• Welcome to Форум на българските шофьори.

Прабългарите

Започната от martin stanev, Понеделник, 30 Декември, 2013, 20:56:52

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

динко

Американ не се отчайвай,янките от кой край на тая земя са.А сега сериозно тук в Италия има един връх казва се Челе Ди Булгария,туй е останало от предците ни също и наименования на Български, местните не могат да ми обяснят какво означава синя роза име е на един мост,доста наши следи има тук,Корбета град в северна Италия се говори,че носи името на Кубрат.Живи и здрави,готина тема разчувства ме.

динко

Красимир Тодоров

На гражданите на другите държави казвайте единствено това, че нашата история е базирана в огромен процент на източници идващи от наши съседи или директно врагове. Понеже всеки си величае историята и не ни вярват, пък нашата други я величаят.
Всичките ни документи са унищожени при няколкото кризи и най-вече при османското нашествие. И да, колегата е прав, дали във Ватикана или навсякъде по музеите на запад, там е каквото има останало за нас. При бягството от османците именно ние и братята източни ромеи (защото не сме нищо друго освен една кръв с тях) сме създали западния Ренесанс - наука, култура... До тогава там е било тъмно и гадно за живот. След османското нашествие на балканите там се раждат Леонардо и Микеланджело например.
Тоест благодарение на нашето страдание Европата сега е добре. Откъдето и да го погледнеш сме велики, дори и като мъченици

А срещу проф. Димитров не е хубаво да се говори дори с ирония. Това е един голям българин. Единствено не съм съгласен с него по един въпрос, а именно, че у нас не е имало турско робство.. но това е друга тема.

Красимир Тодоров

admin

Цитат на: Красимир Тодоров - Сряда, 01 Януари, 2014, 13:28:46
А срещу проф. Димитров не е хубаво да се говори дори с ирония. Това е един голям българин. Единствено не съм съгласен с него по един въпрос, а именно, че у нас не е имало турско робство.. но това е друга тема.

Кога, къде и дали го е казал това?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Красимир Тодоров

Прочети книгата му "12 мита за българската история". Има я и в електронен вид.
Мисля че там го е казал. Не съм си на моя лаптоп за да ти копирам.

driver1

Тъй като тук забелязах известно залитане си позволявам да се включа. Това може да бъде изтълкувано превратно, но уверявам ви, то е защото не искам да заприличваме на македонците от чийто ген се е пръкнал и Александър Македонски и Туранага-сан!
   Не е укоримо един човек да се гордее с миналото на нацията си. Но трябва да е наясно, че за това минало заслуга имат други хора, други поколения. По-често трябва да обръща поглед към настоящето си, то е резултат на дейността на нашите съвременници и на нас самите. А не е повод за гордост. Приповдигнатия тон е едно, а действителността - друго.
   България бавно умира. Убива я собствения и народ! Това е парадокса. Не можем да се оплачем от нашественици с мечове и ятагани. Времената са други. Сега злодеите са със бели якички и вратовръзки. А едно зомбирано, разединено и неориентирано народонаселение гледа, гневи се виртуално и чака спасителя. Поредния!
   Това народонаселение не го харесвам. Нещо повече - презирам го. Не бързате да ме заклеймявате в липса на патриотизъм. И други мислят като мен -  какво, като сме дали на вси славяни книги да четат и писменост, като вече българският народ не може да чете и пише! Тази нова година отново ще отшуми с весели пожелания, тъпоумни предавания Санта Клаус и чалга. Отново ще има катастрофирали младежи, намушкани в болниците, препили в изтрезвителните, замръзнали просяци, умиращи самотни старци в селата. И отново телевизиите ще бълват покварени послания. Фалшиви усмивки, изстрадани пожелания и липса на сняг. Дори природата и писна и реши да покаже колко сиво и мръсно е съзнанието на един изчезващ сега а някога велик народ! Елементарен, прост, злобен, чуждо угоднически, усмихващ се единствено на нещастието и никога съпричастен с успехите на другите. Народ който обича повече чуждите от колкото себе си. Народ събрал най-лошите черти от всички етноси , които са минали и клатили жените му тук в продължение на стотици години. Кошче за некачествен генофонд. Народ обичащ простотията, народ от 13 годишни, които се друсат и чукат в тоалетните на Чалготеките. Народ от мишки заврени в панелките стискайки дистанционото като лъвове и треперещи пред Везира в службата. Народ без занаяти, една остатъчна утайка от древните Траки, Славяни и Прабългари.
     Замислете се!
     Нека заклемяването започне - СЕГА!

ivopifeca

Цитат на: driver1 - Сряда, 01 Януари, 2014, 15:31:20Тъй като тук забелязах известно залитане си позволявам да се включа. Това може да бъде изтълкувано превратно, но уверявам ви, то е защото не искам да заприличваме на македонците от чийто ген се е пръкнал и Александър Македонски и Туранага-сан!
   Не е укоримо един човек да се гордее с миналото на нацията си. Но трябва да е наясно, че за това минало заслуга имат други хора, други поколения. По-често трябва да обръща поглед към настоящето си, то е резултат на дейността на нашите съвременници и на нас самите. А не е повод за гордост. Приповдигнатия тон е едно, а действителността - друго.
   България бавно умира. Убива я собствения и народ! Това е парадокса. Не можем да се оплачем от нашественици с мечове и ятагани. Времената са други. Сега злодеите са със бели якички и вратовръзки. А едно зомбирано, разединено и неориентирано народонаселение гледа, гневи се виртуално и чака спасителя. Поредния!
   Това народонаселение не го харесвам. Нещо повече - презирам го. Не бързате да ме заклеймявате в липса на патриотизъм. И други мислят като мен -  какво, като сме дали на вси славяни книги да четат и писменост, като вече българският народ не може да чете и пише! Тази нова година отново ще отшуми с весели пожелания, тъпоумни предавания Санта Клаус и чалга. Отново ще има катастрофирали младежи, намушкани в болниците, препили в изтрезвителните, замръзнали просяци, умиращи самотни старци в селата. И отново телевизиите ще бълват покварени послания. Фалшиви усмивки, изстрадани пожелания и липса на сняг. Дори природата и писна и реши да покаже колко сиво и мръсно е съзнанието на един изчезващ сега а някога велик народ! Елементарен, прост, злобен, чуждо угоднически, усмихващ се единствено на нещастието и никога съпричастен с успехите на другите. Народ който обича повече чуждите от колкото себе си. Народ събрал най-лошите черти от всички етноси , които са минали и клатили жените му тук в продължение на стотици години. Кошче за некачествен генофонд. Народ обичащ простотията, народ от 13 годишни, които се друсат и чукат в тоалетните на Чалготеките. Народ от мишки заврени в панелките стискайки дистанционото като лъвове и треперещи пред Везира в службата. Народ без занаяти, една остатъчна утайка от древните Траки, Славяни и Прабългари.
     Замислете се!
     Нека заклемяването започне - СЕГА!
Аз съм съгласен с теб за това,което представляваме днес,но познавайки и дискутирайки историята ни,може и постепенно да надделее у нас чувството за гордост,че сме българи и постепенно то да надделее над мишия ни манталитет,който в момента ни е обсебил :)

loshdancho

Цитат на: Красимир Тодоров - Сряда, 01 Януари, 2014, 13:28:46На гражданите на другите държави казвайте единствено това, че нашата история е базирана в огромен процент на източници идващи от наши съседи или директно врагове. Понеже всеки си величае историята и не ни вярват, пък нашата други я величаят.
Всичките ни документи са унищожени при няколкото кризи и най-вече при османското нашествие. И да, колегата е прав, дали във Ватикана или навсякъде по музеите на запад, там е каквото има останало за нас. При бягството от османците именно ние и братята източни ромеи (защото не сме нищо друго освен една кръв с тях) сме създали западния Ренесанс - наука, култура... До тогава там е било тъмно и гадно за живот. След османското нашествие на балканите там се раждат Леонардо и Микеланджело например.
Тоест благодарение на нашето страдание Европата сега е добре. Откъдето и да го погледнеш сме велики, дори и като мъченици

Малиии ти прати не само Божидар  Димитров в пенсия. Даже античките мАкедонски историчари не жънат пред теб.
 След малко очаквам да се напише, че прабългарите са разпространили християнството в Европа.
 Ама къде забравихте античната култура, Римската империя, Даките, Атила, Викингите,  300год.византийско робство и 500 турско, Къде забравихте родоотстъпничеството на Расате, и разпокъсаността на държавата при османското нашествие.
 Преди време ми попадна статия  на Б. Димитров. в която се каваше, че сме асимилирали 104 други националности.
 Та къде е прабългарският геном се чудя.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Красимир Тодоров

Ето виждаш ли Лошданчо как стават нещата. След малко съм щял да кажа еди какво си, и макар да не съм го казал, то излиза все едно че съм. Ето това е един от елементарните начини да манипулираш колегите тук.
Има още един начин, използваха го в началото на деветдесетте вестник 24 часа, сега жълтите издания. Казва се твърдение под въпрос и ето примера:
"Лошданчо......????"

С голями букви на първа страница... това е живота...

loshdancho

Добре си запознат. Я разкажи нещо тогава за богомилите, къде се зараждат, религиозни ценности, възникване влияние.
Видинското царство, или как не сме се притекли на византийците на помощ когато са воювали с османската империя.
Разкажи ми и кога по кои години Солун е бил български  какво е коренното му население.

Красимир Тодоров

А защо трябва да го правя? За да почнеш след това да ме принизяваш до собственото си ниво? Такъв съм бил, онакъв съм бил.
Ако се интересуваш за богомилството, информация има много. Ако искаш да я разбереш по-увлекателно прочети една книга - "Дъщерята на Калояна"
А ако искаш да дадеш лош пример с него - не си познал.
Не разбрах останалите факти защо ги даваш, не е и важно.
Драйвър, това което си написал е много вярно, но то е следствие на именно непознаването на собствената си история. Ако питаш един средношколник какво помни от историята ще чуеш че Крум рязал ръце, изкоренявал лозя, биели сме съседите хем яко и винаги, Симеон бил най-якия от всички царе и малко за Левски. Толкова. Вчера гледах господари на ефира и останах като гръмнат колко е опростял народа и колко цигани се броят българи... това е жалката истина. Прост народ, не чете и не мисли.... И не работи

loshdancho

Защото в пространството битуват митове, премълчаване и изкривяване на факти, върху които се осланя прословутата българска гордост.
В частност пример с товоя любим лидер.
А хората чули недочули ги повтарят и накрая се получава това:
ЦитатПри бягството от османците именно ние и братята източни ромеи (защото не сме нищо друго освен една кръв с тях) сме създали западния Ренесанс - наука, култура... До тогава там е било тъмно и гадно за живот. След османското нашествие на балканите там се раждат Леонардо и Микеланджело например.
Какво да кажем тогава за Боянската църква.

Красимир Тодоров

Това което съм написал е самата истина, заставам зад нея защото съм я осмислил и разбрал, а съм я прочел в научните трудове на мастити български историци.. Никой от тях не е Александър Фол например, който е анти историк, нищо че е академик. Една от книгите които носех във франция докато работех в КЙ беше "Кратка история на България" на Фол, идвало ми е да изтръгна страниците след 1917 година, за да ми е по леко на багажа. Гащи не съм носил, ама тухличката си е с мен.

Вчера гледах как един мангал беше убеден, че ако ходи пред електромера на улицата той отчита от движението и трупа сметка.. как да го разубедиш? Май нема смисъл да обяснявам факти по история, пред човек и ли хора, които не са прочели нищо по въпроса след задължителното от училище. А и там чели като да мине.

Така.. сега какъв проблем имаш с "прословутата българска гордост" както съм те цитирал. Тоест да не сме горди че сме българи ли? А с какво да се гордеем, че сме какви? Какви митове си чел? Че произхождаме от велико племе? Или сме премълчали факти? Кои? Че комунистите взривяват костите на моята икона Раковски?
И пак съм горд, че съм българин.

loshdancho

По начина коментиран тук, ми прилича на разбор след 5 ракии на тема ти уважаваш ли ме мен.
Та по темата за великото племе- колко да е велико, щом е заплашено от поробване и унищожаване.
Та погледната от друг ъгъл това е причината за заселването на Аспарух по тези зами.
И не българите спират османското нашествие, а точно обратното- поради отслабената и нацепена държава не можеща да окаже съпротива. А османската империя я спират западните сили при Виена .
За ренесанса....Микеланджело...., още един мит.
 Та както в днешна Италия има местности и имана с български корен в България има села около София дължащи името си на рицари кръстоносци.
Това ми звучи като племето Македон в далечна Азия дало началото на "Македонската  нация"

Красимир Тодоров

Явно ще трябва да се преместя на моя лаптоп, там са ми всички исторически книги и да ти цитирам някой историк.. но дори и тогава ти ще си против..
Е нема такова животно (за жирафата стаава въпрос)

loshdancho

Цитат на: Красимир Тодоров - Сряда, 01 Януари, 2014, 18:48:15
Явно ще трябва да се преместя на моя лаптоп, там са ми всички исторически книги и да ти цитирам някой историк.. но дори и тогава ти ще си против..
Е нема такова животно (за жирафата стаава въпрос)
Не казвам, че няма такова животно.  Просто се хиперболизират определени неща от историята с цел повдигане на духа .
Най- добре се вижда отстрани, но когато си пристрастен ,както всеки един националист си в състояние да премълчиш някои неща.

loshdancho