• Welcome to Форум на българските шофьори.

Данъчно задължени лица

Започната от admin, Сряда, 21 Август, 2013, 15:54:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Във връзка с издадени предписания от ИААА за задължителна промяна на данъчно задължените лица в таксиметровите апарати с фискална памет.
Бих искал да разбера законовите разпоредби, на базата на които се вменяват тези задължения на превозвачите.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

petar1991

Админе,какво точно ще им променят на тия апарати ? ???

petar1991

admin

Искат да се смени данъчно задълженото лице, като допускат два варианта - или фирмата превозвач, или водача. Не могат да дадат смислено обяснение от какво е продиктувана промяната и се оправдават с някакви разпореждания.

batalov80

По принцип притежателите на таксиметровите апарати също могат да издават фактури и касови бележки без участието на превозвача.Те са отговорни апарата да не се разпломбира незаконно.Те са задължени пред данъчните да предават запечатаната памет в апарата за контрол при плащане на данъците.Вярно е,че превозвачите печелят минимални суми от тяхната дейност,но според мен превозвача трябва да поеме това задължение.

admin

По принцип не виждам смисъл промяната да бъде извършена, ако не се базира на законови разпоредби. Предположението, че голяма част от фискалните памети се водят на "кухи" фирми си е проблем само и единствено на НАП. Толкова са прости, че 20 и няколко години не могат да измислят начин да си събират лесно и бързо дължимите данъци.

batalov80

Работих с моята фирма за община Пловдив.Дължаха ми около 5 бона.Това беше 2009 г.Не ги съдих,но информирах НОИ,че не мога да платя данъците си за около 2 бона поради тази причина.Остава ми още една година да вляза в закона за давността и да не платя нищо на тази ненормална държава. :-X

batalov80