• Welcome to Форум на българските шофьори.

Най-срамната шофьорска професия!

Започната от МИНКО ИЛЧЕВ, Сряда, 04 Юни, 2014, 23:04:46

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: driver1 - Сряда, 04 Юни, 2014, 22:26:16
  Ако Ваша Тролейбусна Компетентност беше по-малко егоцентричен, щеше да забележи, че изобщо не се интересувам от умозренията Ви по темата.

Сещам се навремето съм чел как се определя твърдост на веществата. Ако един материал може да одраска друг е по-твърд. Така диаманта може да надраска всички познати и се смята за най-твърд. Това беше преди, наскоро дочух, че природните закони се изменяли напоследък, ако и с тези неща е така?!

Ако автобусният шофьор с пренебрежение казва: Тролейджия! Великият ТИР-аджия с пренебрежение казва: Автобусаджия, тролейджия! Извода на първо място тролейджията е най-срамната шофьорска професия! Ама той шофьор ли е изобщо?
     Като кажеш оня тролейджията или таксиджията  любими фрази на Детектив Цветанов, как изпъкваш... (питайте Драгомир)  Всъщност какво значи тролейджията? Някога е карал тролей – да така беше (надявам се не е било нужен детектив за това откритие!). Може да кара тролей? Аз не съм сигурен, преди десет години беше последно, все пак благодаря на тези които вярват, че пак бих могъл! А ако си карал само камион, а и само това можеш (последното е повод за гордост)!!! А ако си карал тролей, автобус, камион и можеш още други неща. Или караш такси и изкарваш повече от друго? Като и да направиш форум в който не може да повърнеш или изходиш и с гордост да заявиш: Оазис, Остров на демокрацията!
     Понеже искам да съм конформист и поне малко да покрия нещата с които ме характеризират едни двама за които се бях объркал, че са интелигентни. Напоследък се държат ,,КАТО..."
     Искам да съм конформист, да повтарям без да мисля, да меря скоростта в километри и честотата в обороти. Но все пак има леко притеснение. Онези дето не са шофьори (тролейджии), колеги от Плевен като подкараха камиони вероятно не са се и возили. Двама работят 4 години в Хуска, а сега и в новата, че тя фалира. Един 6-7 години е в Де Вахтер (аз там не бих издържал и една седмица).  И други примери с години, само един работи в Тръба Транс, но и той е май от години. Защо не се занимават с нещо по-интересно, като да пишат в ,,Черни списъци" как никоя фирма не става?
     Защо почти всички от тролеите които започнаха в Малашевци започнаха работа на Студентски град? А 80% от истинските автобусаджии ще напуснат, но няма да отидат да работят на тези две линии! Защо в Карат-С се смята за предимство да си карал тролей?
     Защо много трудно ТИР-дия става автобусен шофьор (международни релации)? Тук е много просто обяснението. Защото най-лесното и задължително да караш, стилът от камиона е неприложим!

Всъщност каквото и да работиш можеш да бъдеш прост! Дори може да изглеждаш много начетен и пак да си много прост! Единият ми доказа съвсем недвусмислено, другият съм убеден за същото!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

drago_pavlov

Aбе Илчев, трябва ли целия форум да става свидетел на душевните ти терзания?
То не бяха жени шофьори, то не беше бившата ти жена, то не беше дъщеря ти... Пък да не говорим какво се случва ако някой ти каже тролейджия или мотокарист... Направо ти побелява косата и газ пикаеш... Сигурно нямаш търпение да дойде паузата, че да се развихриш във форума... И да отговориш на всички, като им цитираш всяко изречение поотделно, последвано от минимум 3 реда умствени напрягания какво си учил в техникума...
Стегни се малко, това не е бг-мама, не сме длъжни да ставаме свидетели на всичките ти душевни дискомфорти...
Сигурно не съм единствения, дето му е писнало да ти чете просълзяващите ридания...

drago_pavlov

rider777

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D И понеже не можело да има само имотикони ще кажа, че се скъсах от смях,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,    със сигурност тези от 4ти Километър трябва да си търсят пациентите из шоферските форуми  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Jack77

По принцип не знам дали знаете, но в новите книжки вече няма категория Ттб, така че явно си е долно да си тролейджия.  ;D ;D ;D ;D

naum4o

Не мога да кажа коя е най-срамната, но знам коя е най-рисковата, ниско платена и отвратителна - маршруткаджия в София.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

rider777

Малко след 2000ната година реших повече да не се качвам на камион и реших да пробвам на маршрутка,,,,  още първата вечер като приключи смяната и започнах да си броя парите се оказа, че са ми останали над 200 кинта за деня и твърдо бях решил да си стана маршруткаджия и всяка вечер да си спя вкъщи ,,,,,,,,, е обиколил съм повече от половината линии в София за по няколко месеца на всяка ама нйе мъ кефи,,,, там трябва да можеш да караш бавно а на мен не ми се отдава ,,, даже на Мусагеница ме спряха с близо 180 като бях на линия 27 точно като пуснаха новите Джъмпери и ми взеха книжката ама обжалвах и им занесох някакъв сертификат, че тези бусове не могли фабрично да вдигат толкова ама докато ми върнат книжката сигурно 2 месеца си бачках уставно без книжка ,,,,,,, та тва с маршрутките просто не е за всеки,,,, ама иначе е купон як,,,,,, само мацки ,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

naum4o

За мацките ти вярвам, ,мой приятел на 32-ра линия имаше няколко победи с туш, директно от въздуха  :D. Но да караш non-stop в нарушение, на мен ми идва в повече. Стресът не прощава. Моят човек се разтрепери на десетата година. Стана един нервак и завършен темерут. Това имах предвид.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

МИНКО ИЛЧЕВ

Ще взема да го науча този номер дето го прилагате с Детектива! Като има неудобен въпрос се правиш на улав и казваш, че оня много подробно отговаря. Дотогава пак ще е същото!

Цитат на: drago_pavlov - Четвъртък, 05 Юни, 2014, 00:00:57
Aбе Илчев, трябва ли целия форум да става свидетел на душевните ти терзания?
То не бяха жени шофьори, то не беше бившата ти жена, то не беше дъщеря ти... Пък да не говорим какво се случва ако някой ти каже тролейджия или мотокарист... Направо ти побелява косата и газ пикаеш...

Жени шофьори ми пречеха преди време. Вероятно са се променили, та то природните закони са се променили та те ли?! Другото за женската злоба ли говориш? Я не са мъчи щом ти харесва да си в такова положение, освен да му се радваш. Много други мъже не забелязват и им е добре така.
     Тъмното ми тролейджийно минало, толкова време го крих. Ама Детектива как ли е разбрал?
     Ти си ми лидер и пример за подражание! Искам да съм безличен като теб, да раздавам съвети в професионален форум, като имам евентуално непряка връзка с професията. Да ме е срам да кажа откъде съм, ако мога да мина за софиянец. Да ме е срам да кажа къде съм учил, като се извинявам с това, че не смятам да споделям информация с 2,8 милиона, ама съвети ще споделям!!! Искам технически да разбирам нещата с гледане. Да ,,плаша" с титла пред името, покритието да не се търси, че не е достатъчно. Да се дуя като популярна американска птица. А защо се дуе? Те май впечатляват женските! Тук няма много такива и една от малкото Ралица, благодарение на теб я няма!
     Думите са от по-малко значение от начина на казване. Момчета си говорят: ,,Копеле к'во ще правим довечера"! Нещо лошо да намираш? Дразнещо е някой да злобее и то не, че съм му дал повод, а дори от самото начало съм се държал любезно и приятелски с него. Напоследък е станал Злобен Детектив възможно е това да е простото обяснение! С мен мисля, че имаш много повече общо, отколкото който и да било друг тук. Ама ти предпочиташ да се перчиш и дуеш – много важно!!!

...Сигурно нямаш търпение да дойде паузата, че да се развихриш във форума... И да отговориш на всички, като им цитираш всяко изречение поотделно, последвано от минимум 3 реда умствени напрягания какво си учил в техникума...

Бих ти предложил да сметнем конкретно и да сравним, ама можеш и да не разбереш? Почти няма ден да не съм във Форума и често е с часове. Има няколко, които предимно пишат, друго рядко правят и ти си един от тях! Случвало се е и по седмица да не пиша – ще предполагаш или ще разгледаш фактите? Умствени напрягания прави който има какво да си спомни, има такива с титли пред името само могат да развиват най-вече литературни есета. Аз ли не разбрах, за какви техникуми става въпрос? Не се крия като теб, лесно можеш да видиш какво съм учил! Иначе ми е интересно ти като се криеш търси ли те някой или просто така?

Стегни се малко, това не е бг-мама, не сме длъжни да ставаме свидетели на всичките ти душевни дискомфорти...
Сигурно не съм единствения, дето му е писнало да ти чете просълзяващите ридания...

Да, сещам се за още един. Преди ти казвах, че удивително много ти съвпадат мненията с Ръ Дъ тире Ръ. Тогава все още минаваше за интелигентен. Този на кого сега приличаш определено е в другият край на скалата. И общо взето като него работиш с няколко изречения. Ти каза ли нещо по темата? Е, какво да кажеш?! Казал си каквото можеш!

Цитат на: rider777 - Четвъртък, 05 Юни, 2014, 06:56:17
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D И понеже не можело да има само имотикони ще кажа, че се скъсах от смях,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,    със сигурност тези от 4ти Километър трябва да си търсят пациентите из шоферските форуми  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Нали знаеш не схващам бързо, ако е нещо важно уточни се! Напоследък пишеш някакви коментари и на случаен принцип попадат в темите. По подразбиране, би следвало да си мъдър с дългогодишен опит. Лидер и пример на подражание си на хиляди момчета. На какво могат да се научат: Емотикони много, но не много по вид. И няколко фрази "Учете за доктори... и т.н.". Остава им на тези момчета да се учат от тролейдиите!
     Питам се и аз, дали да не започнат да си прибират хората каращи маршрутка със 180 км/ч и 40 тонна  композиция със 150 км/ч!!!

Цитат на: Jack77 - Четвъртък, 05 Юни, 2014, 11:37:42
По принцип не знам дали знаете, но в новите книжки вече няма категория Ттб, така че явно си е долно да си тролейджия.  ;D ;D ;D ;D

Така, така! В старите книжки преди години имаше категория "Е". Сега е с някакви комбинации. Извод: Долна категория!!!

За домашно, тези които така сладко казват тролейджиите да си сметнат часовата ставка присъствие в МПС-то (отсъствие от вкъщи). Да видим кой ще се окаже тариката и кой балъка! Дори можем да направим сравнение с ватманите (водачите на релсово ППС)!

drago_pavlov

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Петък, 06 Юни, 2014, 00:45:07
Ти каза ли нещо по темата?
Не бе, аз няма какво да кажа по темата. Просто хвърлям малко захранка от време на време и после ти гледам сеира  ;D

gadinka

Цитат на: drago_pavlov - Петък, 06 Юни, 2014, 01:19:56
Не бе, аз няма какво да кажа по темата. Просто хвърлям малко захранка от време на време и после ти гледам сеира  ;D
Преди време райдъра копна материал за хейтърите. Това е типично хейтърско поведение- чете, чака удобен момент- да провокира, да подразни, да извади нерви. И си го призна. Евала драго, ама знаеш ли какво удоволствие е да хвърлиш захранка и да дебнеш с въдица? Не. Ти дебнеш жертвите си в нета- търсиш поле за изява. Много ще се радвам, ако никой занапред не ти се върже. И ......ПП Умишлено използвах малка буквичка ,,д" и моля да не се модерира!

admin

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Петък, 06 Юни, 2014, 00:45:07
         Нали знаеш не схващам бързо, ако е нещо важно уточни се! Напоследък пишеш някакви коментари и на случаен принцип попадат в темите. По подразбиране, би следвало да си мъдър с дългогодишен опит. Лидер и пример на подражание си на хиляди момчета. На какво могат да се научат: Емотикони много, но не много по вид. И няколко фрази "Учете за доктори... и т.н.". Остава им на тези момчета да се учат от тролейдиите!
     Питам се и аз, дали да не започнат да си прибират хората каращи маршрутка със 180 км/ч и 40 тонна  композиция със 150 км/ч!!!
За маршрутката прочетох, но за 40-тонната композиция не знаех нищо. Да не би да става дума за онези не знам си колко хиляди километри на месец?

Отдавна съм разбрал, че не стоиш особено сериозно и бих посъветвал и останалите да не ти обръщат специано внимание.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

drago_pavlov

Цитат на: admin - Петък, 06 Юни, 2014, 07:56:46Отдавна съм разбрал, че не стоиш особено сериозно и бих посъветвал и останалите да не ти обръщат специано внимание.
Стоя сериозно, когато темите са сериозни.
Кажи ми как да "стоя сериозно" на постоянните мрънкания и хленчения на 40+ годишен мъж (?), който във всяка втора тема се прави на обиден... Все някой го обидил, все някой му е злобен, то не бе мрънкане, то не бе чудо...

rider777

Админ,,,, 19 000 км сам в Лодживит ,,,,,,, 36 000 км на двойка в Де Вахтер,,,,,,,,,,,,,

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: drago_pavlov - Петък, 06 Юни, 2014, 09:10:38
..., който във всяка втора тема се прави на обиден... Все някой го обидил, все някой му е злобен, то не бе мрънкане, то не бе чудо...

Драгомир-е това за първи път го чувам, че само мрънкам! Ама то и за честите технически грешки за първи път го чух/прочетох. Нали винаги има първи път! Заслужава си мрънкането да е в отделна тема, ще ме изчакаш ли докато ми дойде ,,да ми прилегне"? Поне ме вдъхновяваш за нови теми. Не случайно си ми лидер и пример за подражание! А озлобени и надменни, има много и тях друг път ще коментирам.

Онези ли те накараха, от които се криеш? Те ли ти поставят мисии,  къде да се включиш като и в този случай? Разбирам! Аз като съм във вкъщи и много трудно мога да се наканя да пиша (оставям го за другите случаи). А ти си във вкъщи и Те иска да участваш в ,,глупави теми", направо ужасно! Знаеш че си мой идол и пример за подражание, казвай ми какво да правя за да стана като теб! Дори и да си само компютърна програма пак ще те харесвам много, много!

Цитат на: drago_pavlov - Петък, 06 Юни, 2014, 09:10:38
Стоя сериозно, когато темите са сериозни.
Кажи ми как да "стоя сериозно" на постоянните мрънкания и хленчения на 40+ годишен мъж (?)...

Пак Онези, нали? Те ти казаха да се включиш?! Важно е да не ги ядосваш, колкото можеш, с колкото се включиш!

С домашното как върви? Предлагам да правим сравнение с ватманите, същото е като тролейджиите. Ама поне да не отнемам ,,удоволствието", че може да се почувстваш глупаво като се окаже, че тролейджията взима двойно и тройно на час отсъствие от вкъщи. А така с ватмана е по-встрани.
     Насоки: Осигуровките на ватманите са на около 1 500 – 2 000 лв. Работодателя плаща около 30 %, тук Драгомир, ако му позволят да се включи може и да знае. Великите шофьори се осигуряват на 414 лв. Значи при ватманите се вкарват 400-500 лева в повече от работодателя (инак къде отиват?) или ги добавяме към ватманската заплата или изваждаме от ТИР-аджийската. Тези осигуровки са мъгляви, ако не мислиш за пенсия и някаква нетрудоспособност. Ватмана има 33-34 дена платена отпуска (означава че си взима заплатата през това време около месец и половина), както и в случай на нетрудоспособност може дълго време да взима нормални пари. С тези два вида отпуска годишна и от доктора работата е не повече от 10 месеца в годината (при мен много по-малко), а заплатите са 12 и малко отгоре. Отсъствието от вкъщи е около 12 часа в работните дните 25-26 в месеца.

Красимир Тодоров

Аз първо по темата , в момента карам едно камионче триосно и гадно рено.. но нема значение какво е, въпроса е, че се оказа че ми е много трудно с него, не очаквах да ми е лесно с големия камион и трудно с малкия. То не иска да завива, аз се изнасям по навик, после не мога да взема завоя.. абе кофти. Дали е по-долно да карам Ц категория? Не мисля, работа си е, какво означава срамна шофьорска професия..
И понеже темата пак отиде на м.. в п.., моля ви бе пичове, не знам дали форума е по-интересен, ама аз лично се наситих и на двама ви.
Драго не бива да прави такива заяжданици, и Минко не бива да му отговаря и да му слиза на нивото. Добре, не знаел някакви термини, ОК какъв е проблема, нали което му е работа в професията си го знае, деликатно го поправи ако се налага чак толкова бе Драго, ама да му вадиш очите за да се покажеш колко си над него.. не е човешко някак си, па и мъжкарско ми се струва че не е. Айде оставете го човека на мира, да не би за разкош да е станал международен шофьор. Нали си спиш у дома си Драго, може би имаш повече време да се образоваш, и сега какво, обръщаш знанията си в оръжие? Помисли си върху това.

Красимир Тодоров