• Welcome to Форум на българските шофьори.

Жени и шофиране?!

Започната от МИНКО ИЛЧЕВ, Четвъртък, 03 Октомври, 2013, 02:09:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

naum4o

Аха, за застрелване съм ;D Бутам си аз и не ми дреме. Точно в това е комичното. ::) Тя не знае какво прави, а моя милост кротко се е замислил нещо и си бута ли бута... :D
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

naum4o

Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

drago_pavlov

Цитат на: naum4o - Сряда, 16 Октомври, 2013, 21:09:09
Онзи ден имах забавна случка.
...една лелка нещо се мъчи да запали...
Eто тук е разковничето. "Лелка" - тая лелка ако примем, че е била на 45-50 години, взела е книжка преди 5-10 години. А сега ми кажи как човек се учи да "кара" на 40 години? Сигурен съм, че 80% от мъжете, които не са карали до 40 годишна възраст и се качат после на кола ще са същите карикатури...
Примери от ежедневието има хиляди - и с мъже и с жени... Само не знам кои са по комични - аз съм виждал мъж (явно е гоУем мъж), който се беше обърнал по таван на бул. България! И досега не мога да си го обясня как така на прав, широк булевард с 4 ленти можеш да се обърнеш по таван, ама явно може...

drago_pavlov

rolly_s

Цитат на: naum4o - Четвъртък, 17 Октомври, 2013, 05:10:59
Аха, за застрелване съм ;D Бутам си аз и не ми дреме. Точно в това е комичното. ::) Тя не знае какво прави, а моя милост кротко се е замислил нещо и си бута ли бута... :D
Нещо като от ,,Приказки от 1001 нощ"- замислил се и бута  ли бута, дрън, та дрън. Аз имах колега, който имаше С категория, придобита в казармата. Беше 64-ти набор. В продължение на 10 месеца пътувахме всяка седмица на разноски на шефа на около 240км в едната посока. Та тоя колега държеше да пътуваме с неговата кола под предлог, че е по-голяма и удобна и естествено шофираше той. След всяко тръгване се отбивахме на Лукойл да зареди и като церемония се повтаряше един и същ ритуал. Докато зареждаха колата му с газ- той вдигаше капака,вадеше щеката и после доливаше масло. Веднъж се опитах да му кажа, че маслото се мери в студено състояние на двигателя, но получих един отсъстващ поглед. Все пак можеше да ми бъде баща, отказах се. Всеки път, когато решеше да изпревари нещо по пътя, поне 3-4 пъти се хващаше за скоростния лост, явно се чудеше дали да сложи на четвърта, но в крайна сметка винаги си оставаше на пета и по време на изпреварването се лашкаше напред и назад- явно да помогне на автомобила да набере по-бързо. Веднъж имаше проблем с газовата инсталация и се наложи да пали с бутане, и естествено не пали и не пали. Когато вече наклона свърши и аз не можех да бутам повече го попитах на коя скорост е, получих следния отговор-,,На първа естествено". И съм сигурна, че никой не може да го убеди в противното. Той държеше да пътуваме с неговата кола, защото няма доверие на друг, а самият той беше абсолютен некадърник зад волана. Тия са най-страшни! Без значение е полът на водача. Много от жените осъзнават, че шофирането не им се отдава и го зарязват, но мъжете- как? Той мъж, пък няма да има автомобил или ще го вози жена му? Ето тук е разковничето и ,,ахилесовата пета"- мъж е и трябва да се докаже. И хайде да спрем по тая тема- има кадърни и некадърни шофьори, няма мъже и жени!
Не ми казвай какво да правя, защото ще ти кажа къде да идеш

driver1

Цитат на: rolly_s - Четвъртък, 17 Октомври, 2013, 13:45:35
... И хайде да спрем по тая тема- има кадърни и некадърни шофьори, няма мъже и жени!

Това без съмнение е така. Въпросът е: какво е процентното съотношение? Все си мисля, че е в полза на мъжете ПО ПОВЕЧЕТО ПОКАЗАТЕЛИ! Не по всичките.

drago_pavlov

Цитат на: rolly_s - Четвъртък, 17 Октомври, 2013, 13:45:35
  Веднъж се опитах да му кажа, че маслото се мери в студено състояние на двигателя,
Ще обясниш ли защо? Понеже аз нещо не виждам логиката...

ИванТ

В състояние на покой, маслото се стича в картера и може да се добие реална и точна представа за неговото количество само при студен двигател.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

driver1

Цитат на: ИванТ - Четвъртък, 17 Октомври, 2013, 15:53:06
В състояние на покой, маслото се стича в картера и може да се добие реална и точна представа за неговото количество само при студен двигател.

И ква стана ся? Излиза, че нещата опират не до температурата на маслото, а до времето нужно му да се стече в картера. Освен ако не се има предвид и температурното му разширение. :) :) :)

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: drago_pavlov - Четвъртък, 17 Октомври, 2013, 08:11:43
Eто тук е разковничето. "Лелка" - тая лелка ако примем, че е била на 45-50 години, взела е книжка преди 5-10 години. А сега ми кажи как човек се учи да "кара" на 40 години? Сигурен съм, че 80% от мъжете, които не са карали до 40 годишна възраст и се качат после на кола ще са същите карикатури...

Точно, ако мъж след 40 години, се сети да кара. То значи, че няма интерес и много вероятно и да не може!
     Имам приятел доцент по астрономия, пее, свири, но шофиране... Все се оплакваше, че го "късали" на изпита (тогава на 42-43 години). Все пак го взе и много често му давах да кара. И му казах, че ако аз съм го изпитвал, никога нямаше да му дам книжка!

... И досега не мога да си го обясня как така на прав, широк булевард с 4 ленти можеш да се обърнеш по таван, ама явно може...

По американските филми, при лек удар колите се преобръщат с взрив и се запалват?!

Цитат на: driver1 - Четвъртък, 17 Октомври, 2013, 16:30:15
      И ква стана ся? Излиза, че нещата опират не до температурата на маслото, а до времето нужно му да се стече в картера. Освен ако не се има предвид и температурното му разширение. :) :) :)

На някой на щеката има два белега за студено и 80 градуса Целзий. Когато е студено -15, -20, тогава е напълно достатъчно да бъде на минимума. Вероятно, най-добре ниво е на работна температура и достатъчно време да се стече. Но не е лошо и сутрин преди палене да се мери.

По-горе като стана въпрос за съединителя, се сетих че някой на светофар държат на съединител, независимо колко време е - по-често жени.
     Ако двама, мъж и жена и единия каже на другия: "Вкарай я в гаража" (С учебна цел). И другия му отвръща: "Е, точно сега ли намери"! Кой е мъжа кой е жената?
     Друг: "Като съм сам/а, много спокойно си карам!"

Вероятно повечето са ги чували. Имам чувство, че единия пол ходи в едно училище и коментарите са еднакви.

Друг интересен момент е да се движи МПС-то по равен прав участък и периодично да се натиска спирачка. По коментар на жена, така се чувствали по-сигурни!?
     Виждал съм и камион, явно не е жена. Преди всякакви завои, задължително светваха стоповете!!! Тогава карах в фирма където шефа, броеше натискане на спирачка на 100 км (за него нормално е около 30 натискания/100 км). Казах си, има основания затова шефа. 
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

rolly_s

Цитат на: drago_pavlov - Четвъртък, 17 Октомври, 2013, 14:10:03
Ще обясниш ли защо? Понеже аз нещо не виждам логиката...
Ако аз бях задала тоя тъп въпрос- щяхте да ме одъвчете и изплюете, даже без копчетата. Може ли да караш няколко километра и със спирането-вадиш щеката и доливаш. И най-страшното е,че е убеден в правотата си. И това няма връзка с шофирането.

naum4o

Хубаво е, че поддържаш контрата. Няма да е интересно иначе. Този спор ще е вечен. Поне докато не изчезнат автоматиците и парк асистансът.  ;D

Бриги Магнито

.
Примери от ежедневието има хиляди - и с мъже и с жени... Само не знам кои са по комични - аз съм виждал мъж (явно е гоУем мъж), който се беше обърнал по таван на бул. България! И досега не мога да си го обясня как така на прав, широк булевард с 4 ленти можеш да се обърнеш по таван, ама явно може...
;),снимчето отдоле не е бул.България ма откъм от ленти го докарва

Цитат на: rolly_s - Четвъртък, 17 Октомври, 2013, 17:42:14
 Може ли да караш няколко километра и със спирането-вадиш щеката и доливаш.
Мое,язека и щека не вадим оти съм видел,че нема  ;) сабале,ма ме е мързело му ливнем и за туй му го ливвам га ми падне

drago_pavlov

Цитат на: rolly_s - Четвъртък, 17 Октомври, 2013, 17:42:14
Ако аз бях задала тоя тъп въпрос- щяхте да ме одъвчете и изплюете, даже без копчетата. Може ли да караш няколко километра и със спирането-вадиш щеката и доливаш. И най-страшното е,че е убеден в правотата си. И това няма връзка с шофирането.
Въпроса хич не е тъп!
Това "и със спирането-вадиш щеката и доливаш", а първоначално твърдиш "че маслото се мери в студено състояние на двигателя", което е абослютна глупост!!!
Дали студен или топъл двигател няма значение, стига да си изчакал 5-10 мин. да се стече всичко в картера.
Ако решиш че температурното разширение на маслото можеш да го видиш на щеката няма да коментирам повече  ;D

rolly_s

Цитат на: drago_pavlov - Петък, 18 Октомври, 2013, 08:13:54
Въпроса хич не е тъп!
Това "и със спирането-вадиш щеката и доливаш", а първоначално твърдиш "че маслото се мери в студено състояние на двигателя", което е абослютна глупост!!!
Дали студен или топъл двигател няма значение, стига да си изчакал 5-10 мин. да се стече всичко в картера.
Ако решиш че температурното разширение на маслото можеш да го видиш на щеката няма да коментирам повече  ;D
Толкова ми додея да ти се обяснявам за всяка дума и фраза- именно в студено състояние се мери, не заради температурно разширение, а защото не се е отекло маслото и е по магистралите. Писах, че спира и веднага се хваща в щеката. Сега коментари, че можело веднъж да е видял, че има нужда от доливане и да завие капачката, да дойде да ме вземе и на излизане от града пак да вдигне капака ,за да долее си е търсене всевъзможни опити да се оправдае един МЪЖ. А като тръгваме в обратна посока-същата церемония с гаранция, че не го е проверил преди запалване. И веднъж вече те помолих да не се заяждаш, но явно ме смяташ за единствената възможна жертва, защото всеки друг ще ти сипе каквото трябва и колкото трябва. Пък ти явно имаш нужда да се изявяваш като дразнител. И защо не коментираш факта, че пали на първа?

drago_pavlov

Цитат на: rolly_s - Петък, 18 Октомври, 2013, 09:58:32
Толкова ми додея да ти се обяснявам за всяка дума и фраза- именно в студено състояние се мери, не заради температурно разширение, а защото не се е отекло маслото и е по магистралите. Писах, че спира и веднага се хваща в щеката. Сега коментари, че можело веднъж да е видял, че има нужда от доливане и да завие капачката, да дойде да ме вземе и на излизане от града пак да вдигне капака ,за да долее си е търсене всевъзможни опити да се оправдае един МЪЖ. А като тръгваме в обратна посока-същата церемония с гаранция, че не го е проверил преди запалване. И веднъж вече те помолих да не се заяждаш, но явно ме смяташ за единствената възможна жертва, защото всеки друг ще ти сипе каквото трябва и колкото трябва. Пък ти явно имаш нужда да се изявяваш като дразнител. И защо не коментираш факта, че пали на първа?
Виж сега - на маслото му трябват точно 5 мин. да се стече от "магистралите". Това със студения двигател е пълна простотия.
И за пореден път ти казвам - не се заяждам конкретно с теб. Не си ми толкова интересна, че да ти обръщам толкова внимание.
И не те смятам за единствената възможна жертва - отвори други теми, виж други мои мнения... Опонирам на всеки, който според мен не е прав. Дори на личности като driver1, чиито мнения по принцип ми допадат, им опонирам - темата за италианските автомобили например.
А относно това кой колко може да ми "сипе" - рядко се намира някой, който да ми "сипе" по простата причина, че не се изказвам неподготвен. За разлика от теб, дето си мислиш, че си компетентна по всички въпроси, а на практика редовно някой ти "сипва" и то с големия черпак...
И пак ти казвам - не си ми толкова интересна, че да ти опонирам на всяко мнение. Просто обичам да "сипвам" на хората, които се изказват неподготвени  ;)

rolly_s

Цитат на: drago_pavlov - Петък, 18 Октомври, 2013, 10:18:07
Виж сега - на маслото му трябват точно 5 мин. да се стече от "магистралите". Това със студения двигател е пълна простотия.
И за пореден път ти казвам - не се заяждам конкретно с теб. Не си ми толкова интересна, че да ти обръщам толкова внимание.
И не те смятам за единствената възможна жертва - отвори други теми, виж други мои мнения... Опонирам на всеки, който според мен не е прав. Дори на личности като driver1, чиито мнения по принцип ми допадат, им опонирам - темата за италианските автомобили например.
А относно това кой колко може да ми "сипе" - рядко се намира някой, който да ми "сипе" по простата причина, че не се изказвам неподготвен. За разлика от теб, дето си мислиш, че си компетентна по всички въпроси, а на практика редовно някой ти "сипва" и то с големия черпак...
И пак ти казвам - не си ми толкова интересна, че да ти опонирам на всяко мнение. Просто обичам да "сипвам" на хората, които се изказват неподготвени  ;)
Няма значение мнението ти!

rolly_s