• Welcome to Форум на българските шофьори.

iGO Primo

Започната от admin, Петък, 03 Декември, 2010, 22:39:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

loshdancho

Мерси колега , аз ги имам, или поне тези ,които ми трябват.
За хората теглещи тоги магнет ще предупредя:
Абсолютно задължително е да си направите сборка по производители(том том или нафтек....) като задължително всички означения на картата(fbl) ограниченията(ftr) адресите, информацията за знаците, въобще всичко  в папката map трябва да е от един производител, една година, една серия, и един номер ИНАЧЕ НЯМА ДА РАБОТЯТ ОГРАНИЧЕНИЯТА ЗА КАМИОНИ.
пример:
Bulgaria_83_NQ_2012.Q2_120731.fbl
Bulgaria_83_NQ_2012.Q2_120731_(AP).fpa
Bulgaria_83_NQ_2012.Q2_120731_(DA).fda
Bulgaria_83_NQ_2012.Q2_120731_(TI).ftr
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

Люси

А моето Примо  на телефона няма опция камион дали това е защото се слага някакъв допълнителен файл с който аз не разполагам и ако може да ми го дадете!!!

Люси

loshdancho

Лицензи имам, но не знам дали са същите като тези за андроид.

Люси

Като гледам независимо от платформата всичко в IGo е еднакво и би трябвало да стане!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Люси - Събота, 24 Ноември, 2012, 19:32:28
А моето Примо  на телефона няма опция камион дали това е защото се слага някакъв допълнителен файл с който аз не разполагам и ако може да ми го дадете!!!

С каква ОС си? Имам един познат с Ейч Ти Си, все го мислех, че е с Андроид, а той бил с Уиндоус. С Примо още преди повече от година беше много доволен  и му бяха вкарани и знаци и забрани.
     На мой телефон с Андроид ОС, Администратора ми помогна да сложим айГО, версията е 8.3... Прилича на Амиго, няма за камион и спрямо другите навигационни устройства е орязана. Вероятно на телефона е трудно да излиза всичко. Чу се, че вече има и за Андроид, Примо за камион. Но с Уиндоус, има повече предлагане.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Люси

С андроид ми е телефона(Samsung Galaxy Note) но с помощ на колегата loshdancho(жив и здрав да е) всичко вече е на местото си!!!! ;D

vraykov

Голям минус на Примото е че не можеш да редактираш забраните, както при том тома например. Така че ако определена улица е условно забранена, не можеш да премахнеш забраната ако отговаряш на условието и това бърка маршрута ти.

Друг минус е, че тази опция за следене на времето за шофиране е много досадна, неточна и не може да се изключи, често се появява съобщение на половината екран, който ти казва че трябва да почиваш.

Което го нарежда след Томтом-а.

Като плюсове - много езици на глас и интерфейс, вкл. и български, по-опростено меню, много красив интерфейс. Ако избереш TTSглас, няма да скучаеш на пътя. По някога се питам даже не я ли заболява устата.  ;D

admin

Цитат на: vraykov - Неделя, 02 Декември, 2012, 22:51:43
Голям минус на Примото е че не можеш да редактираш забраните, както при том тома например. Така че ако определена улица е условно забранена, не можеш да премахнеш забраната ако отговаряш на условието и това бърка маршрута ти.

Друг минус е, че тази опция за следене на времето за шофиране е много досадна, неточна и не може да се изключи, често се появява съобщение на половината екран, който ти казва че трябва да почиваш.

Което го нарежда след Томтом-а.

Като плюсове - много езици на глас и интерфейс, вкл. и български, по-опростено меню, много красив интерфейс. Ако избереш TTSглас, няма да скучаеш на пътя. По някога се питам даже не я ли заболява устата.  ;D

Можеш да премахнеш абсолютно всяка част от маршрута, през която не искаш да минаваш. Опцията за изключване на следене времето за шофиране при всяко положение се изключва. Утре ще проверя и ще пиша как и откъде става.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Joro

Аз имам Примо на моя телефон и ме разочарова много, набива ме в теснотии , ниски мостове онзи ден във Франция ме наби на мост 3,80 ... А съм вкарал параметри, всичко и накрая нищо.

loshdancho

Като първо трябва да погледнеш с какви карти си.
Менюто за това се намира в началното меню на бутон /още/ после търсиш бутон /автори/  после бутон /за продукта/.
Та там има информация с какви карти и с каква информация за камиони е.
Картите ако са стари или от кофти фирма, Ако информацията за камион е в червено няма как да стане.
После ако си задал къс маршрут пак няма да стане.
Ако си забранил магистрали също.
Ако си дал отметка на черни пътища пак няма да те води.
Ако си забранил преизчисляване на алтернативен маршрут в реално време и се отклониш от начертания маршрут ще те връща на него винаги. В един момент се оказваш на никъде....
Ако си дал да прави обход при задръстване пак има вероятност да те прекара от някъде, където има по-малко движение тъй като в последните карти има и тази информация... не е удачно според мен за камион да те прекарва по тайните пътища.
Може да си дал отметка на исторически трафик,  което също е подобна опция.

Това към настройките.
Другото към теб! Защо караш на сляпо с навигацията, а не преглеждаш и сверяваш с картата  маршрута?
Защо не задаваш междинни точки?
Защо, като се съмняваш в маршрута не попиташ колега?
Даже може да вземеш навигацията с теб и да прегледате двамата от къде те праща и дали това е най-удачният вариант.

Дамян Йончев

Аз 1 година карам със иго примо за сега съм доволен. Давах наскоро да ми качат нови карти и е още по добра така. Весели Празници!

Joro

Теглих картите от един сайт  ама не помня как се казва , аз не карам на сляпо  даже нямам доверие на навигацията , картите са за 2012 Q3 мисля, настроена е на бърз маршрут . Мисля сега си зема некоя китайска навигация и да и кача иго да вида как ще е , че от телефона не ми е удобно да я ползвам.

SEMPER

Не е съвсем по темата, но става дума за софтуер на iGo

Има една чисто нова Тойотка Ярис с те такъв телевизор и подготовка за навигация - има си антена, фърмуера на устройството изкарва менюто, но софтуера не е инсталиран. Всъщност дори не мога да се ориентирам кое не е инсталирано - дали софтуера за навигация, или липсват само карти.

Лесният начин е да се иде при дилъра и той да го инсталира. Софтуера е на iGo , но официалната цена за тази операция е малко над 700 евра. А неофициален начин тук не съществува. Не сме циции, но тук нова шест инчова навигация на Том Том  с доживотен ъпдейт на карти е 140 евро, и просто тези 700+ евра ми се струват безкраино несправедливи.  ::) ??? ::)

Въпроса ми е,ако някой се е ровил в нета, и знае някакво място където е обяснено как се лекува да го сподели. По някои чисто финансови  причини търсим как става по трудния начин  ;D

Колицата си има , CD, USB,както и стандартните интерфеисни букси , все от някое място трябва да може да се тикне софтуера.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Roshko

Цитат на: loshdancho - Събота, 24 Ноември, 2012, 19:14:17
Мерси колега , аз ги имам, или поне тези ,които ми трябват.
За хората теглещи тоги магнет ще предупредя:
Абсолютно задължително е да си направите сборка по производители(том том или нафтек....) като задължително всички означения на картата(fbl) ограниченията(ftr) адресите, информацията за знаците, въобще всичко  в папката map трябва да е от един производител, една година, една серия, и един номер ИНАЧЕ НЯМА ДА РАБОТЯТ ОГРАНИЧЕНИЯТА ЗА КАМИОНИ.
пример:
Bulgaria_83_NQ_2012.Q2_120731.fbl
Bulgaria_83_NQ_2012.Q2_120731_(AP).fpa
Bulgaria_83_NQ_2012.Q2_120731_(DA).fda
Bulgaria_83_NQ_2012.Q2_120731_(TI).ftr

1+ Нещо като идея кой производител да предпочетем?  ::)

Люси

На Navteq според мен са по-добри и по-подробни картите,а също има за всички Европейски държави има камионджийските файлове за най-новите карти!!! :)

Люси