• Welcome to Форум на българските шофьори.

Прабългарите

Започната от martin stanev, Понеделник, 30 Декември, 2013, 20:56:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Красимир Тодоров

Не съм националист, а патриот, има голяма разлика. Аз уважавам чуждите националности и култури, дори да са в България.
Ето, ще ти кажа нещо което се премълчава. Имало е преди 30-40 години лоби да се представи едно място за гроба на Левски. Тоест след спор това ли е или не гроба на Апостола, надделява мнението, че не е това. Разбира се, веднага се задава въпроса лошо ли е да имаме гроб на такъв велик българин, макар и да не е истински ще е място, на което да се поклоним.
Как мислиш ти, добре ли щеше да е да се покланяме на лъжлив гроб, за да сме като Македонците, да имаме история.
Ние имаме толкова много история, че само ако се опитаме да я покажем и ще изумим света, не трябва да се напъваме... малко само да загатнем.
Пак повтарям, нашата история,  особено онази, с която сме най-горди, се базира единствено и само на чужди анали. Как да не сме горди, когато врага ни хвали?! Как да не се гордея, като мога да сложа на мястото му всеки чужденец, ако каже и дума срещу България? Как да не се радвам, като ни мразят я Фиромци, я Сърби, я традиционно заради спорта Гърция, я глупава Румъния.. и как да не се радвам, като от страх от голяма и велика България, Берлинския договор ни унищожава? От страх от нас... не разбира те ли? Ние и сега имаме държава и домове, а сме толкова зле, а ако ни се даде шанс да заработим истински? Ако се обединим зад някоя велика кауза всички българи? Тогава какво става?
Ето ти факт, нямаме си гроб на най-великия българин, и все пак сме горди, че сме го наследили. Макар, че едва ли сегашното положение би му харесало...

Красимир Тодоров

Hino

Не бих искал да влизам в каквито и да е спорове, нито пък ще тръгна да "скачам" на хора, който са първо много по отдавна в този форум, второ, със сигурност са по-големи от мен ( и респективно трябва да бъдат уважавани за това) и трето защото всеки има право на собствено мнение. Просто възпитанието ми не го позволява. Въпреки самата тема.

Само бих искал да внеса малко уточнения. Първо, контекста на написаното от мен в частта за Кхан Тервел и спирането на османците е информация, датирана от мноооого векове назад и с извори - САМИТЕ ВИЗАНТИИЦИ. Което пък от своя страна, изхождайки от хилядите факти от историята, трябва да значи само едно ---> написаното от тях, да се умножи ПОНЕ, ама ПОНЕ по 3,14 (  ;D) в контекст за НАША полза. Защото всички знаем колко са ни мразили и как си пишат избирателно. Именно затова написаното от тях е повече от гаранция за това какво всъщност е направил Тервел тогава.
Друго - османците били спрени във Виена. Да, но аз писах за Тервел и неговото спиране на османците, а това за Виена е 6-7 века ПО-КЪСНО, тогава когато картата на Балканите и Европа е КОРЕННО различна. Разликата в периодите е много голяма. Нашата държава е много различна по това време. Апропо, управлявана от рода Асеневци пред последните ( тогава) години, а не от Крумовата , камо ли от Дуловската династии. ОСНОВОПОЛАГАЩ ФАКТ е това. Отделно да не говорим кои точно налага МАСОВОТО "побратимяване" на кралските фамилии тогава. Започва "омешването" на кръвта на нашите Царе с всякакви други ( еквивалентни естествено) наши съседи. С ВСИЧКИ. Малко или много резултатите и историята са кръсноречиви.

Самото падане на България под турско робство е много дълга тема. Тези от вас който незнаят, или не са се интересували, нека да го направят. Нека да прочетат малко и да се позаинтересуват ОТКОГА е падението на Царският род на нашата държава, края на които идва с падането ни под османско робство!!!!
Да се заинтересуват например от това коя е ЕВРЕИКАТА Сара - пратена от Венецианската фамилия Биджерано ( между другото ПРЕЛЮБОПИТЕН ФАКТ е , че Лидия Шулева е по бащина фамилия Биджерано!!!). Венеция по онова време е може би най-силният и ВЛИЯТЕЛЕН център в Европа. Как тази евреика става християнка (!!!!!!!!!!!!!!), нещо напълно нормално за чифутите, само и единствено с цел да си постигне целта за която е изпратена. Тя става жена на Иван Александър, а той си има жена по онова време (влахиня). Взима Сара, която с цялата си наглост се преименува с името на първата му жена - Теодора и оттогава всичко става най-ужасният филм за нашата държава.
Евреина ( ДОКАЗАНО) предал Търновград е от личната свита на Сара!!! Жидов гроб ви говори нещо нали? Отделно сина на Сара става престолонаследник, но НЕ ПО ПРАВО, защото не е най-големият, а изцяло благодарение на майка си. И прави най-голямата грешка която може да се направи тогава. Вместо да приеме предпожената помощ от сръбското царство тогава ( защото те съзнават, че е по-добре да са заедно с нас в отпора срещу османците, отколкото сами, понеже ще ги чака нашата участ, да не говорим че сме със смесени царски родове тогава с тях) той....... обявява война на сърбите?!?!?! При положение, че сме в толкова лошо положение откъм армия и откъм точен момент.
Има една приказка - разделяй и владей...... точно това става. Единствено благодарение на майка си, Шишман прави най-смешните грешки който е възможно да се направят и резултата е налице.
Апропо - първородният син на Иван Александър - Михаил Асен умира в битка. Следващият по всички канони трябва да е престолонаследника. Това е Иван Срацимир. Да ама не. Баща му Александър, след женидбата си с евреиката Сара, изпраща първата си жена ( и майка на Срацимир) в.....манастир. Същият този урод, втората му жена Сара, издеиства НЕЙНИЯТ първороден син Иван Шишман да е наследник на трона!!! Това е пртив всякаква логика, но тя успява. Резултатите са налице. Разделяне България на три и падането и под османско робство. Вече България не е никакъв проблем пред Европа и най-вече евреите.
Самият Иван Срацимир обаче, се оттегля във Видин и се брани с чест и достоинство, типично в български дух. Ако си спомням правилно, Видинска България (с ИСТИНСКИ Български владетел), пада някъде около 1422 година ( ако си спомням добре) при наследника на Срацимир, сина му Константин 2 Асен......

Според вас, ако никой не ни е броя за живи и не сме били много важен център и ФАКТОР , НЕ САМО на Балканите....... каква е логиката на тези всичките събития? Кой въобще ще се занимава с нас? Изключително просто е да се видят фактите и да се разбере, че ги е било СТРАХ от нас, от България и са се опитвали много пъти да ни поробят. Понякога с успех, повечето случай без. Но ние сме се ЗАПАЗИЛИ. ВЪПРЕКИ ВСИЧКО. Така, че моля........ просто внимавайте с констатациите, понеже историята е кръсноречива и са единици държавите който въобще са се запазили, камо ли да се похвалят с 1300 годишна при това КАКВА история и успехи. Да не говорим, че както вече споменах....... 99% от историческите извори са от именно тези КОЙТО ДОКАЗАНО НИ МРАЗЯТ В ЧЕРВАТА. По ориния на съдбата, част от техните наследници са "важните" през последните 2-3 столетия. Спорде вас, ......дали ще напишат нещо хубаво за нас? Дали незнаят кой сме всъщност и дали биха позволили да се говори за това??? Аз защото не мисля....

А относно това какво се случва през последно време с нас и с нашият български дух и начин на живот..... Много е просто - след освобождението ни, в 95% от случайте не са ни управлявали истински българи, а само чужденци и/или 100% ПОДВЛЯСТНИ на чужди интереси. Кога сме били независими? Никога от 1878 година насам. Най-малко пък от 89-та година насам. Комунистите унищожиха интелиценцията ( въпреки, че през призмата на времето, все пак направиха и нещо за самата страна, факт!) издигнаха само събрани от планините и полетата "вождове".......след 89-та демокрацията ДОКАЗАНО наложи нов модел, който в типичен американски стил издига култа единствено и само към парите........ Бавно и методично ни заличават и налагат цигани и турци ( особенно), както и абсолютно национални предатели .......  И още сума ти и случай.
В тази връзка, да.....това което писа някой в предишните коментари за новото поколение е отчасти вярно. Съгласен съм защото това е фактология, а не измислица. ОБАЧЕ, никак не всички са такива. Голям процент да, но не и всички. Аз все още вярвам, че тези "модерните" педали и курви и простаци, много бързо могат да изчезнат и , че болшинството от нас българите сме си ВСЕ ОЩЕ с типичният БЪЛГАРСКИ ДУХ и нас тези модерните простотии никак не ни "ловят". Кой каквото ще да си мисли, но аз под общ знаменател "прост българин" или "прост народ, слаба държава", НИКОГА, повтарям НИ-КО-ДА няма да се  асоциирам. Просто мерси. Знам си историята, знам си фамилията ( с която се гордея, защото има огромна прочина за това) и аз лично НИКОГА няма да се оставя, на тези "модерните" ГМО-та, да ми диктуват на МЕН точно, какво да мисля, какво да правя или в какво ( особенно история) да вярвам. Ще имат да вземат. И считам, че колкото повече от НАС го направят, толкова по-добре и толкова по-бързо ще излезем от отвратителното положение в което е страната ни.

И последно. Междуособиците и караниците, който сега "модерните" и "силните на деня" се опитват да ни пробутат като типично българска черта......... винаги ми е било много смешно да ги слушам. Наи-малкото защото ние сме капка в морето на фона на ........ историята на Римската Империя, на Византия и т.н. ( да не говорим как там са се чукали като пушкалки мъжете с мъже, а ние НИКОГА). ТАМ са се карали постоянно, там почти НИКОГА не са се разбирали, там са КРАЛИ поголовно.....не при нас!!!!  Това продължава и до ден днешен. Ако си мислите, че в модерната политика няма кражби и схеми, при това в цял свят и ОСОБЕННО Европа......значи.......     Това, че се говори само НИЕ какви сме били, ние какво сме правили, ние колко сме лоши, е плод на един добре замислен план които се изпълнява откакто станахме "демократична" държава. Фактологията е кръсноречива......... СЪЩОТО е навън, там просто не се говори и не се акцентира върху това. Поради ред причини.

Като заключение....... има; съм възможността през последните години да живея на различни места ( 4 дъжави). Никак не съм стар (  ;D) и смея да твърдя, че имам реален поглед върху всяка една "младеж" и поколения. Искам да Ви информиран, че ако си мислите, че ние българите и нашите деца са най-простите и глупави......искам да Ви заявя, че нямате НИКАКВА представа за реалността. По просто племе от холандците НЯМА. Друсане, наркотици почти задължително кръвосмешение ( родово) , огромно самочувствие ....... Те дори незнаят ( питам съм поне 50 пъти, с 49 грешни отговора) откъде им идват хилядите водни канали в държавата им!!!! Рекорда беше отговор (на сина на шефа на завода на Даф във Валкенсваард!!!): "някъде от една английска река идват и се разпределят тук "  :o :o :o .
Примери много Германия, Италия ( северна са най-добре, и поне са ХОРА), Испания........ ако си мислите, че са много стока......... лъжете се страшно много.

Затова просто съвет - УВАЖАВАЙТЕ ИСТОРИЯТА НИ, повтарям НИ, защото сме един от малкото народи , който ИМАМЕ с какво да се гордеем, ВЪПРЕКИ ВСИЧКО. Въпреки последните два века..... Защото ---> НАРОД КОЙТО НЕ СИ ЗНАЕ, ИЛИ НЕ УВАЖАВА СОБСТВЕНАТА СИ ИСТОРИЯ, НЯМА НИКАКВО МЯСТО В БЪДЕЩЕТО.  ;)

И между другото - Честита Нова Година  :D !
Donna e la logica ..... Lada e idraulica :-)

Hino

Donna e la logica ..... Lada e idraulica :-)

loshdancho

ЦитатКак да не се радвам, като ни мразят я Фиромци, я Сърби, я традиционно заради спорта Гърция, я глупава Румъния.. и как да не се радвам, като от страх от голяма и велика България, Берлинския договор ни унищожава? От страх от нас... не разбира те ли?
Е  с това не съм съгласен.  
По същият начин можеш да кажеш , че ние мразим румънци, сърби, и фриомци, даже гърци и турци.
Ако ти ги мразиш аз не, и не съм бил мразен  в никоя от тези държави. Точно това е национализма  промиването на мозъци.
По другият въпрос е също голяма заблуда. Тъй като България е била "освободна" в една чужда война и поделена, между победители и победени. Няма как да искаш да стане това, което се иска на всички българи (включително и на мен.
Санстефанският договор е предварителен България не е унищожена, а поделена. Тъжно, но когато те освобождават е така, примери колкото искаш, последният е в Косово.
По темата за Васил Левски, до колко си спомням се е борил за чиста и свята република в която да живеят  всички по равно без значение на етнос или вяра.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Roshko

За да не ние е срам от настоящето да се гордеем с миналото? За бъдещето да не помислим, защото ще си посегнем на момента. Миналото - един случайно нареден пъзел от факти и събития интерпретиран през мирогледа на четящия, в повечето случаи художествена измислица на различни автори, която може да бъде стъкмена когато и както си поиска всеки. Пример - любимите ви братя македонци.
Аз ще попитам и какво от това?!?

Красимир Тодоров

Така като гледам само с Хино можем да си  говорим по тая тема. извинявам се не бях прочел всичко което е написал сега се зачетох и хоп, научих и аз нещо ново... За да говориш за нашата история трябва да обичаш нашата държава. Да си горд с нея. Не може да си... как да се изразя по-меко... лековерник, да си мислиш че фесовете ни мислят доброто, щото са минали много години от тогава..
Това е малко като да си караш  камиона, ама да се мразиш заради това...
Те и Румънците не ни мразят и никога не са ни нападали в гръб, не.. и сърбите ни уважавят като братя, а вие знаете обикновено как се уважават братята по нашите ширини - силно и страстно!
Ами това е, ако искате да коментираме колко велика нация сме, макар и сега, нямам нищо против, но да отговарям на нападки, че нямаме причина да се гордеем с произхода си - нямам удоволствие от това и не виждам защо да го правя.
Айде със здраве.

Roshko

И аз така гледам...  :D
Успех!

naum4o

Трябва да се гордеем, че сме българи. Добри, лоши, прави, криви, няма значение. Хубаво е колеги, че сте обсебени от тази тема, защото някой трябва да чете и да знае. Съответно да го препредава на малките. Но за съжаление, получавам много повече внимание и ме обслужват по-добре в съседните ни държави, когато говоря на руски. :-\
Много ни се иска някои неща да не са така, както са, но нацията загива - количествено и качествено. Чалга, простотия, манипулации, политици-свиркаджии, чиновнически рекет и какво ли не още, усилено ни стопяват като активен геном.
P.S. Извинявам се за ненормативната лексика, но когато стане дума за политици, използвам точни думи.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

loshdancho

Човек може да се гордее само с това, което е постигнал сам, иначе се връщаме  в  монархическият строй, когато зестрата и името значат повече от човека.
Та по тази причина да се гордеем с отминали подвизи ми се струва ...малко отминало.
Още по малко ,  ние сме наследници на семето посято в  нашите земи. Не на Татари, азери, тюрки или монголи, това, че  нашите пра-пра-пра деди са дойдели от там не ни прави такива. След това сме претърпели огромно развитие.
А пък за нации и народности, езици... Тук на Балканите... Моля не ми говорете.
Иначе руснаците трябваше да са викинги, македонците да говорят на гръцки,  а Румъния да е колония на Италия.
Англичаните да са келти, а Унгарците хуни.
Всяка държава и човек е това което е в момента- силен, слаб или недъгав.Иначе вадиш ножа и отиваш да се биеш.

Красимир Тодоров

Цитат на: loshdancho - Четвъртък, 02 Януари, 2014, 00:03:13
Човек може да се гордее само с това, което е постигнал сам, иначе се връщаме  в  монархическият строй, когато зестрата и името значат повече от човека.
Та по тази причина да се гордеем с отминали подвизи ми се струва ...малко отминало.
Още по малко ,  ние сме наследници на семето посято в  нашите земи. Не на Татари, азери, тюрки или монголи, това, че  нашите пра-пра-пра деди са дойдели от там не ни прави такива. След това сме претърпели огромно развитие.
А пък за нации и народности, езици... Тук на Балканите... Моля не ми говорете.
Иначе руснаците трябваше да са викинги, македонците да говорят на гръцки,  а Румъния да е колония на Италия.
Англичаните да са келти, а Унгарците хуни.
Всяка държава и човек е това което е в момента- силен, слаб или недъгав.Иначе вадиш ножа и отиваш да се биеш.
Данчо, Данчо..
Личи си че историята не е силната ти страна, казвам го не с подигравка, надявам се да приемаш коректив.
Почвам на посоки. Румъния няма нищо общо с Италия, още по-малко с Римската империя (независимо коя от двета) нищо че са се кръстили РОМания.
Относно Фиромците, понеже не мога да си счупя езика да кажа македонци в античността са говорели именно на тоя език. Но балканите едно 300 години са били безлюдни заради набезите на славяните, в последствие заселени предимно от славяни. Траки, елини и прочие всичко е било избито и продадено в робство именно от славяните (ужким мирни земеделци) В последствие се заселват на тези земи и се намесват и българите, както ви е известно. Та в тоя смисъл днешните фиромци са си чисти славяни с прабългарска жилка от кръвта на Кубер, заселили се по тези места Това са т.нар. Куберови българи. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:BBW_Asparuh.svg Дори са водели голяма 10 годишна война с византия заедно. Македония от 1300 години поне си е чисто българско население
Относно семките хвърляни на наша територия. Това ми звучи малко като поредните митове и детски виц.
Я ми кажи къде не е хвърлано семе? Колко са етнически чистите държави? Африканския континент, ако изобщо ще го броим... Исландия? Значи по-скоро са изключение тези държави.
България е претопила за последния си период от 1300 години над 50 етноса. Били сме малко на имперски принцип. Произхождай откъдето ти се иска, но бъди българин.
Имате ли представа, че някога двата  най-добри града за живеене са били Константинопол и Търновград? Това е било центъра на цивилизацията, както сега например Париж и Лондон.

Какво каза още: Зестрата и името значат повече от човека. А кога не е било така? Сега как е? Преди монархията как е било. В родово-общинния строй не е ли пак така?
Ние за разлика от маймуните след смъртта си оставяме нещо на децата си. Кой работил повече оставил повече. Къде е проблема? Че някои фамилии са работили усърдно в една посока и са създали огромни имоти в продължение на векове?
За нации, народности и езици, ами наистина чети малко повече, ще си промениш мнението.

Впрочем няма нищо лошо в това човек да променя мнението си, на база научена нова информация. Не е лошо да не знаеш. Лошо е да не се интересуваш.

Я кажете сега (и предлагам темата да се прекръсти на Българите) България царство или империя е била?

naum4o

Не се сещам за царство на три морета :D Освен в славянските приказки.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

Красимир Тодоров

Не се сещаш за България на три морета или за някое конкретно царство? :)
Имали сме достъп до три морета, по времето на Симеон Велики, макар и за кратко.
Уикипедия:
Цар Симео̀н I Велѝки е български владетел, управлявал България от 893 до 927 г. по време на Първата българска държава. Успешните войни на Симеон срещу Византия и сърбите довеждат до временно разпростиране на България върху по-голямата част от Балканския полуостров и господство в Югоизточна Европа. При управлението му България граничи с три морета — Бяло, Адриатическо и Черно, а някои съвременници сравняват столицата му Преслав с Константинопол.

loshdancho

ЦитатПочвам на посоки. Румъния няма нищо общо с Италия, още по-малко с Римската империя (независимо коя от двета) нищо че са се кръстили РОМания.
Поинтересувай се тогава за племето на Даките. Първи сведения, поражения от римляните, приемане на римските богове, и не на последно място статута им в Римската империя.
Казал съм го  точно така -"Трябваше" !!!! Явно не можеш да четеш.
По късно ще ти развя и една теория за  религията.

naum4o

Цитат на: Красимир Тодоров - Четвъртък, 02 Януари, 2014, 14:42:15
Не се сещаш за България на три морета или за някое конкретно царство? :)
Имали сме достъп до три морета, по времето на Симеон Велики, макар и за кратко.
Уикипедия:
Цар Симео̀н I Велѝки е български владетел, управлявал България от 893 до 927 г. по време на Първата българска държава. Успешните войни на Симеон срещу Византия и сърбите довеждат до временно разпростиране на България върху по-голямата част от Балканския полуостров и господство в Югоизточна Европа. При управлението му България граничи с три морета — Бяло, Адриатическо и Черно, а някои съвременници сравняват столицата му Преслав с Константинопол.
Колега, много ме подцени в този случай и ми писа двойка по българска история... и не разбра какво казвам. Само империя може да се разпростре на три морета.

Красимир Тодоров

Извинявай братле, наистина не съобразих...
Днес попаднах на един много ценен форум явно населяван от сериозни хобисти историци, а може би и по-сериозни. Там дават много хубави доказателства за едното и другото. Ето един жокер. Цар и император са може би равносилни титли... От друга страна император като титла идва от съвсем друго :)
Моето мнение - да България е била империя, не само при Симеон, но само по средновековния критерии за империя. Като цяло не е малко че сме били царство, тъй като кралство е много много по-долу от царство.
Самия Симеон Велики е искал да се титулова василевс, но някакси не се е случило, но сина му е бил "василевс на всички българи". По късно Калоян е бил "Император на България и Влахия"

Roshko

Некой най-накрая че ми обясни ли оти си пълните хардиска с информация / губене на време да  я наизустиш и още толкова да я рефрешваш за да не я забравиш  :D/, която ни пари ви носи, ни щастие, ни уют? По-скоро омраза... Забелязвам, че повечето хора интересуващи се от история са отявлени расисти, а туй па я го ненавиждам. Всииииички сме хорааааа, на този свяааааааат...  ;)

Roshko