• Welcome to Форум на българските шофьори.

Алкохол и шофиране

Започната от admin, Четвъртък, 12 Май, 2011, 11:07:50

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

admin

Аз лично употребявам алкохол много рядко, но ми е интересно какво мислите за употребата му след шофиране. Срещал съм колеги по разни паркинги, които едва чакат да им свърши работното време и да започнат да пият.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

BoBy_BoY

Моето мнение е крайно:
                                     Алкохол–да, но волан-не!

BoBy_BoY

admin

Цитат на: boby_yor - Четвъртък, 12 Май, 2011, 11:10:22
Моето мнение е крайно:
                                     Алкохол–да, но волан-не!

Това е задължително за всеки уважаващ себе си човек, но ми се е случвало да видя буквално пияни шофьори. Последният път беше на турския паркинг на Винга в Румъния. Бяха 4 или 5 човека и поне двама от тях направо залитаха и не можеха да говорят свързано. Грозна картинка.

BoSt

Наистина е грозно,но има хора за това пътуват,а в Румъния(и не само) за алкохол компромис няма. Допустимото е 0.00 промила. Лошото е, че пият а после не се знае кого ще зачернят. На голяма пауза нека си пийнат, но да са шен като се наспят и да тръгнат да карат. От алкохола, неспазването на шайби, недоспиване, преумора излезе и последващите обстоятелства ни удостоиха с честа да ни наричат "ТИР-ористи"-под общ знаменател.

ifchu

Сега цената на горивото е по висока от това на бирата .....
<<<<< ПИЙ ... НЕ КАРАЙ >>>>>

Много ми е интересно ... пример ще дам с Испания .
Испанеца като се наобядва, задължително пие 2-3 чаши вино, а след това в камиона или колата (това си е напълно нормално при тях)...

редактиран правопис
малко луд и много гламав. :)  ιlιlι.|̲̅̅●̲̅̅|̲̅̅=̲̅̅|̲̅̅●̲̅̅].ιlιlι

Trucker_Boy

Цитат на: ifchu - Четвъртък, 12 Май, 2011, 19:25:06
сега цената на горивото е по висока от това на бирата .....
<<<<< ПИЙ ... НЕ КАРАЙ >>>>>

много ми е интересно ... пример че дам с испания .
Испанеца на обед като се наобядва и задалжително пии 2-3 чаши вино и след тва в камиона или колата (тва си е напално нормално при тях)...

Не е нормално голяма част от водачите след края на работният ден да пият толкова много ,че да не могат да тръгнат или да застрашават останалите на пътя ! Недопустимо е да има такива водачи по пътищата , никога не трябва да човек да сяда зад волана дори и да е употребил малки количества ,защото и най-малкото количество забавя реакциите!

www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

SOLAR

Полицай спира автомобил с пиян водач.
- Защо караш като си пил ?
- М-м-ми кат` нимоа да одя, к-к-кък да си идддда у дома ?

За всяко нещо си има причина.
И на мен се бе случило веднъж. Съсед бе изпуснал предмет в/у главата на детето ми. Бях на 1-2 чашки, но го откарах до "Бърза помощ". След това колега ни върна обратно.

А поляците сутрин пият по 1-2 бири за изтрезняване... Коментара е излишен.

BoBy_BoY

Цитат на: SOLAR - Петък, 13 Май, 2011, 08:27:49
Полицай спира автомобил с пиян водач.
- Защо караш като си пил ?
- М-м-ми кат` нимоа да одя, к-к-кък да си идддда у дома ?

За всяко нещо си има причина.
И на мен се бе случило веднъж. Съсед бе изпуснал предмет в/у главата на детето ми. Бях на 1-2 чашки, но го откарах до "Бърза помощ". След това колега ни върна обратно.

А поляците сутрин пият по 1-2 бири за изтрезняване... Коментара е излишен.

http://vbox7.com/play:cc5f7d09
 Шпрайт, а?
А,скивайте и тука, мале, мале! :o
http://vbox7.com/play:cc5f7d09

jonsan69

Така е пийнеш ли не сядай зад волана.Три години живях и работих в Белгия,там моят шеф с жена си като седнат да обядват изпиваха една бутилка вино след това се качваше на джипа и тръгваше за тях е нещо нормално това.

tcvetan161

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Ма бацета оно си измислено бре,щом алкохола пречи на шофирането,спирайте шофирането бре,а наздраве.

!.!.!

Ник не е лошо като идея,но ако спрат шофирането няма да има пари за алкохола.За това по добре да си карат колкото карат и после да захвърлят ключовете и да засядат по масите.Спорен ден от мен :)
Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

!na

Любима тема  :(

Едва ли ще се намери смелчага да драсне тук, макар и анонимен, че си пие и кара на воля и не вижда проблем в това. То и няма какво да се разсъждава по темата, ясно е, че алкохола дори в минимално количество въздейства върху способността за шофиране и реакция.

По-интересно ми е какво ще кажете за шофирането и говоренето по телефона?
Непрекъснато виждам по пътищата шофьори на камиони (не споменавам другите шофьори, защото не за тях иде реч тук), които говорят по мобилните в движение и разбира се без хендс фри дори. Според статистиката разсейването от говоренето по телефона е допринесло за доста повече ПТП-та отколкото употребата на алкохол.
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

godji

Пиян не карам . Случвало ми се е да си карам колата на една бира , но с камиона даже и маневри не съм правил след като съм пил.Вечер не си позволявам повече от една бира или 50-на грама твърд алкохол!
А за говоренето по тел. използвам хендс фри ! Наскоро шефа ми подари КАР_КИТ и вече мога да говоря и по двата тел. без да се налага постоянно да сменям слушалката !
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

imter

Мисля,че това е до лично самосъзнание на всеки от нас.Но все пак човек трябва да има някакви принципи,особено ако е професионалист.

imter