• Welcome to Форум на българските шофьори.

Камери, радари, КАТ

Започната от SOLAR, Понеделник, 16 Май, 2011, 07:56:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

abator

За гр. Варна може да се каже, че се извършва наблюдение с камери. Няма автоматизирана система, която да заснема при нарушение. Снима се наред, а разни лелички стоят зад мониторите и решават кой ще глобят.

abator

admin

И това е нещо. Тук в Благоевград няма нито една камера и нивото на дисциплина по улиците е доста трагично. От друга страна много пъти съм си мислил, дали всъщност това е начина да се постигнат определени резултати в борбата с нарушителите на пътя?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

tishokostadinov

На излизане от Шереметя посока Велико Търново веднага след левия завой има стационарна камера. Един ден и се усмихнах ама честитка така и не ми дойде...

godji

Цитат на: tishokostadinov - Сряда, 13 Юли, 2011, 16:39:24
На излизане от Шереметя посока Велико Търново веднага след левия завой има стационарна камера. Един ден и се усмихнах ама честитка така и не ми дойде...
и аз един път се изкуших да изпреваря там цяла колона , която вече ми лазеше по нервите  >:( Не знаех за камерата , и я видях точно като ми беше пред муцуната . Не получих честитка , а със сигурност беше пълна ( щото има и кутий за камери които са празни :)  )Предполагам че са с някакво работно време тези камери !  ::)

Сега ми мина през ума ,че можем да направим карта с обозначени места където стоят служители на ДАИ !
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

balbeck

Тези камери бяха настроени да снимат при превишаване на разрешената скорост с над 30 км/ч. Сега ще ги правят да снимат при превишаване с 10 км/ч, ама дали са ги направили  ???.

admin

Цитат на: godji - Сряда, 13 Юли, 2011, 21:36:55
Сега ми мина през ума ,че можем да направим карта с обозначени места където стоят служители на ДАИ !

Трябва само с навигация да се видят координатите и аз ще се заема да направя файла.

Цитат на: balbeck - Сряда, 13 Юли, 2011, 21:49:08
Тези камери бяха настроени да снимат при превишаване на разрешената скорост с над 30 км/ч. Сега ще ги правят да снимат при превишаване с 10 км/ч, ама дали са ги направили  ???.

Не разчитай на предположения, защото познавам доста "изгорели" от тези камери.

godji

Цитат на: admin - Сряда, 13 Юли, 2011, 21:55:41
Цитат на: godji - Сряда, 13 Юли, 2011, 21:36:55

Трябва само с навигация да се видят координатите и аз ще се заема да направя файла.

аз ще се пробвам да дам координати (при налично свободно време  ::)  )
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

balbeck

Цитат на: admin - Сряда, 13 Юли, 2011, 21:55:41
Не разчитай на предположения, защото познавам доста "изгорели" от тези камери.

Не разчитам на предположения - информацията ми е от вътрешен човек. Само, че има нещо друго. Понеже вече ги понаучихме местата на камерите, застават на 300-400 метра след тях и пердашат с радара. Често ги виждам на разклона за Загоре преди Ст. Загора, на Подслон, и на околовръстното на Благоевград след Шел-а.

Станимир

Здравейте,от вчера и на околовръстното на Търговище има камера.Тя е поставена на метан станцията. Намира се след кръговото в посока Варна на около 700/800 метра вляво.

godji

Цитат на: Станимир - Петък, 23 Март, 2012, 13:23:18Здравейте,от вчера и на околовръстното на Търговище има камера.Тя е поставена на метан станцията. Намира се след кръговото в посока Варна на около 700/800 метра вляво.
Тази камера снима идващите от Варна ! Тази сутрин я видях как щракна един Опел който малко преди това ме изпревари  :)

На входа на Враца ,срещу Ромпетрол-а също са поставили ! Днес един колега май е изгорял  :(

Станимир

На Шумен на 5я километър от вчера също са снабдени с камера.

loshdancho

Цитат на: godji - Петък, 23 Март, 2012, 20:49:37
Тази камера снима идващите от Варна ! Тази сутрин я видях как щракна един Опел който малко преди това ме изпревари  :)

На входа на Враца ,срещу Ромпетрол-а също са поставили ! Днес един колега май е изгорял  :(
На изхода от Враца посока София , точно в градинката пред POMPETROL чисто нова е .... и аз за малко....
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

doktora179

Тия камери трябва да вземем да ги пръскаме като румънците с черни спрейчета заставаш до нея не пред нея да не те снимат, подаваш ръката, черния спрей и е готова !!!!! хахахахахахах  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

SEMPER

А спрей за тахографи да имаш ?  ;D ;D ;D

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

loshdancho

Цитат на: SEMPER - Петък, 23 Март, 2012, 21:41:07
А спрей за тахографи да имаш ?  ;D ;D ;D

Браво, изби рибата!!!
А иначе ,
има нарича се магнит....

loshdancho