• Welcome to Форум на българските шофьори.

Забрана за движение на товарни автомобили

Започната от НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ, Сряда, 18 Май, 2011, 17:04:59

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

mitko cherni

Тази забрана е много лоша. За 20 км не можеш да се прибереш в къщи.

Причина за редакция: Правопис!!!

mitko cherni

!.!.!

Цитат на: mitko cherni - Четвъртък, 25 Август, 2011, 11:37:14
Тази забрана е много лоша. За 20 км не можеш да се прибереш в къщи.
Направих си експеримент и позвъних на един от телефоните за информация на ИА"Автомобилна администрация".Та да си дойдем на думата-техните "глобички" за неспазване на тази забрана са над 1000 лв. Господинът беше така любезно учтив да ме предупреди , че е по-добре да се въздържите от каране през забраната .Успех на всички които рискуват, понеже знам , че има и такива и се надявам да няма "изгорели".
Май и аз почнах да спамя ;) сори за което. Дано поне съм била полезна.
Леки пътища и много безаварийни километри на всички зад волана :) .
П.П. Доколкото разбрах дори състезанието на Волво спазва забраните и петъчен ден приключват в 16 00ч.
Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

!.!.!

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Илиева ти не знааш що е спам ,чей ти покаем я метни едно очо тука http://www.vbox7.com/play:d7149eabте тва е спам

!na

Една питанка имам, свързана с петъчно-неделната забрана и работните и празнични дни в края на идната седмица.
Та, след като следващата събота, 03.09. е работен ден, в петък ще има ли забрана от 16 до 22 ч. или в събота?
И тъй като празниците са от неделя до вторник включително, в неделя ще има ли забрана от 16 до 22 ч. или ще бъде във вторник?
Предварително ви благодаря за отговора.
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

!.!.!

Цитат на: !na - Четвъртък, 25 Август, 2011, 12:13:27
Една питанка имам, свързана с петъчно-неделната забрана и работните и празнични дни в края на идната седмица.
Та, след като следващата събота, 03.09. е работен ден, в петък ще има ли забрана от 16 до 22 ч. или в събота?
И тъй като празниците са от неделя до вторник включително, в неделя ще има ли забрана от 16 до 22 ч. или ще бъде във вторник?
Предварително ви благодаря за отговора.
http://www.lkw-walter.bg/bg/driving_restrictions.aspx
1. Забранява се движението по републиканските пътища клас I и автомагистралите на Република България на тежкотоварни автомобили с повече от две оси (включващо техните ремаркета и полу-ремаркета), селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за периода от 20.05.2011г. до 30.09.2011г. в интервала от 16.00 ч. до 22.00ч. за последния работен ден от седмицата или предпразничен ден, както и за последния почивен или празничен ден. Изключения се правят само за камиони, превозващи бързо развалящи се храни и живи животни.

Забраната включва дните: 3, 6, 17 и 21 Септември и 26 Декември 2011г.
Няма забрана в дните: 2, 4, 16 и 23 Септември и 25 Декември 2011г.

admin

Цитат на: Илиева - Четвъртък, 25 Август, 2011, 11:18:14
Цитат на: Илиева - Сряда, 24 Август, 2011, 16:42:37
1200 лв. е акта , ако караш в забраната. Важи до 30.09.2011 г.
Да се коригирам малко  ;). Вчера след разговор с органите на властта (МВР), разбрах, че КАТ глобяват 20 лв. , понеже се води , че водачът на МПС нарушава знак.
17. за навлизане след знак, забраняващ влизането на съответното пътно превозно средство, или за движение в забранената посока на еднопосочен път (чл. 183, ал. 3, т. 5 ЗДвП) - 4 к.т.;
Ако някой може да даде информация за ДАИ, какви са им "глобичките"? Може би точно ТЕ са си измислили космическата сума????
Айде спорни километри на всички.

ДАИ не могат да те глобят за нарушение на пътен знак, който забранява движение след знака.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

g_dandy

За какъв декември говорите, като срокът на тази забрана е до 30-ти септември?
Миналата седмица пътувах за Ямбол и обратно и се опитах да мина през Стара Загора, Нова Загора и Сливен, но не би. Ангажирани са патрулки, които стоят нон стоп на изхода на Стара Загора посока Нова Загора, както и на изхода от Нова Загора посока Стара Загора. 

SOLAR

Цитат на: g_dandy - Понеделник, 29 Август, 2011, 19:51:16
За какъв декември говорите, като срокът на тази забрана е до 30-ти септември?
Миналата седмица пътувах за Ямбол и обратно и се опитах да мина през Стара Загора, Нова Загора и Сливен, но не би. Ангажирани са патрулки, които стоят нон стоп на изхода на Стара Загора посока Нова Загора, както и на изхода от Нова Загора посока Стара Загора. 

Пробвай Ст. Загора- Раднево- Бояджик- Ямбол . Нали не е първокласен .

ЛЕКИ ПЪТИщА !

totunio

Днес се води за работен ден( последен от седмицата). Някой знае ли със сигурност дали важи правилото за забрана.

admin

Ето къде се чака по време на забраната. Клипчето е от вчера. Предварително се извинявам за качеството му.
В резюме ще кажа, че пернишките полицаи спряха 7 камиона и сигурно още 107 си преминаха като победители по магистралата. Въобще не проверяваха дали в хладилните ремаркета има някакъв товар.

driver1

Харесва ли ви, или - не, законите и правилата са за да се спазват, а не да се умува върху тях. Като сте толкова ербап що не запалихте и не тръгнахте, каквито призиви се чуха във видеото? Ама толкова са му възможностите на шофьорското ни племе - да мрънка по паркингите. Забраните са въведени за да защитят интересите и на други групи хора и ползватели на магистралите, така, че ни ривете, нищо, че не съвпадат със собствените ви планове за деня. Друг е въпроса какво е направено до момента и има ли по пътищата подходящо обособени и оборудвани паркинги за целта. Друг е въпроса и доколко КАТ и ДАИ са принципни и съвестно прилагат правилото. А иначе в рамките на шегата ще ви кажа, че имах колега, който казваше: "И една забрана в сряда да въведат, мамка му!" И друго:В Испания има провинции (Pais Vasco и Cataluna) където има въведени летни забрани в събота и неделя, а в останалата част от страната - няма. Става дума за една и съща държава, с централно правителство, но и със регионално самоуправление и никой не се възмущава и не коментира защо някъде си са го решили така - просто се съобразяват и изпълняват изискванията. Но българинът вечно трябва да го изумува и коментира и по правило - от височината на собствената си камбанария и интереси.

admin

И в Испания ли е така, в аварийната лента да спират камионите? Клипът не е нищо особено, но ако ти се занимава да го изгледаш, ще видиш колко камиона си минават. Даже ме е яд, че не снимах още в началото как полицаите без светлоотразителни жилетки прескачат мантинелите и се разхождат от едната част на магистралата до другата.

driver1

Цитат на: admin - Събота, 14 Юли, 2012, 16:16:14
И в Испания ли е така, в аварийната лента да спират камионите? Клипът не е нищо особено, но ако ти се занимава да го изгледаш, ще видиш колко камиона си минават. Даже ме е яд, че не снимах още в началото как полицаите без светлоотразителни жилетки прескачат мантинелите и се разхождат от едната част на магистралата до другата.

И в Испания и особено в чудесно уредената Франция могат да се видят в натоварено време на входа и на изхода на паркингите наредени на стотици метри камиони в лентите за забавяне и ускоряване, както и в аварийната лента.

g_dandy

А какво казват науките за време за каране,работен ден,винетка по време на тези измислени забрани?

admin

Цитат на: g_dandy - Събота, 14 Юли, 2012, 20:04:26А какво казват науките за време за каране,работен ден,винетка по време на тези измислени забрани?

Науките не знам какво казват. Обаче знам какво казват фуражките. След 30 минути престой фуражката реши, че трябва да се премести камиона. Обяснението, че по този начин се нарушават разни времена в тахографа при тях не важат. Казва да го местиш и това е.

admin