• Welcome to Форум на българските шофьори.

Каране по чорапки?!

Започната от Красимир Тодоров, Петък, 07 Февруари, 2014, 21:51:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ИванТ

При по-дълго и непрекъсваемо пътуване със служебния бус, винаги използвах мокасини, това са леки и удобни обувки, с твърда подметка (за достатъчно добър усет и натиск върху педала на газта и спирачния педал), но без връзки, които да има вероятност да влязат в неочаквано съприкосновение с педалите.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

ИванТ

Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

Красимир Тодоров

Цитат на: LightOff - Сряда, 12 Февруари, 2014, 18:04:20
... по чорапки в камиона и на отворен прозорец... може да измрат що гарги има покрай камиона  :D Но да, в закона за движение по пътищата имаше нещо казано по въпроса... а и дори, когато кандидат-шофьорите се обучават, инструкторите държат да се шофира с удобни обувки. Това изрично се казваше на момите. Знаете, някой не се разделят с токовете си!
... интересна тема! Как ви идват на ум!?  :D
Добре де, дай малко факти, копирай ми го това от ЗЗДП, да го прочета. Нищо не намерих.
Нали това е идеята... леле как мечтая да ме спрат и да се заядат точно за това. Ще се моля да ми пише акт, да видя баш какво ще напише.
После, не съм много сигурен има ли право полицая да ми отваря вратата. Аз напоследък не отварям и на митничарите. Свалям само стъклото за да подам ЛК и като ми каже "Кабина контрол" тогава му отключвам вратата и му позволявам да стъпне на стъпенките, но никакво влизане навътре.
Цитат на: ИванТ - Сряда, 12 Февруари, 2014, 21:02:43
При по-дълго и непрекъсваемо пътуване със служебния бус, винаги използвах мокасини, това са леки и удобни обувки, с твърда подметка (за достатъчно добър усет и натиск върху педала на газта и спирачния педал), но без връзки, които да има вероятност да влязат в неочаквано съприкосновение с педалите.
Не мога да разбера каква е идеята да караш по мокасини след като трябва да ги събувам при всяко излизане от кабината. Допика ми се, събувай, обувай, пикай, събувай, обувай, карай...
А като съм по чорапки, спирам, нахлузвам чепиците които са на стъпенката и това е. Вътре си стъпвам бос.

Красимир Тодоров

матадора

Цитат на: Красимир Тодоров - Четвъртък, 13 Февруари, 2014, 13:20:00
...Аз напоследък не отварям и на митничарите. Свалям само стъклото за да подам ЛК и като ми каже "Кабина контрол" тогава му отключвам вратата и му позволявам да стъпне на стъпенките, но никакво влизане навътре....
Аз също карам по чехли,а обувките ми стоят на стъпенките.В кабината ми е чисто,доколкото може да е чисто в кабина на камион...Малко си е мъка зимно време да слезеш да пикаеш или да представиш личната карта на граничаря.За пикаенето съм го измислил,празно кенче от бира,изрязано отгоре,за да се прицелваш по-лесно....Но за спирането по границите още не съм го измислил.Препетени зимни обувки,влачещи се връзки на обувките...Дразнещо!Та в тая насока да питам-има ли документ,който да регламентира начина,по който се извършва проверката на документите било по границата,било на пътя?Редовно по границата слизам от камиона,за да си дам картата,докато граничаря/българския/ си играе на смартфона.Ако не сляза,се почва с обвиненията,че съм се правил на важен.
И се питам,длъжен ли съм да слизам от камиона,или не съм?
Ако съдбата ти обърне гръб...бъди търпелив,изчакай я да се наведе!

drago_pavlov

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Петък, 07 Февруари, 2014, 22:17:56
     Не е нормално където живееш да се разхождаш с обувки.
Не е нормално единствено и само в държавата, в която хората си честитят банята  ;D
В целия "бял" свят не само, че е нормално, ами и те гледат странно като се събуеш пред вратата  ;D

LightOff

... не, не съм казвал, че точно е написано  някъде, че е забранено да се кара стокове или такива. По спомени, защото не ми се търси, мисля, че е написано да се управлява по безопасен начин и т.н, което на бос крак или с токкове при жените, мисля не е съвсем безопасно... а и понякога е много миризливо  :D 
... и в кръга на шегата! Има ли друга държава в Европа, които да се поздравяват за къпането си, след баня!?  Мисля, че характерът и навиците на човека много бързо проличават и по возилото което управлява! Каква е чистотата и т.н Както му казват "циганийката"... налична ли е или не!

... кой ли ще може да издържи на миризмата на крака, а понякога и гледката не е за изпускане  :D

ceko1969

Извинявам се за спама, но не се стърпях  :-[ . Бай манго си купил кола и както може да се очаква след два - три дни я потроши яко  и ме вика да му я закарам на вторични. Беше топло време, а  манго с чорапи, непрани от как са купени и по джапанки, настана една смрад в буса  не се трае. Спирам до едно дере и му викам: "Долу има кладенче иди си измий краката и хфърли тия чорапи, като продадеш колата ще си купиш други". Отиде манго, обаче се забави доста и аз тръгвам до го търся, когато го видях паднах - нашия се съблекал  чисто гол и се къпе  ;D ;D ;D

admin

Според вaс имa ли някaкво знaчение дaли чорaпките сa тъмни или светли?
Много се смях преди време, когaто един приятел ми кaзa, че не носи бели чорaпи, зaщото "много миришaт зa рaзликa от черните".
:D :D :D
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Красимир Тодоров

Цитат на: drago_pavlov - Четвъртък, 13 Февруари, 2014, 22:11:24
Не е нормално единствено и само в държавата, в която хората си честитят банята  ;D
В целия "бял" свят не само, че е нормално, ами и те гледат странно като се събуеш пред вратата  ;D
Ало, 80-ти набор, за пореден път показваш че ти се спори заради спора.
В Япония (има една хубава книга за тая държава от проф. Семов) например, където са едни от най-чистоплътните хора, е обида за дома да влезеш с обувки. Прочети и "Шогун".. или барем гледай филма..
А честитенето на баня вече е повече анахронизъм, отколкото правило.
На теб честитят ли ти банята, или ти си софиянец?
Цитат на: LightOff - Петък, 14 Февруари, 2014, 11:14:21
... не, не съм казвал, че точно е написано  някъде, че е забранено да се кара стокове или такива. По спомени, защото не ми се търси, мисля, че е написано да се управлява по безопасен начин и т.н, което на бос крак или с токкове при жените, мисля не е съвсем безопасно... а и понякога е много миризливо  :D 
... и в кръга на шегата! Има ли друга държава в Европа, които да се поздравяват за къпането си, след баня!?  Мисля, че характерът и навиците на човека много бързо проличават и по возилото което управлява! Каква е чистотата и т.н Както му казват "циганийката"... налична ли е или не!

... кой ли ще може да издържи на миризмата на крака, а понякога и гледката не е за изпускане  :D
Карането бос или по чорапки, нито е опасно, нито миризливо. Айде карай 10 часа с маратонки и после ми кажи, че не ти смърдят краката. Сега разбира се личната си кола си я карам с обувките, опазил ме Бог да се събувам и в нея. Макар, че ако правя дълги преходи с нея пак се събувам.
А опасното освен ако не е дефинирано със закон е силно субективно.
Понеже отворихме и темата за ЛК, сигурно на Кулата-Промахон е това дето не излиза гъзаря полицай..
В тоя смисъл преди 3 дни минах от там и ме гони гранична полиция.. Некъв офицер ми каза да спра и да отворя "да види". Аз си питах оная работа и си направих оглушка да видя какво ще стане.. е, подгониха ме с джипа, спреха ме, аз им викам че няма такова нещо, никой не ме е спирал и така.. тръгнах си без ядове. Ето гледай, викам му на полицая. Виде ли нещо като ти отворих? Само с глупости ме занимавате.. и човека излезе разбран, всичко беше точно.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: drago_pavlov - Четвъртък, 13 Февруари, 2014, 22:11:24

Моето вероизповедание ми казва, опс обърках се. Моето желание е и в колата ако мога да се събувам. Няма много място къде да ги оставя. Въпроса бе забранено ли е! Според мен не. Не ми пречи кой как си кара, стига да не взимам камиона след него. Ако иска да се разхожда в бившият гараж на колегата LightOff и да е настъпил някоя "мина" и така да се качи.

Цитат на: LightOff - Петък, 14 Февруари, 2014, 11:14:21

Аз така тълкувам удобни обувки. Спира полицая девойка с високи токчета - удобни ли са? Удобни са, отговаря тя, тогава всичко хубаво. Спира някой с обувки, без обувки - удобно ли е? Уф..., ще се глобяваме!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!