да се укрепва здраво. Няма остри ръбове, не се деформира.
     Екстремно спиране, се прилага в екстремни ситуации! Така че, по-добре екстремно спиране, отколкото нормален удар.

Колега напълно съгласен Съм с Теб.Още повече че екстрамни ситуаций не се създават всеки ден и от самосебеси.Те са резултат от нечия грешка или авария на П.П.С.-то.Но бих искал само да добавя, че както пройзводителите се стремят да направят превозните средства по-безопастни с по-нови мислещи мощни и бързи системи, така и водачите трябва да се научат. че трябва да мислят предвиждат и оценяват пътната обстановка много по-бързо и адекватно,за да не се стига до задействането на системите.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

Vini

Цитат на: dino412 - Понеделник, 10 Юни, 2013, 16:06:05...Колкото по-умни и безопастни и отговорни стават превозните средства толкова по-опасни безотговорни и глупави стават техните водачи.
Жестоката истина  :(

Цитат на: chefolini - Понеделник, 10 Юни, 2013, 19:26:07...Пичове,почивайте си редовно и по колкото е необходимо,..ма***та им на системите... ;D ;)
'си дойдем на думата !  :)

а аз имам няколко въпроса по темата:
- кой е Пионера на тая система и освен във Волво и Мерцо, на кой др е вградена ?
- защо при такова ЕКСтремно спиране /конкретно за волвото/ не се чува никакъв звук от въздушни спирачки, окачвания и пр. ?
- и с товар до горе възможно ли е да се спре наистина така ?

<<< RESTLESS >>>

Vini

<<< RESTLESS >>>