• Welcome to Форум на българските шофьори.

iGO Primo

Започната от admin, Петък, 03 Декември, 2010, 22:39:18

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

abator

Паралелите и меридианите на планетата са си строго определени и се използват много преди появата на GPS системите. Благодарение на тази координатна система се определя местоположението на различни обекти. Ако дадена навигация дава различни координати от реалните, значи тази навигация не струва. Това е моето мнение. Да не би грешката да идва от грешно въведени координати?

abator

fxmaster

Грешката се получава при въвеждане на координати които са в различни формати -  градус с десетична точка и градус, минути, секунди и хилядни.

ПРИМЕР: N 46.112233 не е равно на  N 46°11'22"33

fxmaster

комбайнер

Нека нещата ги проверим по друг начин. Адреса си е адрес за всяка навигация. При един и същи адрес, за разлика от други навигации, "примото" вади други стойности на координатите. Това не значи ,че "примото " като навигация не струва. Просто има някакво недоразумение, недопускащо "пренасяне" информация от една към друга навигация. Може да е нарочно.

djigata

Сга ще провериме дали е така имам две навигации едната е гармин, а другата е waiteko със иго примо щте им задам един адрес да видиме какво ще се получи но мисля ,че знам игото ще бие гармина

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: BoSt - Неделя, 17 Юли, 2011, 19:08:14
За нея специално не съм чул РС,но аз съм качил IGO8 и няма съществена разлика-почти идентични са,като изключим че май няма опция за камион,но не съм сигурен за това понеже съм я дърпал още като излезе,а това е доста време ;). Възможно е да я има и тая опция,но не съм проверявал. Точна е,няма проблем за БГ и е с приятен интерфейс.

Не мога да се съглася, че няма разлика, дори има и принципна разлика в някой неща. На едно устройство имам и двете, Примото е по-усъвършенствано.
Цитат на: комбайнер - Събота, 24 Декември, 2011, 02:27:28
За навигация използвам три софтуера. Всеки си има недостатъците и предимствата и бих могъл подробно да ги опиша, но ще подчертая само един от недостатъците на Иго примото. За разлика от другите софтуери, "примото" има собствена координатна система. Ако  за всички други,
даден адрес е с едни и същи числа за хоризонтал и вертикал, то за "примото", същия адрес е с други стойности на координатите.
                                        Не се шегувам-може да проверите.
Тази разлика в километри е около 35.
Като изключим случая, когато ще търсим точка по координатите и,  "примото наистина е много добро.

Странно наименование, "собствена координатна система". То така можем да кажем, че 1км не е 1км. Виж формата на координатите и можеш да го сравниш с Гугъл Карти. Пробвал съм на Гармин и Примо, въвеждам координати, на едно и също място са.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

route

Kakва в разликата дали на бърз или къс??аз съм сложил на лесно зашото на бърз ме забива по разни тесни улици.сега карам само до Италия и не съм имал проблем на Лесен маршрут,по кратък път ли ще дава на бърз??

admin

Цитат на: route - Вторник, 06 Ноември, 2012, 11:26:48
Kakва в разликата дали на бърз или къс??аз съм сложил на лесно зашото на бърз ме забива по разни тесни улици.сега карам само до Италия и не съм имал проблем на Лесен маршрут,по кратък път ли ще дава на бърз??

При избран "бърз" маршрут навигацията се стреми да те води по пътища, които счита, че ще допринесат за бързо пътуване. При "къс" ще избере възможно най-късия маршрут. Вероятно имаш нещо объркано в останалите настройки. Няма никаква логика при "бърз" да те води по тесни улици.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

route

ами дал съм магистрали и лесен маршрут но незнам защо в Гърция ме вкара през едно село та брах ядове,а на лесен ми пуска по околовръстните

admin

Трябва да нулираш всички настройки от менюто и да върнеш всичко по подразбиране.

nikol

........ами когато нямаше навигации???????

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: nikol - Вторник, 06 Ноември, 2012, 20:03:29

Е, кажи как беше? Ако си работил това време.

Когато не бяха масови навигациите съм правил само един курс до Португалия. Тогава карах предимно градски автобуси и тролеи. Ще се повторя и друг път съм казвал как съм се ориентирал. С автобуса почти всеки ден по една и съща линия, ако все пак не го запомниш, се е случвало да се събираме по 9-10, от 13 на линия и тогава е лесно с маршрута. Тролея, дори да те пратят на непозната линия, по жицата, по жицата и лошо е да изпуснеш пътя горе (жицата).

Като бях малък, един път се возих на влак и един мъж се възмущаваше, че той си е купил кола на тридесет и няколко години. А, сина му сега (198* г.) на 18 вече иска. Пропусна да каже, баща му на колко години за първи път се е возил на кола, а дядо му.
     В този ред първия мобилен телефон си го взех на 28 години. Дали да изчакам децата ми, да станат на 28 и тогава да им взема телефони!?

Ще ме впечатлиш, ако намериш работодател, който да е навит да работи по "стария" начин, "онова" време когато е нямало мобилни телефони!!! Поне на този въпрос, драсни нещо. 
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

admin

Цитат на: nikol - Вторник, 06 Ноември, 2012, 20:03:29

Ползвахме пътни карти... Ама не са много удобни...

Люси

От тук(magnet:?xt=urn:btih:a7affa993e8c164b3b30df3f643f2381f7b82ad3&dn=igo8.3_maps&tr=http://tracker.publicbt.com:80/announce&tr=udp:) може да си изтеглите най-новите карти за IGO Primo, а от(magnet:?xt=urn:btih:b3571e6f38a8b99d138450c95535c0f9ed0aee42&dn=igo8.x_files&tr=http://tracker.publicbt.com:80/announce&tr=udp:) останалия content(POI,3D сгради и релеф!!!
Картите и останалото съдаржание може също да се използвати и за IGO 8.X!!!
Линковете които съм дал са магнет линкове!!!!
Линка е без кавичките!!!!

loshdancho

Цитат на: Люси - Събота, 24 Ноември, 2012, 18:52:01
От тук може да си изтеглите най-новите карти за IGO Primo а оттук останалия content(POI,3D сгради и релеф!!!
Сървърът не е намерен
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Люси

Вече си поправих грешката,просто не очаквах че така ще се получи!!!
Дал съм магнет линкове за теглене!!! ;)
Линка е без кавичките!!!!

Люси